Torres megsérült, a Bayern és a ManCity letudta a BL-csoportkört

Torres megsérült, a Bayern és a ManCity letudta a BL-csoportkört

, hb

Az elmúlt 24 óra legfontosabb futballhírei. November 6.



Hírek

Két évvel meghosszabbította szerződését Michael O'Neill, az északír válogatott szövetségi kapitánya. A 44 éves tréner 2012 óta dolgozik együtt a nemzeti csapattal, amellyel eddig csupán egy győzelmet aratott 14 mérkőzés alatt.


Valószínűleg kihagyja a Borussia Dortmund Arsenal elleni BL-találkozóját Mats Hummels. A védő a hétvégén hát -és ágyéksérülést szenvedett.


Nem játszik csapata szerda esti BL-meccsén Fernando Torres sem, a spanyol támadó combsérülés miatt napok óta nem edzett a Chelsea-nél.


Az Inter honlapján megerősítette, hogy átesett a sérvműtéten Mauro Icardi, a csapat nyáron szerződtetett támadója. A 20 éves csatár a műtét előtt hat meccsen kétszer volt eredményes a nerazzurriknál.


Elveszítette csapatkapitányát az Udinese: Antonio Di Natale az Inter elleni bajnokin combhúzódást szenvedett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a veterán támadónak menni időt kell kihagynia.


Eredmények

 

Mexikó és Nigéria játsza a döntőt az U17-es világbajnokságon, miután az elődöntőben mindkét együttes 3-0-ra verte ellenfelét. A mexikóiak az argentinokon, a nigériaiak pedig a svédeken gázolták át. Nigéria korábban háromszor, Mexikó pedig kétszer emelhette magasba a serleget.


A Bajnokok Ligája A csoportjában sem a Real Sociedad-Manchester United, sem a Sahtar Donyeck-Bayer Leverkusen mérkőzésen nem esett gól. Négy forduló után így csak egy dolog vált biztossá a csoportban: a Real Sociedad már nem juthat be a legjobb 16 közé.


A B csoportban a Juventus és a Real Madrid leikszelt egymással a két csapat torinói meccsén. A mérkőzésen a Juve és a Real is vezetett egyszer, de előbb Cristiano Ronaldo válaszolt Vidal büntetőjére, majd Llorente egalizálta Bale találatát. Mivel a csoport másik találkozóján a Köbenhavn egy korai góllal 1-0-ra legyőzte a Galatasarayt, ezért a Real Madrid matematikailag még nem jutott tovább a csoportból, a blancóknak ehhez még egy pontot kell szerezniük hátralévő két meccsükön. A Juventusnak, ha tovább szeretne lépni a kvartettből, már nem szabad pontot veszítenie.


A Realhoz hasonlóan a PSG sem tudta a fordulóban kiharcolni a továbbjutást, miután Párizsban csak 1-1-es döntetlent játszott az Anderlechttel a C csoportban. A találkozó góljait Zlatan Ibrahimovic és Demy De Zeeuw szerezték. A párhuzamos találkozón az Olimpiakosz Manolasz 13. percben szerzett góljával legyőzte a Benficát, és ezzel fellépett a csoport második helyére.


A D csoportban eldőlt, hogy a Bayern München és a Manchester City ott lesz a legjobb 16 között. A bajorok egy Plzen elleni idegenbeli 1-0-val, a manchesteriek pedig CSZKA Moszkva 5-2-es kiütésével biztosították be a helyüket az egyenes kieséses szakaszban. Utóbbi találkozón Álvaro Negredo mesterhármast ért el, Sergio Agüero pedig két gólig jutott.


A nap sztorija

Tűntetést szerveztek kedden a Sampdoria ultrái, amelyen az elnök, Edoardo Garrone lemondását követelték. A szurkolók a csapat edzésére vonultak ki zászlókkal és transzparensekkel. Az ultrák szerint a jelenlegi vezetés nem képes megfelelően ellátni a feladatát, a játékosok pedig nem méltók arra, hogy a csapat mezét viseljék. A Samp jelenleg a 17. helyen áll az olasz bajnokságban, de előnye csupán négy pont a sereghajtó Chievóval szemben.


A nap pletykája
Olasz lapértesülések szerint az olasz listavezető Roma a télen szeretné leigazolni a Newcastle-től Yohan Cabaye-t. A francia középpályás korábban a Lille-nél már dolgozott együtt a rómaiak jelenlegi trénerével, Rudi Garciával.


A nap száma
1 - A Real Madrid és a Juventus először játszott egymással döntetlen, pedig két a csapat kedden már a 15. alkalommal csapott össze.


A nap nyilatkozata
"Egy újabb játékos, aki játszhatott volna a brazil válogatottban, ha még otthon felfedezik a tehetségét. Szerintem jó döntést hozott, a brazil válogatottban nem biztos, hogy kezdő lett volna" - így vélekedett Pelé arról, hogy Diego Costa a brazil helyett a spanyol válogatottságot választotta.


Állandó források: FIFA, UEFA, BBC, Soccerway, Transfermarkt, Football Italia, Eurosport, NSO, MTI


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább