AC Milan-Atlético Madrid 0-1

AC Milan-Atlético Madrid 0-1

, ktn

Élő kommentár

Milan-Atlético. Folytatódik a keddi széria - azaz a csoportelső földbe döngöli a csoportmásodikat a BL-ben? Élő kommentár: szokásos hardcore freestyle.



A csoportmérkőzések során a továbbjutók közül az AC Milan játékosai birtokolták a legkevesebbet a labdát a meccseiken, mindössze 38,6 százalékban. Az Atlético Madrid viszont a legnagyobb fölénnyel nyerte a csoportját, 10 ponttal megelőzve a második helyezett Zenitet. Minden az Atlético mellett szól - de borul-e a papírforma? Kövessék élő közvetítésünket, s néhány percenként frissítsék az oldalt.


1. perc: A Milan kezd, az Atlético sárgában.
4. perc: A Milan játékosai nem nagyon találják a labdát. Egyelőre még megütik a Getafe-szintet.
7. perc: Veszélyes beadás, többen elesnek a Milan ötösén. Semmi.
9. perc: Miranda (szép név!) felrúgja Balotellit. Kecsegtető helyzet, 30 méterre a kaputól. Balotelli hétvégén innen lőtte szét a Bologna kapuját. Most nem. A labda az ötösnél vesz egy furcsa balkanyart, kirúgás.
13. perc: De Jong lő, a labda a felső szektorban köt ki. Van, ami De Jongnak jobban megy.
14. perc: Taarabt pazar passza után Kaká bombázott a felső lécre. Gyönyörű csavarás volt. Valaki beleért - szöglet.
15. perc: A meccs elején az Atlético nyomott, de a Milan összekapta magát. További jó hír: nyílt a játék.
17. perc: Koke a beadás pillanatában földbe rúgott. Taarabt beadása jobb volt: Poli fejese után Courtois üti kapufára a labdát. Hihetetlen, de a Milan már 2-0-ra vezethetne, simán.
19. perc: Hogy is fogalmazzunk. Insúa egy paraszt. Sípszó után rúgta agyon De Scigliót. (Sárga.) Insúa a Liverpoolban is játszott, valaki emlékszik még rá? Pool-drukkerek biztos, áldják a napot, amikor eltűnt a városból.
21. perc: Most pedig Godín lépett oda keményen Balotellinek. Az atléticósok szednek valamit? A szabadrúgás botrányosan gyenge, Emanuelson vehetne néhány leckét Halmositól.
25. perc: Egy kis foci az Atlétitől is, végre. Juanfran bead, R. Garcia fejel. Csemege, mondja Abbiati. Közben De Scigliónak le kell jönnie Insúa belépője nyomán. A helyén Abate.
27. perc: Micsoda piruett. Abate és Arda feje fölött is átpattan a labda, pedig mindketten olyan önfeledten ugrottak a magasba, mint egy kiskutya.
30. perc: Most Balotelli sarkalta vissza a labdát Kakának, a brazil kapura emelt, a laszti súrolta a háló tetejét.
36. perc: Veszélyesen jött befelé a labda, de Abate kipöcizte szögletre. A másik oldalon egy kipattanóra Essien érkezett fejmagasságban, nyújtott lábbal. Előtte Polit felrúgták, az olasz-szimpatizáns Egri Viktor szerint tizenegyes volt. Akár az is lehetett volna.
39. perc: Most Arda Turant rúgták le (Ki? De Jong!), ápolták. Eddig 4,44 km-t futott a török. (Londonban közben dráma: Özil a 7., Alaba pedig a 40. percben hagyott ki egy büntetőt.)
43. perc: Balotelli azonnal, gondolkodás nélkül tüzel 25 méterről egy kipattanót. A labda mellé szállt.
45. perc: Kaka eddig 10-szer próbált passzolni, Arda 20-szor.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK. Meglepő, de az AC Milan sokkal jobban játszik az Atlético Madridnál. Ezt ugyan ki hitte volna? Egyetlen értelmes magyarázatunk van: bármilyen állapotban is van a Milan, akkor is a világ egyik legjobb kupacsapata.

A szünetre egy kis chill out Milánóból. The Dining Rooms, hátha ettől lenyugszanak az ideges madridi védők is.




MEGKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ.
51. perc: Megint az AM kezdett jobban. Diego Costa szenzációs ollózása fölé szállt, eddig ez volt a legszebb madridi akció.
54. perc: Hogy Bonera milyen lassan szelidített meg egy előrebikázott labdát... Pörgött-forgott körülötte, mintha félne tőle.
56. perc: Essienről viszont úgy pattannak le az emberek, mintha tömör fából lenne. Egyebet nem tudunk mondani, a második félidő eddig lapos. A Bayern viszont vezet az Emirates-ben (Kroos).
58. perc: Suárez! De nem az a Suárez.
59. perc: Végre valami, Kaká mellélőtt. Előtte kötényt adott Suáreznek.
60. perc: Ismerjük meg Mario Suárezt! 26 éves, kétszer játszott a spanyol válogatottban. 2007-ben az U20-as vébén lőtt egy gólt Zambiának. Ma eddig 22 jó passza volt, 6683 métert futott.
63. perc: Madridi szöglet. Dögunalom. Így: Bonera kíséri haza a labdát Abbiatinak. Taarabtot a negyedik cselnél megállítják. De Jongot faultolják. Proenca megtörli az orrát, szabadot ítél. Balotelli a labda mögött. Hátha végre látunk gólt. Balotelli csípőre teszi a kezét. Az arcán folyik az izzadtság. Lő. Szöglet lett.
66. perc: Szép spanyol letámadás a Milan tizenhatosánál. Ki a kicsit nem becsüli...
69. perc: Diego Costa buktatta Balotellit, ő is besárgult. Megint egy Milan-szabadrúgás 30 méterről. És megint ugyanaz: Balotelli - sorfal.
71. perc: Taarabt iszonyatosan jól cselez. Nyom a Milan.
73. perc: Az Atléticónak mintha megfelelne a nullnull. Ez még mindig meglepő számunkra. Közben beáll az örök csere: Cristian Rodriguez az Atléticóba (Arda Turan helyett).
75. perc: Raúl Garcia veszélyes lövése jobbról, Abbiati kiejti, de utánaugrik, mint egy jóllakott párduc. Ma ez is elég.
78. perc: Az előző összecsapásnál Balotelli is megsérült. A vállát fájlalja. A helyén Pazzini. Arsenal-Bayern 0-1.
79. perc: Az eddigi legszebb madridi akció. Ezt a focit szeretjük: csiki-csuki, apró passzokkal jutnak el a vendégek a tizenhatosra, de Raul Garcia csúnyán fölé lő. Ettől még szép volt.
82. perc: Az Atlético váratlanul támadásokat indított. A hajrára tartogatták az erejüket?
83. perc: Pontosan: a hajrára. 0-1! Vezet az Atlético. Egy szöglet után Abate egészen szerencsétlenül fejelt bele a labdába, ami áthullott a túloldalra. Diego Costa köszönte szépen, és a kapufa bólintott. Öt perc foci is elég volt az Atléticónak.
87. perc: Rami brutális erejű szabadrúgása megy mellé. A sorfal járt a legjobban, a reklámtábla nem annyira.
89. perc: Ásítozunk. A Milan feladta, az atléticósok ölik a focit.
90. perc: Három perc ráadás. A Bayern 2-0-ra vezet az Arsenal otthonában, Thomas Müller is betalált. Milánóban is lehet 0-2, szabadrúgást kapott az Atlético a Milan tizenhatosáról.
93. perc: Nem dőlt el minden: Gabi gyebge lövése elakad a piros mezesek falában. A végén még egy kétségbeesett milánói kísérlet, de Pazzini kezezése után Proenca lefújja a meccset.

VÉGE! MILAN-ATLÉTICO 0-1. Két kapufa itt, egy gól ott. Az AC Milan a bajnoki formájához képest egy sokkal nívósabb ellenféllel szemben is jól futballozott, de az okosan játszó Atlético a hajrában szerzett góllal győzött. Továbbjutási esélyek: Atlético 90%, Milan 10%. Köszönjük, hogy követték cikkünket, jó éjszakát!


BL-nyolcaddöntő, első mérkőzés
San Siro, Milán, kétharmadház


AC Milan-Atlético Madrid 0-1 (0-0)

Gól: 83. D. Costa

AC Milan: Abbiati - De Sciglio (26. Abate), Bonera, Rami, Emanuelson - Essien, De Jong - Poli (85. Constant), Kaká, Taarabt - Balotelli (78. Pazzini).
Atlético Madrid: Courtois - Juanfran, Miranda, Godín, Insúa - Arda Turan, Suárez, Gabi, Koke - Raúl Garcia (80. A. López), Diego Costa.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább