Drogba magába bombázott

Drogba magába bombázott

, ktn

A tét nélküli Real-Schalke meccsen két focista is megsérült, a Chelsea-Galatasaray találkozón az angolok felőrölték a törököket.



Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, Real Madrid-Schalke, összesítésben 9:2. Ezzel mindent elmondtunk az összecsapásról, ha ezt egyáltalán összecsapásnak lehet nevezni. Bizonyos szempontból lehet: Sead Kolasinac már a meccs elején úgy odalépett Jesének, hogy a fiatal spanyol futballista térdszalagszakadást szenvedett, így az idény további részében marad neki a lelátó. A másik oldalon Benedikt Höwedes szenvedett izomhúzódást, vagyis a "tét nélküli meccsből" mindkét csapat rosszul jött ki.

Pedig a Real Madrid 6:1-es gelsenkircheni győzelme után a visszavágótól mindenki békés labdázgatást várt. A blancóknál Cristiano Ronaldo kivételével szinte az összes szupersztár hiányzott a pályáról. Még szerencse, hogy a portugál ott volt a pályán: néhány zseniális mozdulattal bizonyította, hogy nem véletlenül került hozzá az Aranylabda. Szerzett két gólt, amivel beérte a Real örökranglistáján Puskás Ferencet. Az immár 242 gólos csatárt már csak hárman előzik meg. Raúl 323, Di Stéfano 307, Santillana pedig 290 gólig jutott a királyiaknál. S bár Raúlt idén még biztosan nem előzi meg, könnyen lehet, hogy egy BL-rekordot megdönt. Ronaldo jelenleg 13 találatnál jár a Bajnokok Ligájában - a rekorder pedig Lionel Messi (Barcelona) és José Altafini (Milan), előbbi a 2011/12-es, utóbbi az 1962/63-as szezonban jutott 14 találatig. A Schalkénál egyébként a második félidőben szóhoz jutott Szalai Ádám, de a magyar csatár nagyon gyengén játszott, a német lapok sem kímélték, egyre-másra kapta a legrosszabb osztályzatokat - ahogy erre a Nemzeti Sport tüstént felhívta a magyar olvasók figyelmét...


Nagyobb izgalmakat ígért a Chelsea-Galatasaray mérkőzés, amely az isztambuli 1:1 után (sok más BL-nyolcaddöntővel szemben) legalább nem volt lefutott. Mégsem rágtuk tövig a körmünket, a Chelsea már az első félidőben lőtt két gólt, s végül kényelmesen lépett tovább a legjobb nyolc közé. A meccsről mindent elmond a statisztika: az angolok 21, a törökök 4 alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel, s Drogbáék a kaput csak egyszer tudták eltalálni. Sovány, nagyon sovány. Mint ahogy a törökök örökmérlege is: a Galata kilencedszer játszott Angliában, de még sosem tudott győzni.


A szurkolók nagy visszatérés szemtanúi lehettek a találkozón, ismét pályára lépett a Stamford Bridge-en Didier Drogba, a Galata csatára, aki 2004 és 2012 között kereken 100 gólt szerzett a londoni együttesnél. Emiatt szép tapsot kapott a CFC drukkereitől, de másnak nagyon nem örülhetett, Gray Cahill és John Terry között esélye sem volt a gólszerzésre. A játéknap legviccesebb jelenetét így is neki köszönhetjük. Kapura küldött egy szabadrúgást, de olyan rosszul találta el a labdát, hogy az a lelátó egyik felső szektoráról pattant vissza a pálya irányába. Éppen arról a szektorról, amelyre a török szurkolók a "DROGBA LEGEND" feliratú drapériát feszítették ki.


A nap játékosa: Cristiano Ronaldo


"Ronaldo jól van, teljesen egészséges. Bármennyit játszhat, mert bestiális a fizikuma!" - áradozott a portugálról az olasz, Carlo Ancelotti. Csatlakozunk a véleményéhez.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább