Beckham, Cole, Casillas: Akikről a héten pletykáltak

Beckham, Cole, Casillas: Akikről a héten pletykáltak

, hb

Itt a tavasz, ás vele együtt a foci igazi pletykaszezonja. Csokorba szedtük az elmúlt hét legérdekesebb híreszteléseit, és egy-két mondatban kommentáltuk is azokat.



Beckhamék megveszik a Manchester Unitedet?
Miután Paul Scholes, Ryan Giggs, Nicky Butt és a Neville-fivérek bejelentették, hogy szándékukban áll megvenni az angol nyolcadosztályban szereplő Salford City együttesét, máris arról kezdtek pletykálni az angol lapok, hogy az egykori manchesteri csillagok következő beruházása a Manchester United megvásárlása lesz. A The Sun tudni véli, hogy a United részvényeinek nagy részét birtokló Glazer-család örömmel eladná a klubot, ha komolyabb veszteség nélkül ki tudna szállni a labdarúgásból. Az amerikai befektetők 2005-ben 800 millió fontért vásárolták meg a részvények 90 százalékát, a papírok értéke azonban azóta 1,6 milliárd fontra nőtt. A korábbi játékosok ezt az összeget állítólag David Beckham és a katari királyi família bevonásával kalapoznák össze.

Esély a megvalósulásra a Focitipp szerint: 1 százalék
Beckhamnek lesz saját klubja Miamiban, a katariaknak meg van elég gondjuk a manchesteri szurkolók nélkül is. Nonszensz.


Cole a Liverpoolba tart?
A Daily Star szerint nagy a sansz arra, hogy a Liverpool a nyáron megszerzi Ashley Cole-t a Chelsea-től. Az angol válogatott védő az utóbbi időben a kispadra szorult a kékeknél, José Mourinho César Azpilicuetát szívesebben játszatja a védelem jobb oldalán. Az ötlet állítólag Cole-nak is tetszik, a hátvéd szívesen dolgozna ismét együtt Brendan Rodgers-szel, aki korábban évekig volt segédedző a Stamford Bridge-en. A Liverpool számításait viszont a New York Red Bulls keresztülhúzhatja, az amerikai együttes ugyanis szintén szeretné a soraiban tudni a veterán hátvédet.


Esély a megvalósulásra a Focitipp szerint: 20 százalék

A Liverpool jelenlegi játékospolitikájába nem fér bele egy 33 éves védő szerződtetése. Cole-nak nagyon le kellene adnia a fizetési igényeiből ahhoz, hogy a vörösök mezét viselhesse. Ellenben, New York nagyszerű város.


Oscar a PSG-ben?
A Telegraph azt állítja, hogy a PSG is a Chelsea kárára erősítené meg a keretét, méghozzá a londoniak brazil középpályásával, Oscarral. A fiatal játékosért a franciák 41,5 millió fontot sem sajnálnának, az üzletet pedig még a világbajnokság előtt szeretnék nyélbe ütni. A párizsi vezetőség emellett hajlandó lenne arra is, hogy egy gigatranszfer keretein belül Oscar mellett Eden Hazardot is megvásárolja az angoloktól. Emlékeztetőül: Oscarért 2012-ben 19 millió fontot fizetett a Chelsea a brazil Internacionalnak.


Esély a megvalósulásra a Focitipp szerint: 50 százalék

A párizsiakról az Ibrahimovic-Thiago Silva transzfer után már bármit el tudunk képzelni, még egy ilyen esztelenséget is. Másrészt ott van Mourinho. Már előre halljuk, ahogy a portugál felteszi a kérdést a franciáknak: "Grátiszba Terry nem kell?"


Juventus: Spanyolországból jön Pirlo utódja?
Több spanyol lap is úgy tudja, hogy a Juventus érdeklődik a Real Sociedad 21 éves irányítója, Ruben Pardo után. A fiatal játékmestert állítólag Pirlo utódjaként emlegetik a torinóiaknál, nem véletlenül: Pardo idén három góllal és kilenc gólpasszal segítette együttesét a bajnokságban. A tehetséges középpályás szerződtetése akkor került szóba a zebráknál, mikor elsőszámú kiszemeltjük, Marco Verratti meghosszabbította szerződését a PSG-vel.


Esély a megvalósulásra a Focitipp szerint: 60 százalék

Pardo tökéletesen illene a Juventusba, a játékos ára még megfizethető (6 millió euró), a hír pedig napokig szépen megbújt a sok szenzáció között, szóval még akár igaz is lehet. Félő azonban, hogy a Juventus - az olasz csapatok szokásaihoz híven - elbénázza a tehetséges játékos szerződtetését. Aztán jön egy spanyol nagycsapat, amely odavan a pontos passzokért, Pardo pedig padozik egy-két évet.


Hart-Casillas csere?
Kedden szinte minden valamirevaló sportlap megírta, hogy Joe Hartot kiszemelte magának a Real Madrid. A hír érdekesebb fele azonban az, hogy az angol kapusért a madridiak a cserepadra szorult Iker Casillast adnák a Manchester Citynek, és még ők fizetnének rá az üzletre 25 millió angol fontot. Hartra azért lenne szükség Madridban, mert a királyiak jelenlegi elsőszámú kapusa, Diego López állítólag a Milanba tart.


Esély a megvalósulásra a Focitipp szerint: 20 százalék

Túl sok szenzáció egy kupacon. Ha López megy, Casillas marad, ez tiszta sor. Ha Casillas megy, akkor oda megy, ahova akar. Ennyit talán megérdemel. Persze a Cityben játszani manapság nem rossz dolog, még csereportékaként sem. 


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább