Vérszemet kapott az Atletico

Vérszemet kapott az Atletico

, focitipp.hu

Spanyolország, 22. forduló

Tizennégy győztes meccs után kikapott a Barcelona, így nem állítja be a Real Madrid 1960/61-es rekordját (15 bajnoki győzelem zsinórban). A katalánokat Hispániában eddig csak Atletico győzte le.



Kimutatta foga fehérjét a kisebbik madridi csapat, az Atletico. A piros-fehérek a gyatra szezonkezdet után kirúgták Carlos Bianchi vezetőedzőt, és a sebtiben helyére ültetett Pepe Murcia irányításával sikert sikerre halmoznak: a Zaragoza és a Depor után a Barca skalpját is begyűjtötték.

A katalánoknál az eltiltott Edmilson, a sérült Xavi és az Afrika Kupán lévő Eto’o mellett a hétközi, Zaragoza elleni kupameccsen kiállított Ronaldinho is hiányzott – a spanyol szövetség fegyelmi bizottságát nem hatották meg még a barcelonai érsek, Lluiz Martinez Sistach szavai sem, aki tisztségéhez képest szokatlan vehemenciával vette védelmébe az aranylabdást. „Ronaldinho rendes ember”, érvelt az érsek, de hiába: a brazil zseni nem játszott, a Barca pedig kikapott. Ami mellesleg nem is akkora meglepetés: ősszel az Atletico már elkapta a gránátvörösöket (2:1, Fernando Torres, Kezsman, ill. Eto’o), sőt: a Barca ezt megelőzően utoljára 2005 februárjában kapott ki a Nou Campban, természetesen az Atleticótól (0:2), és természetesen Fernando Torres akkor is duplázott... Az utóbbi tíz évben a két csapat kilencszer mérkőzött meg Barcelonában, és a mérleg az Atletico fölényét mutatja: 4 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség.

Frank Rijkaard vezetőedzőnek azonban még így sem kell aggódnia: a katalánok előnye 9 pont a Valenciával szemben, amely Baraja, Vicente és Mista nélkül is lefocizta a pályáról a Deportivót. A meccs egyetlen gólját a 24 éves David Villa szerezte, s nem akárhogyan: a félpályáról vette be a tizenegyespont környékén bóklászó Molina kapuját (ez volt Villa 14. gólja idén). A Depor hamar egyenlíthetett volna, ha Victor nem bal lábbal kel fel aznap: a La Coruna középpályása előbb kihagyta a büntetőt, majd a kipattanó labdát három lépésről fölé vágta, s hiába ismételtette meg a játékvezető a 11-est, Victor újfent Canizarest találta telibe. A Valencia ezzel már 11 bajnoki óta veretlen, s utolsó 4 idegenbeli meccsén gólt sem kapott.

A Real Madrid könnyedén elintézte az Espanyolt, még a sérülés miatti kényszerszünet után visszatérő Ronaldo is betalált. Szavo Milosevics, az Osasuna veterán szerb csatára a 90-es évek elején három egymást követő szezonban is 30 gólt lőtt a Partizan Belgrád színeiben, s bár mostanában már korántsem ilyen szapora a termés, a Pamplona három vereség után éppen Milosevics góljával győzött Sevillában, és továbbra is tapad az élbolyhoz.

A forduló legélénkebb meccsét Zaragozában játszották: a hazaiak a 11. és a 22. perc között négy gólt lőttek a Betis Sevillának, a hajrá azonban így is drámaira sikeredett, miután a Betis Dani mesterhérmasával feljött 4:3-ra. A hét gólt csak a játékvezető kevesellte, ezért kiosztott még tíz sárga és két piros lapot.

- vss -

*****

22. forduló, eredmények:

Malaga–Athletic Bilbao 2:1 (1:1)
Gólszerzők: 31. Litos, 73. Ballesta, ill. 39. Aduritz
kiállítva: 69. Nacho (Malaga)
Real Madrid–Espanyol 4:0 (2:1)
Gólszerzők: 14. Guti, 44. és 51. Zidane, 45. Ronaldo
Deportivo–Valencia 0:1 (0:1)
Gólszerző: 22. Villa
Getafe–Alaves 2:2 (1:1)
Gólszerzők: 4. Pernia, 90. Guiza, ill. 12. Aloisi, 75. Diaz
Santander–Celta Vigo 0:1 (0:0)
Gólszerző: 90. Perera
Real Sociedad–Mallorca 2:1 (1:1)
Gólszerzők: 13. Skoubo, 84. González, ill. 34. Pisculichi
Villarreal–Cádiz 1:1 (0:1)
Gólszerzők: 62. Calleja, ill. 2. Medina
kiállítva: 81. Pena (Villarreal)
Zaragoza–Betis 4:3 (4:1)
Gólszerzők: 11. és 22. G. Milito, 13. Oscar, 16. S. Garcia, ill. 18., 50. és 61. Dani
kiállítva: 82. Herrero (Zaragoza), 90. Varela (Betis)
Barcelona–Atletico Madrid 1:3 (0:1)
Gólszerzők: 65. H. Larsson, ill. 33. és 76. F. Torres, 47. Maxi
Sevilla–Osasuna 0:1 (0:0)
Gólszerzők: 61. Milosevics, kiállítva: 90. David (Sevilla)


Következik / Tippünk
(február 12.)


Valencia–Barcelona
30-30-40 x
Betis–Deportivo
30-50-20 x
Cadiz–Sevilla
30-40-30 x2
Celta–Villarreal
40-30-30 1x
Espanyol–Santander
50-30-20 1
Bilbao–Real Madrid
20-30-50 x2
Alaves–Malaga
30-40-30 x2
Mallorca–Getafe
40-40-20 1
Atletico–Real Sociedad
50-30-20 1
Osasuna–Zaragoza
30-50-20 1x

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább