Ki a szebb? Hyypia vagy Sophia Loren?

Ki a szebb? Hyypia vagy Sophia Loren?

, focitipp.hu

Anglia, 26. forduló

Ki a szebb? Hyypia vagy Sophia Loren? A kérdés megválaszolását összefoglalónk végére hagyjuk, és a szenzációval kezdjük: kivégezték a Chelsea-t. Nem kacsa a hír: a Kékek kikaptak. Méghozzá csúnyán.



A Premier League legszeszélyesebb csapata a Middlesbrough: a játékoskerete (Mendieta, Viduka, Yakubu, Hasselbaink, Rochemback, Southgate) alapján többre hivatott, jelenleg azonban csak a kiesés elől menekülő Boro egy hete otthon 4:0-ra kikapott az Aston Villától, szombaton viszont átgázolt (3:0) a veretlenségi rekordokat döntő, megállíthatatlannak hitt Chelsea-n. Steve McLaren csapatának teljesítménye ősszel is hasonló amplitúdójú volt: a Riverside Stadiumben kikaptak a harmatgyenge Sunderlandtől, de október végén egy emlékezetes meccsen 4:1-re legázolták a Manchester Unitedet.

Yakubu és a történelem
A Chelsea elleni történelmi győzelem meglepően könnyen született: a korábban Barcelonában és Lisszabonban (Sporting) is megfordult brazil középpályás, Fabio Rochemback már a 77. másodpercben betalált, s végül Franck Queudrue-nek lett igaza: a Boro francia védője ugyanis előzetesen úgy nyilatkozott: a Chelsea-t is csak emberek alkotják, úgyhogy ő nem egyezik ki a döntetlennel. A végeredményt végül Downing gólja után az agilis nigériai csatár, Yakubu Ayegbeni állította be. Yakubu az utóbbi két évben 29 gólt lőtt a Portsmouth-ban, a Boróban egyelőre egytucat találatnál tart. A hazaiak utóbbi 12 bajnokijukól csupán kettőt tudtak megnyerni: az éllovas Chelsea mellett a sereghajtó Sunderlandet verték meg, szintén 3:0-ra...
Petr Cech viszont először kapott három gólt Angliában, mint ahogy a Chelsea sem kapott ki három góllal időtlen idők óta, sőt kétgólos különbséggel is 2003-ban kaptak ki utoljára (Charlton 2:4), Mourinho vezetése alatt pedig csupán kétszer találtak legyőzőre szombatig (ManCity és ManUtd 0:1).

Murphy törvénye és Baroš
A Portsmouth 2004-ben kétszer is megverte odahaza a Manchester Unitedet (Yakubu azokon a meccseken is betalált), most viszont Harry Redknapp gárdáján nem segített még az Auxerre-ből 4,4 millió fontért igazolt zimbabwei Benjamin Mwaruwari (alias Benjani) sem: a ManU sima győzelmet (3:1) aratott, a góllövőlistát vezető Ruud van Nistelrooy idénybeli 19. góljának és Cristiano Ronaldo duplájának köszönhetően.
Peches hétvégéje volt az Aston Villának: a sérülés után visszatérő Milan Baroš csereként állt be a Newcastle ellen az 55. percben, s öt perccel később egyenlíthetett volna, ha az ellene elkövetett szabálytalanságért jogosan megítélt büntetőt berúgja. De nem rúgta be, a Villa pedig kikapott, hiába játszott Babayaro kiállítása után bő félórát emberelőnyben. David O’Leary vezetőedzőt csak az vigasztalhatja, hogy a fiatal, 19 esztendős Luke Moore ismét betalált: az utóbbi három meccsen ötödször.
De vajon mi vigasztalja Bryan Robsont, a West Brom vezetőedzőjét? Csapata megszégyenítő, 6:1-es vereséget szenvedett a csendes középmezőnybe tartozó, de a fiatal és szorgalmas Chris Coleman irányítása alatt sztárok nélkül is masszív középcsapattá váló Fulham otthonában. A Fulham hazai mérlege (9.2.2.) félelmetes, a kiesőjelöltek pedig alighanem átkozzák a Craven Cottage környékét is: tavaly a bentmaradásért foggal-körömmel küzdő Norwich az utolsó fordulóban 6:0-ás vereségbe szaladt bele a Fulham pályáján.
Az Everton újabb 1:0-ás győzelmén már nem lepődtünk meg (a liverpooli kékeknek ez volt a tizenegyedik 1:0-ás győzelmük ebben a szezonban), meglepődtünk viszont a Tottenham pontvesztésén, annál is inkább, mivel a Spursben első meccsét játszotta a Focitipp egykori kedvence, az ex-liverpooli Danny Murphy, de hiába vezettek a vendégek a sereghajtó Sunderland ellen szinte az egész meccsen át, végül Danny Murphy is csak tehetetlenül szemlélte, ahogy névrokona, az ír Darryl Murphy a találkozó utolsó percében egyenlített. Az utolsó utáni pillanatban mentett pontot a Highburyben az Arsenal is a Bolton ellen: az Ágyúsokra ma este (21.00) egy éhes Liverpool vár az Anfield Roadon...

Az éhes Liverpool
korántsem tűnik mostanság olyan félelmetesnek, mint novemberben: a Vörösök január végén kikaptak a ManU-tól, otthon döntetleneztek a Birminghammel, majd következett két 0:2 (Chelsea, Charlton). A formahanyatlás részint annak tudható be, hogy a Liverpool már a 43. tétmeccsét játszotta ebben a szezonban... Másfelől viszont szombaton összeszedték magukat, és magabiztosan verték az eltiltás miatt két legjobbját (Chimbonda, Roberts) nélkülöző Wigant: a mindent eldöntő gólt a finn Hyypia szerezte.
„Tommy Smith is prettier than Sophia Loren!”, azaz „Tommy Smith szebb, mint Sophia Loren!” – állt azokon a kitűzőkön, amelyek az 1977-es BEK-döntő után jöttek divatba a Mersey partján. A Liverpool a 77-es római fináléban többek között az elnyűhetetlen középhátvéd, Tommy Smith fejesével verte meg a Mönchengaldbachot. Tommy Smith 637 meccset játszott a Liverpool mezében; Sami Hyypia, a jelenlegi középhátvéd 355-nél tart, s bár a magunk részéről Sophia Lorenre voksolunk, azt meg kell hagyni, hogy a finn a lehető legjobbkor szerezte idei első gólját: a Liverpool győzelmi hangulatban indulhat csatába ma este az Arsenal, szombaton pedig a Manchester United ellen.

- vss -

*****

26. forduló, eredmények:

ManCity–Charlton 3:2 (1:0)
Gólszerzők: 22. Dunne, 54. Samaras, 62. Barton, ill. 51. D. Bent, 66. M. Bent
Sunderland–Tottenham 1:1 (0:1)
Gólszerzők: 88. Darryl Murphy, ill. 37. Roy Keane
Arsenal–Bolton 1:1 (0:1)
Gólszerzők: 90. Gilberto, ill. 11. Nolan
Aston Villa–Newcastle 1:2 (1:2)
Gólszerzők: 15. Moore, ill. 1. Ameobi, 28. N’Zogbia
Everton–Blackburn 1:0 (1:0)
Gólszerző: 32. Beattie
Fulham–West Bromwich 6:1 (2:0)
Gólszerzők: 3. és 39. Helguson, 47. Radzinski, 57. Davies (öngól), 82. és 90. John, ill. 84. Campbell
Wigan–Liverpool 0:1 (0:1)
Gólszerző: 29. Hyypia
Portsmouth–ManUtd 1:3 (0:3)
Gólszerzők: 86. Taylor, ill. 17. R. van Nistelrooy, 37. és 45. C. Ronaldo
Middlesbrough–Chelsea 3:0 (2:0)
Gólszerzők: 1. Rochemback, 44. Downing, 67. Yakubu. Pótolt mérkőzés
Charlton–Liverpool 2:0 (2:0)
Gólszerzők: 41. Darren Bent (11-esből), 45. Young.

Következik / Tippünk
Február 14., kedd, 21.00:
Liverpool–Arsenal 50-30-20 1
Február 15., szerda, 21.00
Blackburn–Sunderland 70-20-10 1
Február 19., vasárnap, 14.15
Tottenham–Wigan 50-30-20 1

A következő teljes fordulót február 25–26-án rendezik, hétvégén ugyanis az FA Kupa nyolcaddöntőit játsszák: a legnagyobb figyelem az Anfield Roadra irányul majd, ahol szombaton (13.30) a Liverpool a Manchester Utd-t fogadja.

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább