Balotelli focizott, aratott a Dortmund és a Real Madrid

Balotelli focizott, aratott a Dortmund és a Real Madrid

, ktn

Elkezdődött a BL-szezon, egyelőre nagyobb meglepetések nélkül.



A bajnokságban hétvégén rangadót veszített a Real Madrid, az Atlético nyert 2:1-re a Bernabéuban. Paprikás a hangulat Madridban: a szurkolók kifütyülték Iker Casillast, megpróbálták megrugdosni az autogram-adást elutasító Gareth Bale kocsiját, ráadásul Cristiano Ronaldo is fanyalog. A portugál állítólag kiakadt a klubvezetésre, miután az egyesület tavaly nyár óta olyan sztárokat adott el, mint Mesut Özil, Angel Di María és Xabi Alonso. A BL-nyitányon azonban hagyományosan jól megy a csapatnak: tavaly a Galatasaray elleni idegenbeli 6:1-es győzelemmel rajtolt a sorozatban a Real, ezúttal pedig a svájci Baselt győzte le 5:1-re. Megszületett a klub ezredik nemzetközi kupagólja (Karim Benzema), és még James is betalált, hurrá!

Győzelemmel tért vissza a Bajnokok Ligájába a Liverpool. Igaz, az angoloknak meg kellett szenvedniük a három pontért, a bolgár újonc nem adta olcsón a bőrét. A Ludogorec Razgrad a mérkőzés 91. percében egyenlített, azonban a kanadai Borjan kapus fatális hibája után Gerrard a 93. percben tizenegyesből mégis megszerezte a győzelmet az angol gárdának, újra tombolt a nép az Anfield Roadon. Érdekesség: a Ludogorec öt évvel ezelőtt (a Liverpool utolsó BL-indulásának évében) még a bolgár második ligában szerepelt. Jó hír a Pool-rajongók számára, hogy Mario Balotelli szerezte a vörösök első találatát, vagyis eddig több a gólja, mint a balhéja Liverpoolban.


Jól ment egy másik olasz légiósnak is, Ciro Immobile (Dortmund) hetven méteres szóló után lőtt elképesztő gólt az Arsenalnak. Elképesztő volt: Immobile nyílegyenesen futott be a londoni védők közé, majd a tizenhatoson belül még egy ügyetlen csel és a lövés is bejött neki. Koscielny és társai akár jegyet is vehettek volna, olyan illedelmesen nézték végig a nem túl bonyolult egyéni akciót. Nagyjából ez ment az egész meccsen, a Dortmund kategóriákkal jobb volt az Arsenalnál, az Immobilét idéző szólókat bemutató Mhitarjan és Aubameyang vezérletével a németek a második félidőben megszórhatták volna az angol együttest. Végül maradt a 2:0, Arsene Wenger csapata leszerepelt.


Az elmúlt két Bajnokok Ligája-szezonban a Juventus alaposan megszenvedett a kiscsapatokkal szemben a. Tavaly az esélyesként elhullajtott pontok miatt a csoportkörből sem lépett tovább az együttes, a Galatasaray elleni emlékezetes "hófoci" után a törökök örülhettek (a Real Madrid mellett). Ezúttal azonban jobban koncentráltak az olaszok, akik a Malmö ellen végig mezőnyfölényben játszottak, és helyzetek sokaságát dolgozták ki. Végül Carlos Tévez két gólja döntött, az argentin csatársztár 2009 áprilisa óta ezernél is több percet játszott a BL-ben, mire újból eredményes tudott lenni. Mindjárt el is járt egy furcsa táncot gólöröm gyanánt - a kislánya tiszteletére.


BL-körképünket zárjuk Lisszabonban, ahol a Zenit Szentpétervár meglepő győzelmet aratott a Benfica felett. Akkor azonban már nem is lepődünk meg annyira, ha figyelembe vesszük, hogy a Benficát a portugál futballt jól ismerők intézték el: a Zenit két gólját Hulk és Axel Witsel szerezte, előbbi a Portót erősítette négy évig, utóbbi pedig a Benficánál töltött el egy szezont. Ráadásul az oroszok kispadján az az André Villas-Boas ült, aki a Portóval 2011-ben EL-trófeát szerzett.


A nap játékosa: Daniel Abalo (Ludogorec)


A 26 éves spanyol egyenlítő gólja végül nem ért pontot a Razgradnak, azonban nem felejtjük el a játékos gesztusát: Abalo a gól után egy tolókocsiban ülő, mozgássérült szurkolóhoz szaladt oda elsőként ünnepelni. Le a kalappal!

(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább