Juventus–Roma 3–2, avagy a bírónak nincs videója

Juventus–Roma 3–2, avagy a bírónak nincs videója

, ktn

Különös volt az olasz bajnokság rangadója.A bajnokság két százszázalékos csapatának találkozóján a Juventus 3-2-re legyőzte az AS Romát: végletekig feszült, vitatható bírói ítéletekkel tarkított mérkőzésen, amelyen láthattunk három büntetőből szerzett gólt, két kiállítást és egy kapufát is. Az őrületre jellemző, hogy Gianluca Rocchi játékvezető a hajrában Carlos Téveznek véletlenül a piros lapot mutatta fel, majd idegesen keresni kezdte a sárgát.

Bár ez lett volna a legnagyobb hibája! A találkozó után Walter Sabatini, a Roma sportigazgatója nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy "a Juventus mindhárom gólja szabálytalan volt". A rómaiak szerint a két tizenegyesnél a szabálytalanságok a tizenhatos vonalán kívül történtek meg, és a mindent eldöntő találatnál a lesen álló Arturo Vidal zavarta a Roma lengyel kapusát, Lukasz Skorupskit. Ez utóbbi jogos észrevétel, a két büntető megítélésének jogosságát azonban még a felvételek kikockázása után is bajosan tudjuk megítélni. Szegény Rocchi: a bírónak Olaszországban sincs videója.


A tévedések mellett némi hisztéria is uralkodott a pályán. Rudi Garciát a bíró már az első félidőben felküldte a lelátóra, a hajrában pedig Álvaro Morata és Kosztasz Manolasz jelenete után kaptak indokolt pirosat a felek. De nézzük inkább a pozitívumokat. A Roma második gólja egészen parádés volt, Gervinho és Juan Iturbe villámakciójára a Juve védői képtelenek voltak reagálni. A mérkőzést eldöntő találat sem volt mindennapi: Leonardo Bonucci 17 méterről, kapásból bombázott a Roma kapujába. Tudjuk, hogy az olasz belső védők technikásak, de hogy ennyire?


A legnagyobb pozitívum azonban a két edző reakciója. Massimiliano Allegri elismerte, hogy a Juventus harmadik gólját les előzte meg, de társa, Rudi García sem támadt neki a játékvezetőnek. "A játékvezetőkről csak azt tudom mondani, hogy itt az ideje segíteni őket" - utalt a technikai újítások szükségességére sportszerűen a francia edző.


(ktn)


A cikk eredetileg a pozsonyi Új Szóban jelent meg.

További cikkek a rovatban

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képvi…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább

Az angol klubfoci megint szép lesz?

, Kiss Tibor Noé

Az angol klubfoci megint szép lesz?

Tavaly egy angol csapat (a Leicester…) jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, idén feljövőben a brit csapatok. A ManCity és a Tottenham simán győzött, ikszelt a BL-be visszatérő Liverpool.

Tovább

Korai volt Messit temetni?

, Kiss Tibor Noé

Korai volt Messit temetni?

Nagy különbséggel győzött a BL-ben a Barcelona, a Bayern, a Chelsea, a PSG és a Manchester United is. Cak a tavalyi döntős (Juventus) égett le, de Barcelonában ilyesmi azért előfordul.

Tovább

Ki lesz a Focitipp szakértője?

, focitipp

Ki lesz a Focitipp szakértője?

Ismét elindítjuk tippjátékunkat a Focitippen, amely miatt egész évben lesz miért izgulni: az alábbi kérdésekre ugyanis a válaszokat csak jövő tavasszal kapjuk majd meg.

Tovább

Pimaszság, dörzsöltség, éljen a Vidi!

, Kiss Tibor Noé

Pimaszság, dörzsöltség, éljen a Vidi!

Nem túlzás: a Videoton a Bordeaux legyőzésével az utóbbi tizenöt év egyik legnagyobb magyar kupasikerét vitte véghez. A kulcs: a pimaszság?

Tovább

Röhigcsélés és önámítás

, Kiss Tibor Noé

Röhigcsélés és önámítás

Kikaptunk Andorrától – ez blamázs, ez felfoghatatlan, ez nem történhet meg. Ezt írják a lapok. Mindenki harsog, elégedetlenkedik, Dzsudzsák Balázs könnyes szemét kinagyítva nézhetjük a sportnapilap honlapján. Megvertek minket a postások és a pékek! Dúlnak az érzelmek és az in…

Tovább