A németeknek még a vereség is belefér

A németeknek még a vereség is belefér

, ktn

Újabb három csapat örülhetett a továbbjutásnak, így egy fordulóval a csoportkör zárása előtt már csak 5 hely kiadó a legjobb 16 között.



Alaposan visszavágott a pireuszi vereség miatt az Olympiakosznak az Atlético Madrid, a spanyolok hazai pályán 4:0-ra verték görög ellenfelüket. A spanyolok ezzel biztosan továbbjutottak a csoportból, első helyüket azonban a záró fordulóban még elveszíthetik: az utolsó körben Juventus-Atlético meccsre kerül sor. A madridi meccs után egyébként az Olimpiakosz trénere meglehetősen furcsa nyilatkozatot adott. "Az Európa-liga nem rossz sorozat számunkra, néhány európai klubbal még nem tudunk versenyezni, más szinten vagyunk. Az Atlético és a Juventus jut tovább a következő körbe" - mondta Míchel, noha a görög csapatnak még van esélye a továbbjutásra. Ha ugyanis Torinóban a Juventus kikap, a pireusziak pedig odahaza megverik a Malmőt, akkor az olasz és a görög csapatnak egyaránt 9-9 pontja lesz, az egymás elleni eredmények pedig a görögöknek kedveznek.

A csoport másik szerdai mérkőzésén egyébként a Juventus 2:0-ra nyert Malmőben. Nem volt valami békés hangulatú találkozó. Az olaszok bepanaszolták a svéd csapatot az UEFA-nál a pálya állapota miatt - a svédek meg a bírót szidták. "Mindannyian láttuk, hogy mi történt a gól előtt, és azt is, hogy a kilencven perc alatt végig a Juventusnak kedvezett a játékvezetés. Kiszámítható volt" - fogalmazott Magnus Erikssen, középpályás. A második olasz gól előtt Morata tényleg szabálytalannak tűnt, azonban az utolsó négy idegenbeli BL-mérkőzését zsinórban elveszítő Juventus a szünet után 4-5 gólt is könnyedén lőhetett volna. Régóta vártak olyan focira a Juve szurkolói, amit a második félidőben kaptak a csapatuktól.


És régóta vártak olyan határozott játékot az Arsenaltól a drukkerek, mint a szerdai. A londoniak könnyedén intézték el a német bajnokságban tragikusan szereplő, de a BL-ben már továbbjutott Dortmundot. Yaya Sanogo a 72. másodpercben betalált, majd a második félidőben szépen csavart a kapuba Alexis Sánchez is. Ezzel az Arsenal is biztosan tagja a legjobb tizenhat mezőnyének, a csoportelsőséghez azonban még kellene a Dortmundtől egy otthoni botlás. Ezzel együtt nagyon nincs még mit ünnepelni Londonban, az ágyúsok számára 2010 tavasza óta mindig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a Bajnokok Ligájában.


A harmadik továbbjutó a Leverkusen volt, amely a korábban játszott mérkőzés eredményének (Zenit-Benfica 1:0) köszönhetően nyugodtan várhatta a Monaco elleni hazai mérkőzést. Nem is nagyon sikerült a koncentráció a Bayer számára, a franciák 1:0-ra győztek. A Leverkusen ezzel együtt biztosan ott lesz a tavaszi folytatásban, a második helyezettről a Monaco-Zenit zárómeccs eredménye dönt. A Monaco egy 0:0-val simán továbbjuthat, ami nem is lenne nagy meglepetés a csapattól, amelynek idei BL-eredményei így festenek: Leverkusen 1:0, 1:0; Benfica 0:0, 0:1, Zenit 0:0, ?:?).


S végül zárjuk az eheti kört a Real Madriddal. A blancók 1:0-ra győztek Bázelban, természetesen Cristiano Ronaldo találatával. Ez volt a Madrid 15. győzelme zsinórban, vagyis ha a csapat hétvégén megveri a Málagát, akkor megdönti a klubrekordot. A másik meccsen a Liverpool 2:2-re végzett a Ludogorec vendégeként, így továbbra is csak 5 pontja van. A sors igazságtalansága volna, ha a Pool az utolsó körben a Basel legyőzésével mégis továbbjutna ebből a gyengécske csoportból.


S végül a nap érdekessége: ebben a körben mind a négy német csapat kikapott.


A nap játékosa: Mario Mandzukic (Atlético Madrid)


A csatár az Olimpiakosz elleni triplával egyszerre lett a Bajnokok Ligája leggólerősebb horvát futballistája, valamint az Atlético rekordere. Ő az első, aki mesterhármast ért el Atlético-focistaként a BL-ben.


(ktn)


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább