Nem dőlt el a bajnoki cím sorsa

Nem dőlt el a bajnoki cím sorsa

, focitipp.hu

Bundesliga, 24. forduló

Németországban a múlt héten a válogatott kilátástalan produkciója volt a fő téma, pedig a szombati Bayern München–Hamburg rangadón akár a bajnoki cím sorsa is eldőlhetett volna.



De nem dőlt el. A Hamburg ugyanis szervezett, tudatos játékkal idegenben is képes volt legyőzni a bajnokot: ezzel megszakította a Bayern veretlenségi sorozatát a nyáron átadott Allianz Arenában. Pedig az előjelek a hazaiak mellett szóltak. A Bayern a Bundesliga története során a legtöbb győzelmet (kereken ötvenet) a Hamburg ellen érte el, de a nagy hóeséshez most egyértelműen a Hamburg alkalmazkodott jobban. Például az elefántcsontparti Demel, aki egy szabadrúgás utáni lepattanót szinte az alapvonalról vágott be Kahn hálójába. Scholl a hajrában ugyan még egyenlíteni tudott, de a Hamburg jelenleg legjobban kereső focistája, a télen érkezett holland De Jong az utolsó percben beállította a 2:1-es végeredményt. A Hamburg hátránya ezzel még így is nyolc pont a Bayern mögött. Akárcsak a Werderé. Pedig Kloséék hat pontra is megközelíthették volna a bajorokat, azonban csak egy döntetlenre voltak képesek Leverkusenben. Érdekesség, hogy a Bundesliga története során tíz fordulóval a bajnokság vége előtt hétpontos hátrányt senki sem tudott ledolgozni – nemhogy nyolcat.

A forduló meglepetése Berlinben, a magyar „érdekeltségű” csapatok meccsén született. Hiába lőtt 28-szor kapura a Hertha, a Köln végül 4:2-re győzött, így mindhárom pontot elhozta a fővárosból: a Kecskék zsinórban 18 meccses nyeretlenségi sorozata ezzel megszakadt. A Hertha viszont egyre nagyobb slamasztikába kerül: az UEFA Kupát is számítva sorozatban tizenharmadszor sem tudtak győzni. Így hiába fogadkoztak a fővárosiak, Falco Götz edző sorsa egyre inkább megpecsételődni látszik. Magyarok ezúttal sem léptek pályára a fordulóban: Berlinben Dárdai és a kölni Szabics sem jutott szóhoz, a Mönchengladbach is Lisztes nélkül focizott. A játékra most mégis Borbély Balázsnak volt a legkisebb esélye, mert a Kaiserslautern–Stuttgart meccs a pálya használhatatlansága miatt elmaradt. Róbert Vittek viszont megtalálta a góllövőcipőjét: a Nürnberg az egykori Slovan-játékos triplájával verte 3:0-ra a Duisburgot.

- ktn -

*****

Bundesliga, 24. forduló, eredmények:

Bayern München–Hamburger SV 1:2 (0:1)
Gólszerzők: 83. Scholl, ill. 16. Demel, 89. De Jong (89.)
Bayer Leverkusen–Werder Bremen 1:1 (1:1)
Gólszerzők: 41. Berbatov, ill. 3. (11-esből) Frings
1. FC Nürnberg–Duisburg 3:0 (2:0)
Gólszerzők: 8., 15. és 86. Vittek
kiállítás: 83. Tararache (Duisburg)
Hannover–Schalke 1:2 (0:2)
Gólszerzők: 74. Christiansen, ill. 20. Poulsen, 28. Bajramovic
kiállítás: 73. Poulsen (Schalke)
Borussia Dortmund–Mainz 1:1 (1:0)
Gólszerzők: 27. Wörns, ill. 53. Thurk
Hertha BSC–1. FC Köln 2:4 (0:0)
Gólszerzők: 56. és 83. Pantelics, ill. 53. és 75. Podolski, 54. Streller, 87. Scherz
Mönchengladbach–Arminia Bielefeld 2:0 (1:0)
Gólszerzők: 35. Jansen, 65. Sonck
Eintracht Frankfurt–Wolfsburg 1:1 (0:0)
Gólszerzők: 58. Hanke, ill. 65. Chris.

Következik / Tippünk
(25. forduló, március 11-12.)


Köln–Nürnberg 30-40-30 X
Duisburg–Hannover 30-40-30 1x
Schalke–Frankfurt 45-30-25 1
Wolfsburg–Bayern München 20-30-50 2
Hamburg–Kaiserslautern 50-30-20 1
Stuttgart–Dortmund 40-30-30 1x
Mainz–Mönchengladbach35-40-25 1x
Bielefeld–Leverkusen 25-45-30 x2
Werder Bremen–Hertha 60-25-15 1

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább