Feléledtek az elkényelmesedett sztárok

Feléledtek az elkényelmesedett sztárok

, focitipp.hu

Primera División, 26. forduló

Fernando Martin hétfőn vette át a Real Madrid irányítását, és azonnal kirúgással fenyegette meg az elkényelmesedett sztárokat. "Olyan Realt akarok látni, amelyik kiszolgálja a közönséget"- mondta. Olyat látott.



Vajon átmenti-e formáját az Arsenal elleni BL-visszavágóra a Real? A királyi gárda ugyanis az Atletico elleni, immár a 138. madridi derbi első félidejében szenzációsan futballozott. A játékosokon nem érződött, hogy az elnökváltás körüli hercehurca és a két kínos vereség (Arsenal 0:1, Mallorca 1:2) után fokozottabb nyomás alatt játszanának. Juan Ramon Lopez Caro, a királyi gárda mestere (akit a spanyol lapok szerint az új presidente kebelbarátja, Vicente del Bosque vált hamarosan a kispadon) húzott egy merészet: még a cserék közé sem jelölte Ronaldót, aki eddig 157 bajnokin 96-szor volt eredményes a Realban, s helyette az AS Romából érkezett, és kritikusai szerint még mindig jelentős súlyfelesleggel küszködő öntörvényű csatárzseni, Antonio Cassano kapott lehetőséget. Élt vele: a 4. percben fejjel vette be Leo Franco kapuját (ez volt az első bajnoki gólja új csapatában).

Az Atletico, amely Pepe Murcia irányításával megtáltosodott az utóbbi hetekben, nem torpant meg, és a 27. percben Luccin lövése után Mateja Kezsman a kapunak háttal állva, sarokkal irányította a hálóba a labdát: 1:1. A Realnak elsősorban idegenben megy az Atletico ellen (ősszel 3:0-ra, tavaly szintén 3:0-ra, 2004-ben 2:1-re, 2003-ban pedig 4:0-ra nyertek Zidane-ék a Vicente Calderónban), de most otthon is rákapcsoltak, és még a szünetig megszerezték a vezetést. A vastaps a Cassanót váltó Raúlnak is kijárt, aki a Primera Divisiónban 400. meccsén lépett pályára. Raúl 11 és fél évvel ezelőtt éppen az Atletico ellen szerezte első bajnoki gólját, újabbat ezúttal nem jegyezhetett (utoljára tavaly októberben volt eredményes a Deportivo ellen). Ezzel a vereséggel megszakadt az Atletico hat mérkőzésből álló győzelmi sorozata, a Real pedig a Valencia malagai botlásával feljött a 2. helyre.
Az éllovas Barcelona kedélyes örömfocival készült a Chelsea-re: a La Coruna ellen már az első 3 percben 2 gólt lőttek a katalánok, igaz, ebből csak egy volt érvényes: Ronaldinho szabadrúgását Molina, a Depor kapusa is megtapsolta volna, ha nem ő a szenvedő fél. A Deportivo azonban meglepetésre felvette a ritmust, két fejesgóllal fordított, és már-már úgy tűnt, igazolja a statisztikákat (a Depor utóbbi öt meccséből háromszor is nyerni tudott a Camp Nouban).

Hogy végül mégsem így lett, arról a 7. gólját szerző Henrik Larsson és az Afrika Kupa óta bajnoki meccsen először eredményes Eto’o gondoskodott. A kameruni leírhatatlan örömöt szerzett honfitársainak is, olyannyira, hogy egyikük a biztonsági emberek éberségét kijátszva testközelből köszöntötte őt a gól után, kameruni zászlót lengetve – amíg el nem vezették. Ma este tehát következhet a Barcelona–Chelsea: Mourinho nincs könnyű helyzetben.

- gj -

*****

Primera División, 26. forduló, eredmények:

Real Madrid–Atletico Madrid 2:1 (2:1)
4. Cassano, 40. Baptista, ill. 27. Kezsman
Villarreal–Alaves 3:2 (1:2)
19. és 63. Riquelme, 82. Franco, ill. 10. Aloisi, 35. Lucas
Cádiz–Espanyol 2:0 (0:0)
72. Cruz, 87. González
Barcelona–Deportivo 3:2 (2:2)
2. Ronaldinho, 33. Larsson, 61. Eto’o, ill. 15. Juanma, 28. Andrade
Celta Vigo–Osasuna 2:0 (1:0)
5. Baiano, 73. Cannobio
Getafe–Betis 1:0 (1:0)
13. Paunovics
Santander–Mallorca 0:0
Sevilla–Bilbao 2:1 (1:1)
17. Maresca (11-esből), 60. Kanouté, ill. 21. Aduritz
kiállítva: 39. Dragutinovics (Santander)
Real Sociedad–Zaragoza 1:3 (1:0)
10. Nihat, ill. 55. és 68. Ewerthon, 61. Oscar
Malaga–Valencia 0:0.


Következik Tippünk
(27. forduló, március 12.)


Valencia–Real Madrid
40-30-30 1x
Betis–Malaga
50-40-10 1
Zaragoza–Getafe
50-40-10 1
Deportivo–Real Sociedad
50-30-20 1
Espanyol–Celta
40-40-20 1x
Bilbao–Cádiz
50-30-20 1
Alaves–Sevilla
20-40-40 x2
Mallorca–Villarreal
30-30-40 x2
Atletico–Santander
60-30-10 1
Osasuna–Barcelona
20-30-50 2

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább