Wolfsburgi parádé a Real Madrid ellen

Wolfsburgi parádé a Real Madrid ellen

, Kiss Tibor Noé

A két katari tulajdonú újgazdag klub (PSG–Man City) mérkőzésén döntetlen született, az eddig menetelő Real Madrid pedig bajba került, miután simán kikapott Wolfsburgban.



Egy angol csapat (Chelsea) után jött a második angol csapat (Manchester City) a PSG számára a Bajnokok Ligájában. Az előjelek a párizsiaknak kedveztek, a Manchester City a bajnokságban lassú, de biztos süllyedést mutat, és a Dinamo Kijev elleni hazai BL-mérkőzésen mutatott játéka sem volt meggyőző. A Paris Saint-Germain ellenben a bajnokságban már tartalékolhat, Zlatan Ibrahimovic pedig bombaformában várta a mérkőzést. 
 
Ehhez képest éppen a bosnyák-svéd volt az, aki a meccs kulcsfigurája volt, de ezúttal inkább negatív értelemben. A Nizza elleni bajnokin 17 méterről bombázott a jobb felső sarokba egy szabadrúgást – valahogy úgy, mintha csak egy tizenegyest végzett volna el. Szerdán aztán valóban tizenegyeshez jutott, azt viszont elrontotta. Nem mintha rossz lett volna a lövés, volt ereje, laposan zúgott a kapu felé, de Joe Hart egy merész tigrisugrással védett. Ibrahimovic ezután is főszerepben maradt, megszerezte az idei BL-sorozat legfurcsább gólját. Hart kigurítása után Fernando szerencsétlenkedett a tizenhatos vonalán, és keresztpasszába Ibrahimovic úgy tette bele a lábát, hogy a labda a kapuba pattant (tegyük hozzá, Hart sem állt helyzet magaslatán, miután a kapu mellett álldogálva nézte végig a jelenetet). 
 
Ezzel lett 1:1, majd a változatos meccsen a franciák fordítottak is, sőt, 2:1 után kapufát szereztek. Ahelyett azonban, hogy eldöntötték volna a mérkőzést, a City visszajött, és egy szerencsés góllal egyenlített: 2:2. Visszatérve Ibrahimovicra: szokatlanul erőtlenül futballozott, az első félidben kihagyott egy olyan ziccert, amelyből máskor bombagólt szerez. A 2:2 az angoloknak kedvez, de játékban azért a franciák most is erősebbnek tűntek. Ne feledjük: a PSG a nyolcaddöntő visszavágóján a Chelsea-t verte 2:1-re Londonban. És ne feledjük a Bayern–Juventus párharcot sem, az első mérkőzés ott is 2:2 lett, a visszavágóra pedig még sokáig emlékezni fogunk.
 
Ha a PSG játékosai erőtlenek voltak, akkor mit mondjunk a Real Madrid futballistáira? Talán a Barcelona ellen szombaton megnyert rangadó vett ki ilyen sokat Zidane játékosaiból: Ronaldóék dekoncentráltan lötyögtek a wofsburgi gyepen, s úgy kaptak ki 2:0-ra Németországban, hogy az eredmény majdhogynem rájuk nézve hízelgő. Pedig jól kezdte a találkozót a Madrid, lesgóllal, nagy nyomással. A Wolfsburg aztán megérezte a nagy lehetőséget. A villámgyors kontrajátékra építő, intelligens futballistákból álló csapat győzelme teljesen megérdemelt volt, a második gól előtti sakk-matt a kilencvenes években látott Ajaxot idézte. Öröm volt nézni a németek játékát, ami különösen azok után volt váratlan, hogy a Wolfsburg az utolsó három bajnokiján mindössze egy pontot kapart össze.
 
A Real sztárjai nehezen viselték a megpróbáltatásokat, főleg Marcelónál szakadt el a cérna, a második félidő közepépn a brazil egy olyan nagyjelenetet mutatott, ami miatt akár piros lapot is kaphatott volna: előbb hátrarúgott, ezután – amolyan zidane-osan – fejjel belefordult Arnold mellkasába, majd hanyatt vetette magát, és kapálózni kezdett, mint egy felfordított bogár. Az eset után lökdösődés alakult ki, Arnold és Bale kapott egy-egy sárga lapot (miért?). A madridiak állapotát Cristiano Ronaldo játéka szimbolizálta a legjobban: a portugál egy alkalommal lövőhelyzetbe került, de elcsúszott a kitámasztás közben, a labda átpattogott az alapvonalon, messze a kaputól. Minden fájdalom és fáradtság a földön ülő Ronaldo arcára volt írva. A Wolfsburgban látottak ellenére azonban kár lenne leírni a Real Madridot: a Bernabéuban ez a csapat képes lehet akár arra is, hogy 5:0-ra győzzön.
 
A nap játékosa: Maximilian Arnold (Wolfsburg)
A goal.com nemzetközi verziója hat wolfsburgi futballistát jelölt a hét csapatába a BL-ben. Nehéz is választani a wolsfburgi hősök közül, de végül Max Arnoldra esett a választásunk: fel-alá futott kilencven percen keresztül a pálya bal oldalán, emellett lőtt egy pazar gólt.

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább