ManCity: Mit kezdjünk a labdával?

ManCity: Mit kezdjünk a labdával?

, Kiss Tibor Noé

Nem született gól, de különben milyen fantasztikus meccs volt! – hangzik el egyes futballmérkőzések után ez a közhely. Ne áltassuk magunkat, a keddi Manchester City–Real Madrid mérkőzés után ilyen állításokat nem tehetünk



Lehangoló volt, amit első félidőben láttunk, és ezt a statisztikák is alátámasztották. A mérkőzés első kapura lövési kísérletére a 27. percben került sor, s aki elkövette, az a ManCity egyik legtöbbet kritizált játékosa, a hipszterszakállas Nicolás Otamendi volt. Ebben a BL-sorozatban ez volt a negatív csúcs, egyszer sem kellett ilyen sokáig várni lövésre. A kapuk olyannyira nem forogtak veszélyben, hogy az első félidőben egyik kapusnak sem kellett védenie, ugyanis nem szállt labda a gólvonal felé. (Ez volt a negyedik ilyen első negyvenöt perc ebben a BL-évadban.)

 

A szünet után valamivel jobb lett a játék? Valamivel. Volt néhány helyzetecske, Jesé fejese a felső lécre hullott, majd később Hartnak kétszer is bravúrral kellett védenie: Casemiro közeli fejesénél és Pepe három méterről leadott bombájánál is bátran avatkozott játékba. (Jegyezzük meg: a portugál előtt ott tátongott a teljes kapu, azonban most sem az eszét használta, inkább erőből lőtt.) A Manchester City egyetlen valamirevaló lehetőségére a 93. percig kellett várni, amikor De Bruyne szabadrúgását kellett szögletre tolnia Keylor Navasnak. Akárcsak a PSG ellen, megint a belga szélső volt a City legmozgékonyabb, hiperaktív játékosa.

 

A góltalanság nagyrészt annak köszönhető, hogy a Real Madrid nélkülözni volt kénytelen a sérült Cristiano Ronaldót, a másik gólzsákot, Karim Benzemát pedig a szünetben kellett lecserélnie Zinedine Zidane-nak. Ronaldo idén garancia a Real Madrid számára a BL-sikerekhez, a csapat a góljainak 77 százalékát szerezte a csatár közreműködésével (gól/gólpassz). De Benzema mérlege sem rossz, 23 bajnoki találatnál jár, ami személyes rekordot jelent számára.

 

Ezzel sok mindent elmondtunk a Manchester City esélyeiről is. A Kun Agüeróval felálló City hazai pályán sem jelentett semmiféle veszélyt a Real kapujára, s egyáltalán nem sikerült igazolnia azt, hogy BL-esélyes csapatként tekintsünk rá. Játékban a Wolfsburg sokkal többet nyújtott a spanyolok ellen, igaz, a madridi visszavágón a kellő masszivitás hiányzott a német csapatból. A ManCity masszív volt, az azonban Európa topklubjai ellen nem elég, nem véletlen, hogy a tradicionálisan erős csapatok (Bayern, Juventus) ellen a City a közelmúltban nem sokra vitte.

 

Mindezt lényegében Manuel Pellegrini, a City edzője is elismerte: „Amikor birtokunkban volt a labda, akkor kezdődtek a problémák, nem tudtunk gólt lőni, nem voltunk eléggé kreatívak” – mondta a mérkőzés után, és ez a kulcsmondat. Végig lehet asszisztálni egy meccset azzal, hogy egy csapat semlegesíti az ellenfél játékát, azonban a City kedden nagy esélyt szalasztott el. Egy olyan Real Madridot foghatott volna meg, amelyből hiányzott a két legveszélyesebb labdarúgó, ehhez képest a City gyámoltalanul játszott. Ha pedig csak ennyit tud (úgy tűnik egyébként, hogy ez a helyzet), akkor nehezen nevezhetjük európai topcsapatnak.

 

Csalódást keltő meccs volt, na, méltatlan egy BL-elődöntőhöz.

 

A nap játékosa: Kevin De Bruyne (ManCity)
Joe Hartnak fantasztikus védései voltak, életben tartotta a Cityt. De a támadójátékra koncentráljunk, úgyhogy emeljük ki inkább a fiatal belga cselezőgépet, aki ugyanakkor nagyon jól lát is a pályán. De Bruyne játékában volt olyan lendület, ami a negyeddöntőben látott Wolfsburgot jellemezte a Real Madrid ellen – nem véletlen, hogy onnan igazolta le nyáron a City.

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább