Chelsea: derűre ború, borúra háború

Chelsea: derűre ború, borúra háború

, focitipp.hu

Anglia, 30. forduló

Derűre ború, borúra háború. Impozáns szezonkezdet után a hajrára elveszíti minden méltóságát a Chelsea. Szombaton még a huligánok is akcióba léptek, egyenes adásban, a Fulham pályáján.



Impozáns szezonkezdet után a hajrára elveszíti minden méltóságát a Chelsea: a londoniak nehezen emésztik meg a vereségeket, és Chelsea-ellenes összeesküvést sejtenek a háttérben. Arrogáns edzőjük után most már a játékosok is az ellenfelet provokálják, hétvégén pedig a huligánok is akcióba léptek, egyenes adásban, a Fulham pályáján.

Chelsea
Blamázs a javából: a Chelsea bajnokesélyeshez méltatlan játékkal 1:0-ra kikapott a Fulhamtől. A londoniak elsősorban Mike Dean játékvezetőt okolják a vereségért (José Mourinho lenne az utolsó, aki saját öltözőjében keresné a hibát), pedig a meccsen a hazai kiscsapat dolgozott ki több ziccert: Pembridge szabadrúgásból a kapufát találta el, McBride buktatásáért (Terry) pedig büntető járt volna. A Kékek azt nehezményezték, hogy a bíró előbb megadta Drogba egyenlítő gólját, majd a partjelzővel folytatott egyeztetés után visszavonta döntését, és kifelé ítélt szabadrúgást. Pedig Drogba valóban kézzel tette maga elé a labdát, de – íme, a Mourinho-nevelés – ezt nem volt hajlandó bevallani, mint tette például ugyancsak vasárnap a római De Rossi. A hajrára aztán elszabadultak az indulatok: a játékvezető egy dulakodás után kiállította Gallast, aki – íme, a Mourinho-nevelés– az öltöző felé tartva félreérthetetlen gesztusokkal provokálta a hazai nézőket. A lefújás után történtekért pedig alighanem súlyos büntetést fizetnek majd a klubok, elsősorban a Fulham: a hazai szurkolók ugyanis csapatukat ünnepelve beözönlöttek a pályára, a rendezők pedig tehetetlenül szemlélték, ahogy a felbőszült Chelsea-huligánok azonnal támadásba lendülnek, s a pályán nyílt tömegverekedés vette kezdetét.
A Chelsea rossz passzban van: utóbbi 13 tétmeccséből csak hatszor nyert (pl. a Colchester ellen az FA-kupában), az idény legfontosabb párharcában alulmaradt a Barcával szemben, s a Middlesbrough után (0:3) most egy újabb outsidertől kapott ki. A Fulham pedig büszke lehet hazai mérlegére: Chris Coleman csapata eddigi 35 pontjából 32-t a Craven Cottage-ben szerzett, s 1979 óta először győzte le a Chelsea-t, amely ebben az idényben 3 bajnokin nem lőtt gólt, s mindhármat elvesztette.

Manchester United
Szorul a hurok a West Brom nyaka körül, amely utóbbi tizenegy bajnokijából csak kettőt nyert meg, s ha így folytatja, jövőre a Norwich és az Ipswich elleni meccsek jelentik majd a rangadókat számukra, a másodosztályban. A West Brom Kozákkal, de Gera nélkül, míg a Manchester United ezúttal is Ruud van Nistelrooy nélkül állt ki. A holland csatár utoljára február elején volt kezdőember Fergusonnál, bár most családi okok miatt Hollandiába utazott, s csak közvetlenül a meccs előtt tért vissza. Mindenesetre ismét remekül helyettesítette őt a francia Louis Saha, aki két góljával eldöntötte a meccset. Van Nistelrooyért közben bejelentkezett a Tottenham, de a ManU illetékesei is résen voltak, és szerződéshosszabbítást ajánlottak a hollandnak: ha 2008 helyett 2011-ig kötelezi el magát, fizetését heti 80 ezer fontról 90 ezerre emelik.

Liverpool
Rafa Benitez nem lesz a Real Madrid edzője, legalábbis nem jövőre: a spanyol tréner négy évvel meghosszabbította szerződését az Anfield Roadon, amihez a csapat két győzelemmel gratulált: az utóbbi hetekben éppen gólképtelensége miatt bírált Liverpool szerdán 5:1-re verte a Fulhamet, hétvégén pedig könnyedén győzött Newcastle-ben (3:1). A mérkőzés kulcsfigurája Peter Crouch volt: a 198 cm magas csatár fejessel juttatta vezetéshez a vörösöket, ő készítette elő a második gólt (Gerrard), az ellene elkövetett szabálytalanságért pedig a bíró kiállította Boumsongot és tizenegyest ítélt (Cissé). A Newcastle vezetősége pedig már most azon gondolkodik, kivel helyettesítse a nyáron távozó Alan Shearert, és sajtóértesülések szerint az Atletico Madrid válogatott csatára, Fernando Torres lesz majd Michael Owen ékpárja jövőre. A 22 éves spanyol csatár az utóbbi négy szezonban 60 bajnoki gólt lőtt a Primera Divisiónban.

A többiek
Az Everton zsinórban 6. hazai bajnokiját nyerte meg (Aston Villa 4:1), és utóbbi 11 meccsének mérlege 8-2-1. Ne feledkezzünk meg az idény meglepetéscsapatáról, a Wiganről sem, amely újoncként nem a végeken kullog, sőt: McCulloch góljával idegenben verték a ManCityt (ez volt 8. győzelmük vendégként), és bár a Ligakupa-döntő jövőre európai kuparajtot jelent számukra, könnyen lehet, hogy a bajnokságban is odaérnek az UEFA-kupát érő helyekre.
A hét nyertese pedig az Arsenal új szerzeménye, Theo Walcott: a Southamptonból 12 millió fontért igazolt szupertini csütörtökön ünnepelte 17. születésnapját, ami azt is jelentette, hogy heti fizetése 130 fontról egyszeriben 2800-ra ugrott... Eldőlt az is, hogy nyártól a Tottenham játékosa lesz Tomáš Pekhart, a Slavia Praha 16 éves csatára.

- vss -

*****

Premier League, 30. forduló, eredmények:

Hétközi mérkőzés (március 15.):
Liverpool–Fulham 5:1 (2:1)
42293 néző
Gólszerzők: 16. Fowler, 34. Brown (öngól), 71. Morientes, 89. Crouch, 90. Warnock, ill. 25. John

Everton–Aston Villa 4:1 (3:0)
36507 néző
Gólszerzők: 16. McFadden, 22. és 90. Cahill, 45. Osman, ill. 64. Agbonlahor
West Ham–Portsmouth 2:4 (0:3)
34837 néző
Gólszerzők: 69. Sheringham, 90. Benayoun, ill. 19. LuaLua, 25. Davis, 42. Mendes, 77. Todorov
Arsenal–Charlton 3:0 (2:0)
38223 néző
Gólszerzők: 13. Pires, 32. Adebayor, 49. Hleb
Blackburn–Middlesbrough 3:2 (2:0)
18681 néző
Gólszerzők: 11. és 68. Bellamy, 28. Pedersen, ill. 16. Viduka, 62. Rochemback
kiállítva: 54. Savage (Blackburn)
Bolton–Sunderland 2:0 (0:0)
23568 néző
Gólszerzők: 47. Davies, 85. Nolan
Manchester City–Wigan 0:1 (0:0)
42444 néző
Gólszerző: 55. McCulloch
West Bromwich–Manchester Utd 1:2 (0:1)
27623 néző
Gólszerzők: 78. Ellington, ill. 16. és 64. Saha
Birmingham City–Tottenham 0:2 (0:0)
26398 néző
Gólszerzők: 65. Lennon, 77. Keane
Newcastle–Liverpool 1:3 (1:2)
52302 néző
Gólszerzők: 41. Ameobi, ill. 10. Crouch, 35. Gerrard, 52. Cissé (11-esből)
kiállítva: 51. Boumsong (Newcastle)
Fulham–Chelsea 1:0 (1:0)
22846 néző
Gólszerző: 17. Boa Morte
kiállítva: 92. Gallas (Chelsea)

Következik / Tippünk:
(31. forduló, március 25–27.)


Aston Villa–Fulham 40-40-20 1x
Chelsea–Manchester City 50-30-20 1x
Liverpool–Everton 50-30-20 1
Portsmouth–Arsenal 20-50-30 X
Sunderland–Blackburn 20-25-55 2
Wigan–West Ham 40-40-20 1x
Charlton–Newcastle 40-30-30 1x
Manchester Utd–Birmingham 70-20-10 1
Middlesbrough–Bolton 40-30-30 1x
Tottenham–West Bromwich 60-30-10 1

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább