Ma este megbukunk

Ma este megbukunk

, D. Bányász Gergő

Tottenham–Manchester United 2:1

Szinte lehetetlen úgy színházba menni, hogy előadás közben játszik a kedvenc (angol)csapatom. Az pedig csak kis gyógyír a kínzó fájdalomra, ha induláskor szerzünk vezetést.Wanyama fejelt védhetetlen gólt a szoborcsoporttá fagyott manchesteri védelem mellett, amikor kiengedtem a kéziféket, Kane pedig az első felvonás előtti percekben lőtte a másodikat – ha az ágyam fölé lehetne lassított felvételt rakni, lecserélném a Csabagyöngye csapatképet Hurrikán sarkazására, az biztos! Elegáns volt és megunhatatlan, mint Major Tamás…

 

A London és Budapest közötti távolság, illetve az okostelefon személytelensége kicsit ugyan tompította az ilyenkor szokásos görcsöket, de az izgalmi állapot üzemi hőmérséklete azért pillanatok alatt, már a meccs előtt beállt nálam. Ezért kegyelemdöfésnek éltem meg, amikor felhívták a szíves figyelmemet, hogy kapcsoljam ki a telefonomat, ahhoz ugyanis még kevés volt az előny, viszont sok volt hátra, hogy a görcs szépen lassan örömmé, majd pedig őrjöngéssé váljon. Elszakadni a White Hart Lane-től olyan volt, mint amikor Édesanyám a körkapcsolás közben mordult rám harminc éve, mert nem vittem ki a szemeteszsákot a kukába. „Fáy utca, Novotny Zoltán!” – megtört az életem, hiszen nem tudtam meg azonnal, hogy Galaschek kinek ad kötényt, de ha nem fogadok szót, még a rádiót is ki kell kapcsolnom, tehát mentem.

 

A Centrál amúgy egyik legsikeresebb darabja a Ma este megbukunk. Sejtettem, hogy a szokásos vastaps nem marad el, és mivel az ötödik sor kellős közepéről csak vérző fejjel lehet menekülni, életem leghosszabb és legkegyetlenebb perceit éltem át. Mire a telefonom újra rácsatlakozott a központi agyra, teljesen leizzadtam, majdnem cserét kellett kérnem! A büfénél tudtam meg, hogy 2:1-re nyertünk, ami egyben azt is jelentette, hogy nem angolosan távoztunk a Szent Stadionból. Ilyen búcsút kértem titokban – ma este sem buktunk meg, sőt!

 

Az összefoglaló pedig ilyenkor már ráér…

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább