Végül nem Tottit vettem meg…

Végül nem Tottit vettem meg…

, Nagy Dániel

Egy bordó mez hátulján ott volt, hogy Totti. Végül nem ezt vettem meg. Nem is lettem Róma-szurkoló. Viszont Totti a mai búcsújával nem csak az AS Románál zárt le egy korszakot, hanem ugyanúgy a Seria A, valamint az európai futball történtében is. 

Vasárnap valahol úgy döntött egy család, hogy biciklire ülnek és kimennek a parkba. Kimentek a parkba, és ott csatlakoztak azokhoz, akik a gyereknapot ünnepelték. Itt megtörtént minden, aminek ilyenkor meg kell történnie: tombolahúzás, puncsfagylalt-vásárlás, halásznadrág leevése puncsfagylalttal, arcfestés, arcfestés újra, mert az előző nem tetszett. Viszont ezek után, mikor már éppen hazafelé indulna a család, feltűnik egy gyanús kínai pofa, aki színes műszálas pólókat árul magányosan. Ott áll ez a kínai úr, és nem tudja, hogy ez, amit csinál, ez hogy ott áll, és műszálas futballmezeket árul, mennyire sorsdöntő. 

 

Mert itt fog megtörténni a választás. Mikor nekem kellett kiválasztanom az első futballmezem, akkor ezek a lehetőségek voltak: Henry, Vieira, Del Piero, Saviola, Kluivert, Owen, Fowler, Klose, Raul, Morientes, Vieri, Inzaghi, Batistuta, Viduka, Makaay, van Nistelrooy, Gudjohnsen, Ronaldo, Rivaldo, Elber, Cafu, Maldini.

 

És Totti. Egy bordó mez hátulján ott volt, hogy Totti. Végül nem ezt vettem meg. Nem is lettem Róma-szurkoló. Viszont Totti a mai búcsújával nem csak az AS Románál zárt le egy korszakot, hanem ugyanúgy a Seria A, valamint az európai futball történtében is. Egy korszakot, melyet az egyéniségek mellett a kiszámíthatatlanság és az életszerűség jellemzett. A fentebb említett nevek közül 19 csatár. Gyakorlatilag mind a 19-en párhuzamosan, sokszor egymás ellen játszottak. 19 micsoda játékos! És micsoda gólok! 

 

Ma, ott a magányos kínai úr bódéjánál szintén megtörtént a választás. Az első műszálas mezé, melyet az első jelentős beleizzadás után sem lehet kimosni, mert holnap is abba akar majd edzésre menni a leendő csatárnövendék. Vajon kit választott? Kik közül választhatott? Kinek a nevét fogja mostantól viselni a hátán?

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább