Forduló a BL árnyékában

Forduló a BL árnyékában

, focitipp.hu

Olaszország, 32. forduló

Az elsők az utolsók ellen. Az olasz bajnokság három gigásza a sereghajtókkal játszott. A végeredmény: egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség. Mintha mindenki már inkább a BL-re figyelne.



Nagyok–Kicsik 4:4
Három pontnak az Internazionale örülhetett. Pontosabban az Internazionale-B, amelyben Santiago Solari megszerezte első olaszországi góljait. A kék-feketék gyakorlatilag tíz perc alatt lerendezték a mérkőzést az első félidő közepén. Rápihent a Bajnokok Ligája szerdai visszavágójára a Juventus is: a Treviso ellen elért nulla-nulla értékelhetetlen eredmény a Zebrák szintjén. Van is mire készülni: az Arsenal ellen talán már csak a csoda segíthet a jelenleg romokban heverő, gyakorlatilag mégis olasz bajnoknak tekinthető Juventuson. A Milan pedig egyenesen belealudt a leccei meccsébe. A Rossoneriket Konan gólja sem ébresztette fel, pedig még a télen igazolt ex-olasz gólkirály Marcio Amorosót is csatába küldte Carlo Ancelotti.

Fiorentina–Roma 1:1
A Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyért két csapat vív elkeseredett küzdelmet hetek óta. A Fiorentina és a Roma ráadásul most Firenzében egymással találkozott. Toni már az első percben bepakolt egy gólt Doninak, de a Fiorentina ezzel szinte le is tudta a partit. Pedig nem kellett volna: a Farkasok ugyanis végigtámadták a meccset, és a múlt héten Milánóban betliző Lobont kapus bravúrjai ellenére a 72. percben az argentin Cufré révén megérdemelten egyenlítettek. Egy kis statisztika: a balhátvéd góllal ünnepelte századik római bajnokiját, Spalletti csapata pedig zsinórban 25. bajnokiján is gólt szerzett.

Treviso, Lecce, Messina: kiesés?
Olaszországban három csapat kiesik a B-ligába. Hiába a Juve elleni bravúr, a Treviso lemaradása tizenhat pont, vagyis a friuliak gyakorlatilag kiestek. Aztán hiába a Lecce menetelése (legutóbbi két bajnokijukon nyertek a piros-sárgák), lemaradásuk nyolc pont, így valószínűleg három év után ismét búcsúznak. A harmadik kieső helyre a Messina „futhat be”, de az Udinese, Cagliari, Empoli hármas sem dőlhet hátra a hátralévő hat fordulóban. A jelenlegi formákat tekintve azonban nehéz elképzelni a Messina feltámadását: a szicíliai csapat legutóbbi tíz meccséből csak egyet tudott megnyerni. A Cagliari viszont hetek óta kiegyensúlyozottan játszik, az Empoli legutóbbi négy mérkőzésén 13 pontot szerzett, és az Udinese is megörte átkát. A fekete-fehérek a Parma ellen megszerezték első bajnoki győzelmüket 2006-ban, talán még éppen időben.

- ktn -

*****

Seria A, 32. forduló:

Lecce–AC Milan 1:0 (0:0)
54. Konan
Treviso–Juventus 0:0
Internazionale–Messina 3:0 (3:0)
15. és 26. Solari, 19. Martins
Chievo–Livorno 2:1 (1:1)
14. Amauri, 60. (11-esből) Obinna, ill. 40. C. Lucarelli 40
kiállítás: 83. Luciano (Chievo)
Fiorentina–Roma 1:1 (1:0)
1. Toni, ill. 72. Cufré
Lazio–Empoli 3:3 (2:1)
7. Pandev, 8. Behrami, 80. Di Canio, ill. 25. Tosto, 64. Tavano, 90. (öngól) Oddo
Palermo–Ascoli 1:1 (1:0)
35. Caracciolo, ill. 71. Foggia
kiállítás: 66. Codrea (Palermo)
Reggina–Siena 1:1 (0:1)
51. Amoruso, ill. 21. Bogdani
Sampdoria–Cagliari 1:1 (1:0)
13. Castellini, ill. 67. Suazo
Udinese–Parma 2:0 (1:0)
20. Di Natale, 52. Felipe.

Következik a 33. forduló (április 8-9.)

Milan–Chievo
70-20-10 1
Juventus–Fiorentina
60-30-10 1
Ascoli–Internazionale
20-30-50 2
Siena–Lazio
30-50-20 x1
Roma–Lecce
50-30-20 1
Cagliari–Palermo
40-40-20 1x
Parma–Reggina
40-40-20 1x
Empoli–Sampdoria
30-50-20 x1
Messina–Treviso
40-40-20 1
Livorno–Udinese
40-40-20 1x

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább