Kiesett a Juventus!

Kiesett a Juventus!

, focitipp.hu

A végső győzelemre előzetesen esélytelennek tartott csapatok sokkolták a favoritokat: az Arsenal lesz a Villarreal ellenfele a Bajnokok Ligája elődöntőjében.



Juventus–Arsenal
Nincs ebben semmi meglepő, ha a pillanatnyi formát vesszük figyelembe. Sokan már a Real Madrid elleni nyolcaddöntő előtt félvállról vették a szezon során végig sérülésektől tizedelt Arsenalt, de Arséne Wenger remek csapattá kovácsolta össze a Thierry Henry mögé felsorakozó újoncokat. Jó példa erre, hogy a londoniak zsinórban nyolc BL-meccsen nem kaptak gólt. Az Ágyúsok szerdán Torinóban is megmutatták, érdemes odafigyelni rájuk: a Juventusnak esélye sem volt. S nem csak az eltiltottak (Vieira, Camoranesi, Zebina) és a sérült Del Piero hiánya miatt. A Zebrák egyszerűen elfáradtak, és nem bírták az iramot. Ebben a szezonban március elejéig 40 tétmeccset játszottak, s mindegyiken legalább egyszer betaláltak az ellenfeleknek. Azóta azonban hat meccsen csak egyetlen győzelem, s négyszer még gólt sem lőttek – ez bizony sovány mérleg.

Az Arsenal ellen mindössze háromszor találták el a kaput, a szögletarányt inkább nem említik (1:8), s a megváltóként várt Pavel Nedvìd enyhén szólva is flúgosan viselkedett. A 110. európai kupameccsét játszó cseh középpályás az 50. percig ötször (!) futott lesre, a végén pedig előbb „idegrohamot”, majd piros lapot kapott (Ebouét vágta föl). Mondhatnánk, hogy a Juvénak nem fekszik az angol stílus, bár az Arsenal aligha nevezhető angolnak: a francia Arséne Wenger együttesében egyetlen szigetországi sem lépett pályára a Delle Alpiban.

Barcelona–Benfica
A másik találkozón a Barcelona hozta a kötelezőt, bár ha valaki csak ezt a meccsüket látta idén, nehezen hiszi el, hogy a világ jelenlegi legjobb csapatáról van szó. A katalánok erejét azonban az is jelzi, hogy közepes teljesítménnyel is könnyedén továbbjutottak. Pedig Ronaldinho, aki a bajnokságban eddig hét gólt lőtt tizenegyesből, ezúttal kihagyott egy büntetőt. A gránátvörös-kékek utcahosszal vezetnek a bajnokságban, ezért nyugodtan készülhetnek a Milan elleni, április 18-i elődöntőre. A párharc több szempontból is pikánsnak ígérkezik: a Barca utoljára 1994-ben játszott BL-döntőt, akkor a Sztoicskov-Romario-féle galerit éppen az AC Milan iskolázta le (0:4). Ráadásul Frank Rijkaard, a Barca edzője a San Siro minden szegletét ismeri: 1988-tól 1993-ig volt a Milan futballistája.

 - vss -

*****

Juventus–Arsenal FC 0:0
Juventus: Buffon – Zambrotta, R. Kovac, F. Cannavaro, Chiellini (Balzaretti, 66.) – Mutu (Zalayeta, 61.), Emerson, Giannichedda, Nedved – Trezeguet, Ibrahimovic
Arsenal: Lehmann – Eboué, K. Touré, Senderos, Flamini – Hleb (Diaby, 87.), Ljungberg, Gilberto, Fabregas, Reyes (Pires, 63.) – Henry
kiállítva: Nedved 77.
Továbbjutott: Arsenal (2:0)


FC Barcelona–Benfica 2:0 (1:0)
Gólszerzők: 19. Ronaldinho, 89. Eto’o
Barcelona: Valdés – Belletti, Puyol, Oleguer, Van Bronckhorst – Van Bommel (Edmilson, 85.), Iniesta, Deco – H. Larsson (Giuly, 86.), Eto’o, Ronaldinho
Benfica: Moretto – Ricardo Rocha, Luisao, Anderson, Leo – Beto (Robert, 72.), Petit, Manuel Fernandes (Marcel, 82.), Simao Sabrosa – Geovanni (Karagunisz, 55.), Miccoli
Továbbjutott: Barcelona (2:0)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább