Ancelotti, a próféta

Ancelotti, a próféta

, focitipp.hu

A Milan drámai csatában diadalmaskodott a Lyon ellen, a spanyolok pedig a második félidőben lefocizták az esélyesebb Intert.



Milan–Lyon
A San Siro stadionban majdnem nyolcvanezer fanatikus néző előtt lépett pályára a Milan és a Lyon. Az első félidőben mindkét csapat váratlanul szerzett egy gólt, de az 1–1 már a franciáknak kedvezett. Gérard Houllier csapata a második félidő elején még indított egy nagy rohamot, de a Rossonerik lassan átvették a játék irányítását. A dráma azonban, ahogy a Milan mérkőzésein általában, most is az utolsó percekre maradt: Filippo Inzaghi ismét jó helyen téblábolt, és Sevcsenko kétkapufás lövése után begyötörte a mindent eldöntő gólt Coupet kapujába. Carlo Ancelotti hideg fejjel értékelte a történteket. „A sorozatnak ebben a szakaszában a tapasztalat és a hozzáállás már sokkal fontosabb, mint maguk a képességek. Azért jutottunk tovább, mert a végsőkig küzdöttünk.” Kétségtelen, tapasztalatnak nincs híján a Milan. Paolo Maldini 158. európai kupamérkőzését játszotta kedden, Andrij Sevcsenko az 56. európai kupagólját szerezve beérte a lista második helyén álló Eusébiót, Inzaghi pedig Di Stefanót lehagyva 52 gólnál jár.

A franciák így sorozatban harmadszor buknak el a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ami ugyancsak Ancelotti prófétikus szavait támasztja alá: talán még mindig a tapasztalat és a határozottság hiányzik az igazi bravúrhoz. A Milan számára egyébként szerencsét hoz, ha gólnélküli első mérkőzés után a San Siróban fogadhatja ellenfelét. Három évvel ezelőtt az Ajax, két éve pedig a cseh Sparta harcolt ki ellenük 0–0-át a hazai mérkőzésén: a visszavágón mindkétszer a hajrában vívta ki a továbbjutást az Ancelotti-gárda. Akárcsak most, a Lyon ellen.

Villarreal–Inter
A Lyonnal szemben a Villarreal nem panaszkodhat a határozottság hiányára, ugyanis a spanyolok elintézték, hogy ne jusson be mindkét milánói csapat a legjobb négy közé. Pedig korábban semmi sem utalt arra, ami a viszavágó második félidejében történt: a Villarreal lemosta a pályáról a kissé nagyképűnek tűnő Internazionalét. „Megfelelő hozzáállás”, mondaná Carlo Ancelotti, és megint igaza lenne: mintha az Inter néhány játékosa nem tudta volna elképzelni, hogy egy Sárga Tengeralattjáró az útjukba állhat az elődöntő felé vezető úton.
Mégis így lett, és ez – akárcsak a Rangers ellen – nagyrészt Rodolfo Arruabarrenának köszönhető: a Milánóból eltiltás miatt hiányzó védő ismét továbbjutást érő gólt szerzett a BL kieséses szakaszában. Pedig az argentin nem egy gólgyáros: az elmúlt négy évben 120 spanyol bajnokin összesen kétszer volt eredményes. Ezt a két gólt most a Bajnokok Ligájában egy hónap alatt kitermelte, és ezzel örökre beírta magát a klub futballkrónikájába. Ráadásul a Villarreal megtartotta az olasz csapatok elleni kiváló hazai mérlegét: igaz a Torino, a Brescia és a Roma 2–0-s legyőzése után az Inter ellen csak az 1–0 jött össze. De Villarrealban még soha nem örültek így egyetlen gólnak sem, mint most.

- ktn -

*****

Az eredeti cikk a Magyar Hírlapban jelent meg.

AC Milan–Olympique Lyon 3:1 (1:1)
Gólszerzők: 25., 88. F. Inzaghi, 93. Sevcsenko, ill. 31. Diarra
Milan: Dida – Stam (23. Costacurta), Nesta, Kaladze, Serginho – Gattuso (78. Maldini), Pirlo (Ambrosini, m.71), Seedorf – Kaká – Sevcsenko, F. Izaghi.
Lyon: Coupet – Clerc, Cris, Cacapa, Abidal – Govou (83. Reveillére), Diarra, Juninho Pernambucano, Malouda – Wiltord, Fred (71. Carew)
Továbbjutott: Milan (3:1)

Villarreal CF–Internazionale 1:0 (0:0)
Gólszerző: Arruabarrena 58.
Villarreal: Viera – Javi Venta, Quique Álvarez, Pena, Arruabarrena – Tacchinardi, Marcos Senna, Riquelme, Sorín (Josico, 78.) – José Mari (Franco, 78.), Forlán (Calleja, 90.)
Inter: Toldo – J. Zanetti, Materazzi, Samuel, I. Córdoba – Figo (Mihajlovics, 75.), Verón (J. Cruz, 85.), Cambiasso, D. Sztankovics – Adriano, Recoba (Martins, 56.)
Továbbjutott: Villarreal (2:2 - idegenben lőtt góllal)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább