Redknapp esete a Scotland Yarddal

Redknapp esete a Scotland Yarddal

, anfield.focitipp.hu

Anglia, 15. forduló

- Ön Harry Redknapp, a Portsmouth edzője, aki eséllyel pályázik az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjára? - Igen, én vagyok. - Akkor le van tartóztatva.



Vannak híres nyitómondatok a világirodalomban. Franz Kafka A per című regénye például így kezdődik: "Valaki megrágalmazhatta Josef K.-t, mert noha semmi rosszat nem tett, egy reggel letartóztatták."

Bilincsbe verve

A Scotland Yard egy héttel ezelőtt, szerdán este öt férfit letartóztatott - kürtölte világgá a hírt a BBC. Az öt férfi egyike a 60 éves Harry Redknapp volt, a Portsmouth vezetőedzője, aki korábban a West Hamnél és a Southamptonnál is dolgozott, s akit több angol lap is Steve McClaren lehetséges utódjaként nevezett meg az angol válogatott élén. Redknappel együtt letartóztatták a Portsmouth korábbi tulajdonosát, Milan Mandaricot is, aki azóta a Leicester City első számú embere, valamint a Charlton 30 esztendős szenegáli futballistáját, Amdy Fayét, aki jelenleg a Glasgow Rangersben szerepel kölcsönjátékosként. A vád: korrupcióban való részvétel.

Mocskos titkok

A londoni rendőrség Faye átigazolának körülményeit vizsgálja: a Portsmouth Willie McKay játékosügynök közvetítésével szerezte meg a szenegáli válogatott labdarúgót. "Az ügyben tanúként, nem gyanúsítottként hallgattak ki" - vallotta Redknapp. Tavaly ősszel beszámoltunk arról, hogy Leleplezés: a futball mocskos titkai című tényfeltáró dokumentumfilmjében a BBC azzal vádolt meg több élvonalbeli trénert: csúszópénzt kérnek a játékosügynököktől annak fejében, hogy szerződtessék kliensüket.

Leporolt Portsmouth

Redknapp, aki Frank Lampard nagybátyja, s az egykori liverpooli válogatott középpályás, Jamie Redknapp apja, a nyomozással egyidőben csodákat művel a Portsmouth-szal. Csapata immár tíz meccse veretlen (6-4-0), hétvégén az Evertonnal ikszelt (1937 óta először végződött döntetlenre a Portsmouth-Everton mérkőzés).

Dörög az ágyú

Napjaink legjobb formában lévő csapata az Arsenal - ezt a sérült Fabregas nélkül is igazolták az Ágyúsok az Aston Villa elleni idegenbeli meccsen, de csak az első félidőben. Hleb remekül irányított, Eboué és Clichy személyében pedig két olyan szélső védője van az Arsenalnak, akik technikailag képzettek, és minden támadást végigkísérnek, létszámfölényt teremtve ezzel az ellenfél tizenhatosánál. A Villa szorongatott ugyan a második félidőben, de a statisztika nem változott: a birminghamiek 18 meccs nem tudják legyőzni az Arsenalt.

Cole, az áruló

A Chelsea-West Ham londoni derbin egyetlen érzés uralja a lelátót: a gyűlölet. A West Ham drukkerei sohasem fogják megbocsátani Joe Cole-nak, hogy (egy nyilvánvaló lesgóllal) elintézte a Kalapácsosokat. Cole ráadásul West Ham-nevelés, korábban 149 meccsen szerepelt a WHU mezében, s az Abramovics-éra egyik első igazolásaként került a Chelsea-be, 6 és félmillió fontért, 2003 nyarán. A CFC hazai sorozata pedig egyre csak nyúlik: a Kékek 2004 februárjától (70 meccs) nem kaptak ki a Stamford Bridge-en.

A Gerrard-figura

Gary Megson, a Bolton trénere azt hitte a Manchester Utd. elleni győzelem után, hogy az Anfield Road is bevehető. Tévedett. A Liverpool gyors, látványos futóedzést tartott, a fiúk a "Gerrard-figurát" gyakorolták: Steven Gerrard egy gólt lőtt, hármat pedig előkészített.

701 perc

Roy Keane, a Sunderland edzője két napig ki sem mozdult házából az Everton elleni 1-7 után. Akkor aztán megtartotta az edzést csapatának, a drukkereknek pedig azt üzente: az ítélettel várjanak a szombati meccs végéig. A Sunderland kiesési rangadón fogadta az új edzővel (Paul Jewell) érkező Derby Countyt, és Stokes 90. percben lőtt góljával 1-0-ra nyert. A Derby 701 perce (majdnem tizenkét órányi játék) nem rúgott gólt, és Jewellnek piszkosul nehéz dolga lesz. A Premier League-ben csak két edzőnek sikerült bent tartania azt a csapatot, amely decemberben az utolsó helyen állt (Howard Kendall 1998-ban az Evertont, Bryan Robson pedig 2005-ben a West Bromwichot).

Premier League, 15. forduló

Aston Villa-Arsenal 1-2, 14. Gardner, ill. 23. Flamini, 36. Adebayor; Villa Park; 42 018 néző
Blackburn-Newcastle 3-1, 54. Bentley, 67. Bentley, 90. Tugay, ill. 47. Martins; Ewood Park, 27 477 néző
Portsmouth-Everton 0-0; Fratton Park, 20 102 néző
Reading-Middlesbrough 1-1, 54. Kitson, ill. 83. Sanli; Madejski Stadium, 22 262 néző
Sunderland-Derby 1-0; 90. Stokes; Stadium of Light, 42 380 néző
Wigan-Manchester City 1-1; 25. Scharner, ill. 1. Geovanni; kiállítva: 88. Melchiot (W); JJB Stadium, 18 614 néző
Chelsea-West Ham 1-0, 76. Joe Cole; Stamford Bridge, 41 830 néző
Tottenham Hotspur-Birmingham City 2-3, 50. (11-es) és 53. Keane, ill. 23. McSheffrey (11-es), 62. Jerome, 92. Larsson; kiállítva: 68. Keane; White Hart Lane, 35 635 néző
Liverpool-Bolton 4-0, 17. Hyypiä, 45. Torres, 55. Gerrard (11-es), 85. Babel; 43 270 néző


(anfield.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább