Az Inter sorozatban a legjobb

Az Inter sorozatban a legjobb

, focitipp.hu

Sorozatok

Kategóriagyőztes az Inter: a milánóiak sorozatban 18 meccsen maradtak veretlenek, ráadásul 11 zsinórban megszerzett győzelemmel mehettek téli szünetre. És, hogy mi a közös a Bielefeldben és a Barcelonában? No, nem a B-betű.Győzelmi sorozatok

Olaszországban a 2006-os a győzelmi szériák éve volt. Januártól márciusig a Román ámuldozott a világ: Spalletti fiai zsinórban tizenegy meccset nyertek meg a Serie A-ban, ráadásul Totti nélkül. Év végén aztán az Internazionale eredt a rómaiak nyomába, és az Atalanta legyőzésével beállították a Roma bajnoki rekordját.

A Roma egyébként idén ősszel is eljutott egy hatos sorozatig, amelynek a Lazio parancsolt megálljt a római derbin. Ezzel le is csúsztak a dobogó alsó fokára, ugyanis az október 1. és november 26. közötti időszakban a Manchester United hét csapatot is elpáholt - Fergusonék menetelése a Chelsea elleni 1:1-gyel zárult.

Győzelmi sorozatok

11
Internazionale
7
Manchester United
6
Roma
5
Arsenal, Osasuna
4
Bolton, Chelsea, Fiorentina, Liverpool, Reading, Real Madrid, Schalke, Stuttgart, Werder, Wigan, Zaragoza

Veretlenség-sorozatok

Az Inter a topligák egyetlen csapata, amely az egész őszi szezonban veretlen maradt: Mancini fiai 18 meccs óta nem találtak legyőzőre. Az olaszokat itt is a Manchester United követi, amely az Arsenal és a West Ham elleni vereségek közötti tizenkét találkozón tíz győzelmet és két döntetlent jegyzett.

A két sztárgárdát azonban meglepetésre olyan kiscsapatok követik, mint az Espanyol és a Cagliari - 10-10 veretlenül megvívott meccsel. Érdekesség, hogy a Cagliarinál még ez is kevés volt ahhoz, hogy Giampaolo mester megtarthassa állását. Rajtuk kívül le a kalappal az olyan nyolcas sorozatot produkáló csapatok előtt, mint a Bielefeld, a Frankfurt, a Racing Santander vagy a Siena - a Chelsea és a Barcelona sem húzta náluk tovább vereség nélkül.

Veretlenség

18
Internazionale
12
Manchester United
10
Espanyol, Cagliari
9
Aston Villa, Nürnberg, Stuttgart
8
Barcelona, Bielefeld, Chelsea, Fiorentina, Frankfurt, Roma, Santander, Schalke, Siena

Döntetlenek

7
Nürnberg
6
Cagliari, Espanyol
5
Celta Vigo

Vereség- és nyeretlenség-sorozatok

A vereségsorozatokat produkáló csapatok között kiesőjelöltek, akik éppen a folyamatos nyeretlenség miatt kiesőjelöltek - fából vaskarika. Az Ascoli azonban megér egy misét: az olasz bajnokság abszolút utolsója a bajnokság első tizenhét meccsén képtelenek voltak nyerni: aztán december 23-án, karácsonyi ajándékként szurkolóiknak pedig legyőzték a szezon kezdetén tízmeccses nyeretlenségi szériát produkáló Chievót.

Vereségek

5
Charlton, Messina, Parma, Real Sociedad, Tarragona, West Ham
4
Blackburn, Chievo, Cottbus, Mönchengladbach, Reading

Nyeretlenség

17
Ascoli
16
Mainz
14
Real Sociedad
12
Chievo, Tarragona
10
Mönchengladbach, Nürnberg, Watford


(Az adatok lezárva 2006. december 23-án.)


(ktn.statmaniac.focitipp.hu)


Getafe itt, Getafe ott (Gólok és góllövők) >>>
Angol úriemberek, mediterrán dúvadak (Sárga, piros) >>>
Hányan is vannak a stadionokban? (Nézőszámok) >>>
A veszett fejsze nyele (Fordítások) >>>
Még mindig a Milané a legjobb védelem (Rúgott és bekapott gólok nélkül) >>>*****


További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább