Chelsea-Barca harmadszor

Chelsea-Barca harmadszor

, focitipp.hu

BL-előzetes

A Chelsea idén harmadszor találkozik a Barcelonával, és harmadik számú kapusával várja Ronaldinhóékat. A játéknap másik rangadóját Lisszabonban játsszák, ahová a Bayern München látogat.



Gudjohnsen visszatér Londonba


A csoport

A Chelsea és a Barcelona az elmúlt két évben is a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében találkozott össze egymással. Másfél éve a Chelsea, idén tavasszal viszont a Barcelona örülhetett. A mostani csoportbeli összecsapásuk tétje nem ilyen nagy, de az előjelek most sem mindennapiak. A Chelsea a Reading elleni bajnokiján mindkét portását elveszítette: Petr Cech koponyatörést szenvedett, Carlo Cudicini pedig lenyelte a nyelvét. Így Mourinho régi harcostársa, a rutinos Hilário kapus kezd majd az angoloknál. Az ellenfélnél Samuel Eto'o dőlt ki hosszú hónapokra a sorból: várhatóan az az Eidúr Gudjohnsen helyettesíti majd, aki tavaly még éppen Londonban futballozott. A Bremen a Levszki Szófiát fogadja: a németek csak egy győzelemmel reménykedhetnének reálisan a továbbjutásban. A Bochum elleni idegenbeli 6:0-s győzelem mindenesetre kiváló főpróba volt a mai mérkőzés előtt.

Várható kezdőcsapatok

Chelsea: Hilário; Paulo Ferreira, John Terry, Ricardo Carvalho, Ashley Cole; Michael Essien, Michael Ballack, Frank Lampard, Arjen Robben; Andriy Shevchenko, Didier Drogba.
Barcelona: Víctor Valdés; Gianluca Zambrotta, Carles Puyol, Rafael Márquez, Giovanni van Bronckhorst; Xavi Hernández, Edmílson, Deco; Lionel Messi, Eidur Gudjohnsen, Ronaldinho.

Bremen: Tim Wiese; Clemens Fritz, Per Mertesacker, Naldo, Pierre Wome; Torsten Frings, Jurica Vranjes, Diego, Christian Schulz; Miroslav Klose, Aaron Hunt.
Levszki: Georgi Petkov; Zsivko Milanov, Igor Tomasic, Elin Topuzakov, Lucio Wagner; Daniel Borimirov, Richard Eromoigbe, Dimitar Telkijszki, Stanislav Angelov, Cédric Bardon; Hristo Jovov.


Az A csoport eredményei és a csoport állása >>>


Nagyot ugorhat a Sporting


B csoport

Az Inter a Szpartak Moszkvát fogadja, és a két vereséggel nyitó olaszok számára csak a győzelem lehet az elfogadható. Roberto Mancini tiszteli az oroszokat, de a vendégek brazil légiósa, a korábban a Regginában futballozó Mozart is elégedett a csapatával: „Erős csoportba kerültünk, és az első mérkőzésen kiválóan játszottunk Münchenben, legalábbis az első félidőben. De a Sporting ellen is többet érdemeltünk volna egy pontnál.". A moszkvaiak támadófutballt ígérnek, az Inter pedig győzelmet. Az olaszoknál visszatérhet az eltiltott Vieira, a legutóbb kiállított Ibrahimovic és Grosso azonban nem lehet ott a gyepen. A négy pontjukkal második portugálok viszont nem izgulnak a Bayern elleni hazai meccs előtt. A kapuslegendából lett Sporting-edző, Paulo Bento nyilatkozata legalábbis erről tanúskodik: „fontos meccset játszunk egy kitűnő csapat ellen, de nem most dőlnek a legfontosabb kérdések.". Lehet, hogy nincs igaza: a Sporting az első körben hazai pályán legyőzte az Intert, és egy újabb győzelem könnyen a továbbjutás kapujába repítheti őket.

Várható kezdőcsapatok
Inter: Júlio César; Maicon, Marco Materazzi, Iván Córdoba, Javier Zanetti; Luís Figo, Patrick Vieira, Olivier Dacourt, Dejan Stankoviæ; Julio Cruz, Adriano.
Szpartak: Wojciech Kowalewski; Roman Siskin, Geder, Martin Jiránek, Clemente Rodríguez; Vladimir Bisztrov, Mozart, Radoslav Kovác, Jegor Tyitov, Denis Bojarincev; Roman Pavljucsenko.

Sporting: Ricardo; Abel, Anderson Polga, Tonel, Marco Caneira; Carlos Paredes; Nani, Leandro Romagnoli, João Moutinho; Liedson, Alecsandro.
Bayern: Oliver Kahn; Willy Sagnol, Daniel Van Buyten, Lucio, Philipp Lahm; Mark van Bommel, Andreas Ottl, Martín Demichelis/Claudio Pizarro, Bastian Schweinsteiger; Roy Makaay, Lukas Podolski.


A B csoport eredményei és a csoport állása >>>


Idegenbeli sikerre vár a Liverpool


C csoport

A C csoportban a tavalyelőtti győztes Liverpool Bordeux-ba utazik, azzal a céllal, hogy végre megszerezze első idegenbeli győzelmét ebben a szezonban. A dolgukat nehezíti, hogy a Gerrard-Fowler-Agger trió sérülés miatt nem áll Benítez mester rendelkezésére. Az angolok idegenbeli mérlege egyébként elég silány a francia csapatokkal szemben: hét mérkőzésből hatot elveszítettek. Az egyetlen győzelmüket éppen a mostanában annyiszor bírált finn bekk, Sami Hyppia fejesével érték el 2003. februárjában az UEFA kupa negyedik fordulójában az Auxerre ellen. A másik mérkőzésen is hasonló a helyzet: a 4 pontos csapat látogat az 1 pontos csapathoz: Galatasaray-PSV. A mérkőzés pikantériája, hogy a törökök kispadján az az Eric Gerets ül, aki 1985 és 1992 között a PSV legendája volt, 1988-ban még BEK-győzelmet is szerzett a hollandokkal a Benfica elleni döntőben. Gerets azonban nem nosztalgiázott, hanem rögtön a lényegre tért: „miután az első meccsünkön ikszeltünk itthon a Bordeaux ellen, most mindenképpen győznünk kell". Hát, igen.

Várható kezdőcsapatok
Bordeaux: Ulrich Ramé; Franck Jurietti, Henrique, David Jemmali, Florian Marange; Geraldo Mauricio Wendel, Fernando Menegazzo, Johan Micoud, Rio Antonio Mavuba; Lilian Laslandes, Jean-Claude Darcheville.
Liverpool: Pepe Reina; Steve Finnan, Sami Hyypiä, Jamie Carragher, John Arne Riise; Luis García, Boudewijn Zenden, Xabi Alonso, Jermaine Pennant; Peter Crouch, Craig Bellamy.

Galatasaray: Faryd Mondragón; Sabrı Sarıoglu, Stjepan Tomas, Orhan Ak; Arda Turan, Ayhan Akman, Junichi Inamoto, Aydın Yılmaz, Szasa Ilic; Ümit Karan; Hakan Sükür.
PSV: Heurelho Gomes; Jan Kromkamp, Alex, Carlos Salcido, Michael Reiziger; Edison Méndez, Timmy Simons, Phillip Cocu; Ibrahim Afellay, Arouna Koné, Jefferson Farfán.

A C csoport eredményei és a csoport állása >>>


Pireuszban is gyászolnak majd a rómaiak?


D csoport

A D csoportban a Valencia a Sahtar Donyecket fogadja. A spanyolok eddigi mindkét mérkőzésüket megnyerték, és hat gólt szereztek, így egyértelműen ők a mérkőzés favoritjai. Főleg azért, mert az ukránok idegenben nem nagyon vitézkednek: Rómában például 4:0-s vereséget szenvedtek az első körben. Az ukránok edzője, Mircea Lucescu ígéri, hogy a csapata jobban koncentrál majd, mint a Stadio Olimpicóban. A román tréner szerint egyébként a Valencia a jelenlegi legerősebb spanyol klub, dacára annak, hogy hétvégén a Celta Vigo othonában 3:2-re kikaptak Canizaresék. A Sahtart kiütő, de Valenciában vereséget szenvedő AS Roma Pireuszba utazik, ahol a görögök frissen élezett késekkel várják az olaszokat. Az Olympiakosz csak a saját stadionjának varázsában bízhat: a legutóbbi 29 idegenbeli BL-mérkőzésükön nyeretlenek maradtak. A rómaiak a keddi római vasúti szerencsétlenség áldozataira emlékezve fekete gyászkarszalaggal lépnek majd pályára - egy győzelemmel szeretnének örömet okozni a szurkolóiknak.

Várható kezdőcsapatok
Valencia: Santiago Canizares; Luis Miguel, David Navarro, Raúl Albiol, Emiliano Moretti; Joaquín Sánchez, David Albelda, Edu, Jaime Gavilán; Fernando Morientes, David Silva.
Sahtar: Stipe Pletikosa; Vjacseszlav Szviderszkij, Dmitro Csigrinszkij, Mariusz Lewandowski, Ravzan Rat; Fernandinho, Tomás Hübschman, Anatolij Timoscsuk, Matuzalem; Ciprian Marica, Brandao.

Olympiakosz: Antoniosz Nikopolidisz; Hrisztosz Patszacoglu, Georgiosz Anatolakisz, Abdeslam Ouaddou, Didier Domi; Nery Alberto Castillo, Jeroklisz Sztoltidisz, Pantelisz Kafesz, Predrag Djordjevic; Rivaldo, Michalisz Konsztantinu.
Roma: Doni; Christian Panucci, Cristian Chivu, Matteo Ferrari, Max Tonetto; Simone Perrotta, Daniele De Rossi, Alberto Aquilani, Aleandro Rosi, Taddei; Francesco Totti.


A D csoport eredményei és a csoport állása >>>

(ktn.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább