Valenciában győzött a rutin

Valenciában győzött a rutin

, focitipp.hu

Bajnokok Ligája

Valencia-Roma 2:1

Az AS Romás Francesco Totti szülinapi partiján Angulo és David Villa Francesco helyett inkább a saját közönségének szerzett örömet. Bár Totti végül rúgott egy tizenegyesgólt, ez most nem volt elég a Dolce Vitához.



Bekezdett a Roma

A Roma egyáltalán nem megilletődötten állt ki a Mestalla gyepére. Ezt bizonyitandó, Perrotta kétszer is a szívbajt hozta a veterán Canizaresre, majd Cassetti érezte úgy, hogy LCD-TV helyett gólt ajándékozna csapatkapitányának: a jobbhátvéd egy gyors kényszerítőzés után már a kapust is kicselezve végül csak az oldalhálót találta el.


Bikaviadal

A Valencia, fanatikus közönsége előtt természetesen nem hagyhatta ezt ennyiben. Az andalúzok egyik csatára, David Villa különösen elszántnak tűnt: a La Liga után a BL-ben is meg akarta mutatni, miért is lett tavaly vice-gólkirály Eto'o mögött, és kezdő a válogatottban. A bal oldalon kavaró, őrdöngős ügyességű Vicente sokadik pontos keresztlabdája a 11. percben hősünk elé került, akinek lecsúszott lövését/passzát Angulo vágta kegyetlen erővel szegény Doni kapus szemei közé. 1:0, a bikaviadalokhoz szokott vérmes spanyol szurkolók már a talján bika ledöféséről álmodoztak, amikor hirtelen megfagyott ereikben a vér.


Ütök-kapok

Történt, hogy az ex-Sampdoriás Max Tonetto beadását Emiliano Moretti mellel szerette volna hazaadni kapusának. A gyenge kisérletet Cassetti lefülelte, akit aztán Moretti felöklelt, aminek tizenegyes lett az eredménye. Totti bevágta, 1:1, a bika megsütése még várhatott. A Mestalla közönsége ezen a szemtelenségen felháborodva tovább űzte-hajtotta kedvenceit, akik nem is késlekedtek: a 28. percben már Villa is betalált. Moretti, kapu előtti bénázását feledtetve pompásan futott el a bal oldalon, Chivu elcsúszott, Villa pedig köszönte szépen, és a tizenhatosról kipúpozta a rómaiak hálóját. Totti csak vergődött a szigorú börtönőr-tekintetű Ayala ölelésében, így aztán a Valenciának nem esett nehezére konzerválni az egygólos előnyt. Hiába állt be a "kis repülő", Montella, ő sem tudott már fordítani, sőt, többször is csak Matteo „Dr. Green" Ferrari mentőakcióin múlott a római tragédia elmaradása.


Avantgarde

Spalletti mester egy avantgárd 4-3-2-1-es taktikai felállással, három védekező középpályással, a Valencia játékának megfojtásával szándékozott sikert elérni. A spanyolok viszont, túlélve az első rohamokat, gyors kontrákkal, és kiváló szélsőjátékkal szétzilálták a rómaiak védelmét. Elsősorban Vicente volt elemében a bal oldalon, de, hogy politikailag is kiegyensúlyozott csapatképet mutassanak, a jobb szélső Angulo is a Hector Cúper idejéből ismert formáját hozta. A Roma legfőbb problémája a BL-tapasztalat hiánya (elsősorban Cassetti, Aquilani és Tonetto esetében) volt, ennek ellenére tisztességgel helytállt. Legközelebbre így az marad tanulságnak nekik, hogy a ziccereket be kell lőni, mert ezen a szinten hamar jön a megtorlás.


Bajnokok Ligája, D csoport

Valencia-Roma 2:1
Valencia, Mestalla
Valencia: Canizares - Moretti, Ayala, Luis Miguel, Albiol - Angulo, Albelda, Edu, Vicente (90. Gavilan) - Morientes (87. Regueiro), Villa (72. Silva)
Roma: Doni - Panucci, Ferrari, Chivu, Cassetti (65. Okaka) - Aquilani (45. Montella), De Rossi, Perotta, Tonetto, Pizarro - Totti
gól: 12. Angulo, 29. Villa ill. 19. (tizenegyes) Totti


A D csoport eredményei és állása >>>

(fs.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább