Bayern: BL után bajnoki blama

Bayern: BL után bajnoki blama

, focitipp.hu

Németország, 8. forduló

A német bajnokság szuperrangadóján a Werder simán legyőzte a Bayern Münchent, pedig Miroslav Klose már két hónapja nem találja a góllövő-cipőjét. Dárdai Pál viszont góllal ünnepelte kétszázadik Bundesliga-mérkőzését.



Klose két hónapja góltalan

A német bajnokság nyolcadik fordulójában rendezték meg az őszi szezon szuperrangadóját: a Werder Bremen a Bayern Münchent fogadta. A brémai mérkőzésen bő félóra elteltével már 2:0-ra vezetett a hazai csapat, amely végül a kétgólos előnyt a lefújásig meg is tartotta. A hazaiak ezzel sorozatban a hatodik mérkőzésükön maradtak veretlenek, ráadásul az utóbbi négy meccsüket meg is nyerték. Egy valaki azonban nem lehet boldog Brémában: az elmúlt évek gólzsákja, Miroslav Klose több mint két hónapja nem talált be az ellenfelek kapujába tétmérkőzésen. A center utoljára augusztus 19-én, a Leverkusen ellen volt eredményes, márpedig azóta a Werder játékosai húsz gólt is összehoztak. A Bayern gólját a holland Roy Makaay szerezte, de ő is csak annak örülhetett, hogy ez a Bayern háromezredik Bundesliga-találata volt. A bajorok ráadásul idén a bajnokságban fizetik meg kiváló BL-szereplésük árát: a BL-győzelmek után eddigi mindhárom hétvégi bajnokiját elveszítette a Magath-alakulat.

Dárdai kétszázadszor

Dárdai Pál sem akármilyen sorozattal büszkélkedhet: a Mönchengladbach ellen megszerezte idei második, pályafutása tizenötödik Bundesliga-gólját. De a legnagyobb örömre mégis az adott okot a magyar válogatott csapatkapitánya számára, hogy szombaton a kétszázadik Bundesliga- mérkőzését játszhatta. A Herthában a magyar mellett egy szerb is villogott: Marko Pantelics előbb gólpasszt adott Dárdainak, majd megszerezte a csapat győztes gólját is. Pantelics ezzel a stuttgarti Gomezzel és a cottbusi Munteanuval holtversenyben a góllövőlista élén áll öt góllal.

Nyert a Hamburg

Az újoncok rangadóján az eddig várakozáson felül szereplő Alemannia Aachen az Energie Cottbust fogadta: a meccs után elmondhatjuk, hogy immár a Cottbus is várakozáson felül szerepel. Az egykori keletnémet város csapata ugyanis Aachenben megszerezte idei második idegenbeli győzelmét is, bár még így is csak a tabella 11. helyére kapaszkodott fel. A harmadik újonc, a Bochum Dortmundba látogatott, és az idén is gyengén teljesítő sárga-feketék otthonából sikerült elhoznia egy pontot, de a bravúr ellenére az utolsó helyen maradtak Koller edző tanítványai. A nyolcas szám végre szerencsét hozott az eddig csak gyötrődő hamburgiaknak, akik a hétközi kínos portói blamázs után végre megszerezték idei első Bundesliga-győzelmüket a Leverkusen otthonában. Guerrero duplájával fordítottak, és 2:1-es győzelmükkel a tabella 13. helyén állnak, abszolút holtversenyben a most legyőzött gyógyszergyáriakkal.

(ktn.focitipp.hu)

A Bundesliga állása >>>


Bundesliga, 8. forduló

2006. október 20-22.

Borussia Dortmund-VfL Bochum 1:1
Signal Iduna Park, 73 000 néző
Dortmund: Weidenfeller - Kringe, Brzenska (55. Amedick), Wörns, Dede - Kruska - Tinga (69. P. Degen), Ricken (60. Valdez)- Pienaar - Frei, Smolarek
Bochum: Bade - O. Schröder, Maltritz, Butscher, P. Bönig - Dabrowski, Zdebel, Trojan (87. Grote) - Misimovics - Gekasz, Fabio Junior (77. Ilicsevics)
gól: 35. Smolarek, ill. 30. Gekasz

Werder Bremen-Bayern München 3:1
Weserstadion, 42 500 néző
Bremen: Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé - Baumann - Frings, Vranjes (84. L. Andreasen) - Diego (90. Pasanen) - Klose, Hunt (80. Hugo Almeida)
Bayern: Kahn - Sagnol, Lucio (74. Demichelis), Van Buyten, Lahm - Van Bommel (67. Salihamidziæ), Ottl, Schweinsteiger - Pizarro, Makaay, Podolski (67. Karimi)
gól: 11. Diego, 34. Womé, 62. (öngól) Lúcio, ill. 37. Makaay

Schalke 04-Hannover 2:1
Veltins-Arena, 61 000 néző
Schalke: Rost - Rafinha, Rodriguez, Hoogland, Krstajic - Hamit Altintop (84. Varela), Bajramovics, Kobiasvili - Lincoln - Halil Altintop (90. Boenisch), Kuranyi (72. Lövenkrands)
Hannover: Enke - Cherundolo, Vinicius (66. Schröter), ¯uraw, Tarnat (80. Jendrisek) - Balitsch (46. Jankov), Fahrenhorst - Rosenthal, Huszti - Stajner, Haszemjan
gól: 17. Bajramovic, 35. Kobiasvili, ill. 52. Rosenthal

Hertha BSC-Borussia Mönchengladbach 2:1

Olympiastadion, 38 000 néző
Hertha: Fiedler - A. Friedrich, Van Burik (70. Samba), Simunics, Fathi - Dárdai - Cairo (77. Chahed), K. Boateng - Bastürk - Pantelics, S. Okoronkwo (74. Lakics)
M'gladbach: Keller - Kirch (78. Flessers), Levels, Zé Antonio, Compper - Thijs - Delura, Kluge - Insua (61. D. Degen) - Neuville, Kahe (61. Rafael)
gól: 50. Dárdai, 73. Pantelics, ill. 63. Neuville

Arminia Bielefeld-FSV Mainz 1:0
Schüco-Arena, 18 000 néző
Bielefeld: M. Ziegler - Korzynietz, Westermann, Gabriel, Schuler - Kamper (66. Masmanidis), Kauf, Kucera, Böhme (87. D. Kobylik) - Zuma, Wichniarek (90. T. Marx)
Mainz: Wache - D.-R. Cha (82. Jovanovics), M. Friedrich, Noveski, Rose - Babatz - Amri, F. Gerber - Feulner (68. Azaouagh) - Szabics (84. Damm), Edu
gól: 72. Westermann

VfL Wolfsburg-VfB Stuttgart 1:1

Volkswagenarena, 24 000 néző
Wolfsburg: Jentzsch - Alex, Madlung, Hofland, Quiroga (71. Menseguez) - Sarpei, Makiadi, Van der Leegte, Krzynówek - Boakye (83. Karhan), Hanke
Stuttgart: Hildebrand - Osorio, Tasci, Delpierre, Boka - Pardo - Hilbert (86. Bierofka), Khedira (63. Hitzlsperger) - Da Silva - Gomez, Cacau (73. Tomasson)
gól: 26. Hanke, ill. 30. Gomez

Alemannia Aachen-Energie Cottbus 1:2
Tivoli, 20 300 néző
Aachen: Nicht - S. Pinto, Sichone, N. Herzig, Leiwakabessy (79. Nemeth) - Plasshenrich (83. Noll) - Reghecampf (73. Fiel), Rösler - Dum - Schlaudraff, Ebbers
Cottbus: Piplica - Schöckel (46. Szélesi), McKenna, Mitreski, Ziebig - Kukie³ka, T. Rost - Gunkel (73. Shao), Munteanu (86. Baumgart) - Kioyo, Radu
gól: 16. Reghecampf, ill. 65. Munteanu, 75. Rost

Bayer Leverkusen-Hamburger SV 1:2
Bay-Arena, 22 500 néző
Leverkusen: Butt - Haggui, Madouni (69. Stenman), Juan - Schwegler, Rolfes - B. Schneider, Barnetta (75. Freier) - Barbarez - Voronyin, Kiessling (46. Toure)
Hamburg: Kirschstein - Klingbeil, Kompany, Mathijsen, Atouba - Feilhaber - Trochowski (88. Karl), Sorin - Van der Vaart (76. Benjamin)- Sanogo, Ljuboja (69. Gonzales)
gól: 40. Voronyin, ill. 71. és 86. Guerrero

Eintracht Frankfurt-1. FC Nürnberg 2:2

Commerzbank-Arena, 42 000 néző
Frankfurt: Pröll (69. Nikolov) - P. Ochs, Kirjakosz, Vasoski, Spycher - M. Fink, Huggel - A. Streit, Weissenberger (69. Meier), Thurk (60. Kohler) - Amanatidisz
Nürnberg: R. Schäfer - D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber, Pinola - Galasek - Mnari - Polak (85. Gresko)- Vittek (81. Banovics), Szaenko, Schroth
gól: 4. (11-esből) Amanatidisz, 56. Streit, ill. 5. Szaenko, 50. Pinola



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább