Gólzápor az Üllői úton

Gólzápor az Üllői úton

, focitipp.hu

Ferencváros-Kazincbarcika 4:0

Szívdobbanás, vagy szívroham. E két lehetőség áll fenn a Fradinál: játékosoknál, szurkolóknál, vezetőknél egyaránt. Amennyiben a Ferencváros nem győzi le most a Kazincbarcikát, akkor kisebb csoda kellene ahhoz, hogy jövőre ne a másodosztályban szerepeljenek a zöld-fehérek.




Ferencváros-Kazincbarcika 4:0
Üllői út
FTC: Kemenes - Bognár Zs., Nagy J., Dragóner, Buz - Bartha, Nagy S., Lipcsei (64. Deme), Csepregi (61. Kulcsár) - Horváth D., Tököli (77. Zsivóczky)
KBSC: Botló - Hanász, Sebők, Harnócz, Kovács R. - Elek, Hegedűs D., Kovács P., Szögedi (80. Újlaki) - Dávid (46. Badarik), Nagy G. (57. Simkó)
gól: 6. Horváth D., 27. Tököli, 40. Lipcsei, 42. Nagy S.


90. perc: Hogy hihettük, hogy 7:0 lesz ez a meccs?
88. perc: Horváth Dávid cselezett lassított felvételként a KBSC tizenhatosán belül, de a védők nem tudták szerelni. Hihetetlen. Aztán mellé lőtt...
75. perc: Mintha a Kazincbarcika a pályán sem lenne. Egykapuzik a Fradi.
73. perc: Annyira magyar, annyira lassú, annyira más ez a meccs, mint... De tudják úgyis miről van szó.
71. perc: Azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy az elmúlt tíz percben háromszor ment mellé a labda épphogy. De a 7:0-s tippünk túlzás volt. Ne tegyenek erre nagy összeget az interneten.
62. perc: A meccs eddig sem volt nagy iramú, de legalább gólokat rúgott a Fradi. Most nem történik semmi.
52. perc: Horváth Dávid tört be a tizenhatoson belülre, de ahelyett, Tökölihez centerezett volna, rálőtte, de a kapufát találta el. Tököli amúgy nem volt mérges, sőt megtapsolta csapattársát. 4:0-nál belefér.
49. perc: A Fradi bátran vállalkozik távoli lövésekre. Tippünk a végeredményre: 7:0. Csak nehogy ez maradjon vége...
46. perc: Megkezdődött a második félidő.

45. perc: A meccs eldőlt, vége a félidőnek.
44. perc: Zsinórban jönnek a Fradi-helyzetek, de Bartha fejesét védte a kapus.
42. perc: GÓL! Nagy Sándor élete első gólját szerezte a Fradiban. Egy kipattanó labdát még a leveggőben szállva, kapásból iszonyatos erővel bombázta a kapuba. Botló a kezét sem tudta felemelni. Magyar pályán ritka szép jelenetet látahttunk 4:0..
40. perc: GÓL! Lipcsei nagyszerű szabadrúgásgóllal növelte a hazaiak előnyét. 3:0.
31. perc: Tököli kevert megint a Kazincbarcika kapujánál, de most csak kapufáig jutott.
27. perc: GÓL! Tököli kapott egy remek kiugartást, és a kifutó Botló felett gyönyörűen átpöttyintette a labdát. 2:0.
26. perc: Döbbenetes, mennyire hangulattalan ez a mérkőzés.
21. perc: Tököli csetlett-botlott a vendég-tizenhatoson belül, majd visszagurított labdáját Lipcsei bombázta rá, de Botló bravúrral hárított. Szép jelenet volt.
19. perc: Lipcsei lőtt 30 méterről - fölé, majd a szöglet után Csepregi lőtt kapásból. Eddig aktívak a fiúk a kapuralövések tekintetében.
17. perc: Nagy Gergely lepte meg a Fradit egy szép kapáslövéssel, de a felső léc tetejére pattant a labda. Nem adják fel a vendégek, és ez jó.
15. perc: A gólszerző Horváth Dávid erőteljes bombát eresztett meg, de Botló kapus kivédte. Eddig Horváth a meccs legjobbja.
14. perc: Bartha cselezgetett a tizenhatosnál, a védő pedig valamiért, nem tudjuk miért lemaradt róla. Bartha lőhetett volna, de bal lábbal nem mert, aztán elbotlott.
8. perc: Hatalmas ziccert hagyott ki a KBSC: egy remek kiugratás után Hegedűs egyedül vezethette Kemenesbe, de olyan gyatra megoldást választott, hogy hozzá képest Gera görögök elleni "emelése" technikai bravúrnak minősül...
6. perc: GÓL! Lipcsei szabadrúgása után Horváth Dávid fejelt a rövid sarokba. Hát ez gyors volt. 1:0.
4. perc: Eddig a Fradi-szurkolókról szól a meccs, most a Fradi-indulót énekelték. Közben a focisták a "bemelegítést" végzik.
2. perc: Néhányan most a Himnuszt kezdték el énekelni, de a végét már nem halljuk.
1. perc: A Fradi kezdte a játékot, de elmaradt a szokásos Hajrá Fradi. Az első rigmus, ami felhangzott: "Vesszen Trianon!"
0. perc: Tavaly nyáron az első fordulóban, majd 15 ezer ember volt kíváncsi a Ferencvárosra. Most viszont tátonganak a lelátók, miközben pár kilométerrel arrébb a klub az elnökválasztás dilemmájával próbál megbirkózni.

(kl.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább