Priskin elfogadná a Stuttgart ajánlatát

Priskin elfogadná a Stuttgart ajánlatát

, anfield.focitipp.hu

Priskin Tamás egyelőre óvatosan fogalmaz, bár azt elismerte: hallott új kérőiről. A Watford magyar csatárával tegnap délután beszéltünk.



Priskin Tamást szemelte ki magának a német Bundesliga bajnokcsapata, a VfB Stuttgart. A hírt, amelyet elsőként a goal.com futballportál közölt kedden, Priskin Tamás nem cáfolta meg.

"Tudok arról, hogy a menedzseremmel több klub is felvette a kapcsolatot, de egyelőre nincs értelme foglalkoznom a klubcserével. Még hároméves szerződés köt a Watfordhoz, ahol egyébként nagyon jól érzem magam. Úgyhogy először a kluboknak kellene megegyezniük, s csak aztán ülhetnék tárgyalóasztalhoz az érdeklődőkkel" - válaszolta megkeresésünkre a komáromi születésű támadó.

A goal.com szerint Priskint a svájci Marco Streller helyére szemelte ki a Stuttgart; a 26 éves Streller (aki öt góllal járult hozzá a bajnoki elsőséghez) visszatért egykori csapatába, az FC Baselbe, a sváboknál maradt viszont a Cacau-Gomez csatárduó, amely az elmúlt szezonban 27 gólt lőtt.

"Ha a Stuttgart érdeklődése komoly, akkor szívesen elhagyom Angliát, elvégre a VfB a német bajnokcsapat, és az is óriási kihívást jelentene, hogy ősszel a Bajnokok Ligájában is pályára léphetnék" - árulta el Priskin, de hozzátette: ő szívesen játszik az angol másodosztályban is. "Jelenleg minden erőmmel azon vagyok, hogy a Watfordban becsülettel végezzem a dolgom. Három új játékos csatlakozott a csapathoz, és a cél egyértelmű lesz: egy év után visszakerülni a Premier League-be."

Priskin Tamás tavaly nyáron került Angliába, a Watford másfél millió fontot fizetett érte a Győri ETO-nak. Első angliai bajnoki meccsén (Watford-Everton) gólpasszt adott, első gólját a Hull City elleni Ligakupa-mérkőzésen szerezte, első bajnoki találatát (fejesgól a Wigan ellen) viszont érvénytelenítették, mivel a mérkőzés félbeszakadt. A Premier League-ben tavaly 16-szor lépett pályára (hétszer kezdőként), s két rúgott góllal zárta a szezont (a Portsmouth, illetve a Manchester City ellen) - csapata azonban kiesett az élvonalból.

A Stuttgartból a nyári átigazolási szezonban Marco Streller mellett a kapus Timo Hildebrand is távozott (Valencia), az ő pótlása a Nürnbergből érkező Raphael Schäfer feladata lesz. Az érkezők között van a török középpályás, Yildiray Bastürk (Hertha BSC), valamint a Rostock brazil védője, Gledson. Az elmúlt hetekben hírbe hozták a VfB-vel a legnagyobb horvát tehetségnek tartott Ante Rukavinát is (Hajduk Split), a 21 éves csatárért állítólag ötmillió fontot ajánlottak a svábok.

Priskin Tamásnak egyébként nem a Stuttgart az első német kérője: Lukas Podolski távozása után tavaly nyáron az 1. FC Köln is megkereste a magyar csatárt.

Magyar futballisták Stuttgartban

Az utóbbi években két magyar játékos is futballozott a VfB Stuttgart csapatában: a középpályás Lisztes Krisztián 99 Bundesliga-meccsen 12-szer volt eredményes a VfB mezében, s 1997-ben Német Kupát nyert a csapattal. A jelenleg Mainzban futballozó csatár, Szabics Imre 2003 és 2005 között volt tagja a gárdának, mérlege 49 mérkőzésen 14 gól.


(anfield.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább