Az olasz sajtó brutális

Az olasz sajtó brutális

, anfield.focitipp.hu

Interjú Filkor Attilával

Filkor Attila robbantott a pályán, majd mezt cserélt Materazzival. Milyen érzés megverni a világbajnokot? Mit üzent Grosso? Tartson velünk.



Milyen érzés megverni a világbajnokot?
Fantasztikus. Pláne ennyi ember előtt. A második félidőben csodálatos volt a hangulat, s az ilyen buzdítás hihetetlen erőt ad.


Számítottál arra, hogy játszani fogsz?
Kedd este mondta a kapitány, hogy nem leszek kezdő, de biztosan játéklehetőséget kapok majd. Aztán már csak azzal küldött pályára, hogy bátran focizzak.


Csereként álltál be 0-1-nél, aztán mindhárom magyar gólban benne voltál. Ez azért nem rossz mérleg, főleg a világbajnok ellen.
Egyelőre még számomra is alig hihető, ami történt. Arra emlékszem, hogy az első gólnál Inzaghi mellett megtoltam a labdát, beadtam, majd egy kis kavarodás után Juhász Roland berúgta. Aztán egy visszacsel után indítottam Priskint, aki bevitte a labdát a tizenhatosba, fölrúgták, tizenegyes. A harmadik előtt pedig én passzoltam fel a labdát Gerzsonnak.


Beszéltél az olaszokkal a meccs után?
Bementem hozzájuk az öltözőbe, mert Materazzival már a meccs előtt megbeszéltem, hogy mezt cserélünk. Nem volt túl vidám, szörnyen fájt a lába, úgyhogy vele aztán nem is beszélgettem, csak Grossóval.


És ő mit mondott?
Hogy máskor azért ne csináljak ilyen dolgokat. Olaszországban az ilyesmire azt mondják: Non fai fenomeno! („Ne bízd el magad!" - a szerk. megj.) Grosso is ezzel hűtött le.


Mi várható az olasz közvélemény részéről egy ilyen vereség után?
Hatalmas visszhangja lesz ennek a meccsnek, az nem vitás. Elvégre a világbajnokot vertük meg, ami ez óriási dolog. Sőt: hármat rúgtunk nekik, s mindezt úgy, hogy hátrányból fordítottunk.


Ennek ellenére az olaszokat nem törte le a vereség, az öltözőből már kedélyesen jöttek ki, aláírásokat osztogatva...
Á, ez csak a látszat. Azt ők is tudják, hogy ezért a vereségért megkapják a magukét a sajtótól meg a szurkolóktól is. Ráadásul Olaszországban nagyon kemény a sajtó. Ott a kritika brutális. Amikor győz a válogatott, akkor mellette vannak, ha viszont nem nyer, akkor nincs pardon, nagyon keményen bírálják őket.


Barátságos meccsen a magyar válogatott legyőzte már Németországot is korábban, most a világbajnok olaszokat... Mikor lesz már hasonló siker tétmeccsen is?
Nagyon remélem, hogy ezzel a győzelemmel elindult egy pozitív folyamat, s hogy hamarosan eljön az az idő, amikor ez a rengeteg néző azért jön majd ki a stadionba, hogy a magyar válogatottat lássa, s nem az olaszok miatt vesznek jegyet. S hogy majd a mi edzésünkre jönnek ki tömegek, és nem az ellenfél edzésére.


Az olasz bajnokság a hétvégén kezdődik, az Internazionale vasárnap az Udinesét fogadja a Giuseppe Meazza stadionban. Az előkészületi meccseken többször is lehetőséget kaptál Roberto Mancini edzőtől - szerinted mennyi az esélye annak, hogy bekerülj az Inter kezdőcsapatába?
A kezdőbe? Húha. Az nagyon nehéz lesz. Azt remélem, hogy játéklehetőséget kapok majd. A nyáron rendszeresen játszottam a csapatban, úgyhogy egyelőre egy szavam nem lehet. De hogy idén mi lesz, azt nem tudom. Annyi bizonyos, hogy az A-csapattal készültem, s ha most visszamegyek, akkor is velük fogok edzeni, a többit meg majd meglátjuk.


Ki a példaképed az Interben?
A szerb középpályás, Dejan Sztankovics. De nagyon szeretem Materazzit is, rendes velem, a pályán kívül mindig nagyon segítőkész. Az már más kérdés, hogy az edzéseken kapom a rúgásokat, de ez is azt jelzi, hogy számítanak rám.


Tavaly egyértelmű volt az olasz bajnokság kimenetele, az Inter rajt-cél győzelmet aratott. Mi várható idén?
Azt nem tudom, hogy olyan sima szezon lesz-e, mint a tavalyi, de az biztos, hogy ismét az Inter a legesélyesebb a bajnoki címre.


Ki lesz a legnagyobb rivális?
A Roma, a Juventus és a Milan is erős csapat, de szerintem az AC Milan lesz a legnehezebb ellenfél.


Mit adott neked eddig az olaszországi légióskodás?
Tizenhét évesen kerültem ki Olaszországba, ez a második évem. Mindenben rengeteget fejlődtem, fizikálisan is, cselezőkészségben is, összjátékban is, de legfőképpen taktikailag. Tizenhét évesen kerültem ki Olaszországba, ez a második évem. Mindenben rengeteget fejlődtem, fizikálisan is, cselezőkészségben is, összjátékban is, de legfőképpen taktikailag. Minden fiatal, tehetséges játékosnak azt üzenem: ha lehetőségük adódik, akkor ne habozzanak, menjenek ki külföldre.



(anfield.focitipp.hu)

*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább