Huszonöt perc futás, balhátvédet játszó középcsatár

Huszonöt perc futás, balhátvédet játszó középcsatár

, focitipp.hu

Soproni Liga, 7. forduló

Felállt a hamburgi kiütés után a Honvéd, tovább kínlódik a Tatabánya, a Fehérvár pedig a kertek alatt a dobogóra kúszott.



Csatárt a védelembe

A Honvéd hamburgi produkcióját látva azt gondoltuk, hogy a kipihent Loki átrobog a Kispesten. Ehelyett azonban Supka Attila csapata magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott, melynek értékét növeli, hogy a második félidő elején még a vendégek szereztek vezetést. Supka Attila a tavaszi kupadöntő után immáron másodszor tört borsot volt csapata orra alá. A DVSC szakvezetője, Miroslav Beránek a mérkőzés után nem kertelt, nem hivatkozott bírói tévedésekre, külső körülményekre: "Sokan mondták a meccs előtt, hogy a Honvéd fáradtan lép majd pályára a Hamburg elleni meccs miatt. Mi azonban tudtuk, nem így lesz, mivel van olyan bő a piros-feketék kerete, hogy Supka Attila a legjobb összeállításban küldje pályára a csapatot. Cserékkel próbáltuk felrázni a társaságot, de a pályára lépő játékosaink nem azt nyújtották, amit kellett volna. Meglepő volt Ibrahim Sidibét a balhátvéd posztján látni, de a Debrecen házi gólkirálya már a Kaposvár ellen is ezen a poszton szerepelt. Biztos vagyok benne, ha balhátvédjeink jó formában lennének, kimagasló teljesítményt nyújtanának, akkor Sidibe nem kerülne hátra, hanem a támadómunkát segítené" - indokolta döntését a cseh mester.

Az alakuló Újpest és a szimpatikus nyíregyházi vereség

Ha megnézzük a Soproni Liga idegenbeli tabelláját, akkor az Újpestet a második helyen találjuk (3-1-0), viszont ha a hazai tabellára kattintunk, akkor mindjárt egyértelművé válik, hogy miért csak az ötödik helyen állnak a lila-fehérek. A megszerezhető kilenc pontból mindössze kettőt gyűjtött be Urbányi István csapata a Szusza Ferenc Stadionban. De mivel most a Nyíregyháza otthonában léptek pályára, a jó idegenbeli sorozat folytatódott: a finn válogatott Paulus Roiha megszerezte első gólját a Soproni Ligában, az Újpest pedig 2-1-re nyert. A hazaiak mestere Révész Attila meglepően önkritikus és egyben szellemes nyilatkozatot tett a mérkőzés után: "A szurkolók számára talán szimpatikus vereséget szenvedtünk, mert nem játszottunk rosszul. Ezt a vereséget picit magamra kell vállalnom, mert Cséke kihagyása az én lelkemen szárad."

Borbély: huszonöt perc futás kevés

Amikor Mészáros Ferenc öt vereség után távozott Tatabányáról, utolsó nyilatkozatában a játékosok többségét NB III-as szintűnek minősítette. Filó Tamás csapatkapitány kikérte magának a megbélyegzést. Az új szakvezető, a Szlovákiából érkezett Borbély László hatalmas lendülettel látott munkához Tatabányán. Hangoztatta, hogy a munka majd meghozza gyümölcsét satöbbi, satöbbi. Filóék aztán rögtön kaptak egy hetest Fehérváron. Ezen a hétvégén az a Paks látogatott Tatabányára, amely idén mindhárom idegenbeli meccsét elveszítette. Ezúttal viszont olyan történt, ami idén még egyszer sem: vezetést szerzett a Tatabánya. Az előnyt azonban nem tudták megtartani a hazaiak, sőt az atomvárosiak a második félidőben négyszer is mattolták a montenegrói válogatott Polekszicset. Borbély László csalódott volt a meccs után: "Valóban el kell gondolkodni azon, hogy valami tényleg nincsen rendben a csapatnál. Sajnos, csak huszonöt percet futballoztunk jól. Ennél többet kell futnunk, és aki ennek nem tud eleget tenni, attól elköszönünk."

Veni, Vidi, Vici

Zsinórban negyedik győzelmét aratta a fehérvári alakulat, amely ezúttal Rákospalotán győzött 2-0-ra, bár a REAC honlapja szerint ez csak a szerencsén múlott: "Bár nem volt akkora dominanciánk a mérkőzés folyamán, mint Győrben és Sopronban, a mai délutánon sem érdemeltünk vereséget, de mivel a focit még mindig gólokra játsszák, ezért sajnos újfent pont nélkül maradtunk, a játék képe azonban továbbra sem aggasztó." Rákospalotán már tudják, hogy fő az optimizmus.

Urbán, az új csillag

A forduló záró mérkőzését a Hungária körúton játszották, ahol az MTK ismét bebizonyította, hogy érdemes a fiatalokra építeni. A legújabb gyöngyszem mindenképpen Urbán Gábor, akinek csatár létére Gattuso a példaképe. (Megjegyeznénk: nem rossz választás, legalább akad egy csatár, aki a küzdeni tudást is fontos játékelemnek tartja). Nos, hősünk most a ZTE ellen egyenlített egy zúgó bombával (ez volt az ötödik gólja a bajnokságban). Aztán szép lassan fordított az MTK Kanta vezérletével, így a kék-fehérek feljöttek a tabella második helyére.

A Soproni Liga állása

Soproni Liga, 7. forduló

Vasas-Diósgyőr 0-0
Nyíregyháza-Újpest 1-2
gól: 50. Zaleh, ill. 34. Radulovics, 79. Roiha
Győri ETO-Sopron 1-1
gól: 10. Hullám, ill. 29. Fehér Z. (öngól)
REAC-Fehérvár 0-2
gól: 8. Farkas, 34. Simek
Tatabánya-Paks 2-4
gól: 17. Filó, 82. Salamon (öngól), ill. 36. és 69. Heffler, 57. Molnár Z., 74. Horváth F.
Kaposvár-BFC Siófok 4-3
gól: 1. és 44. Oláh, 40. Alves (11-es), 70. Vasziljevics, ill. 34. Kuttor, 48. és 62. (11-es) Fülöp Z.
Budapest Honvéd-Debrecen 3-1
gól: 63. Hercegfalvi, 65. Tóth B., 72. Bárányos (11-es), ill. 47. Leandro
kiállítva: 82. Bárányos
MTK-Zalaegerszeg 4-1
gól: 22. Urbán, 74. Bori, 85. Kanta J., 90. Szabó Á., ill. 12. Pekics



(kl.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább