Miért utálja Stuart Dougal a magyarokat?

Miért utálja Stuart Dougal a magyarokat?

, focitipp.hu

Vájkáljunk együtt a török-magyar meccs bírójának múltjában. Megdöbbentő titkokat tárunk fel Önöknek!!!!!



Prológ

Stuart Dougal a török-magyar mérkőzésen egy ország haragját váltotta ki azzal, amikor Gera Zoltán buktatása után nem tizenegyest ítélt, hanem kiállította a magyarok csapatkapitányát. Pánikra azonban semmi ok, szerencsére nem ezen az eseten múlt a magyar válogatott továbbjutása. Várhidi kapitánynak sincs miért aggódnia, a közvélemény természetesen látta, hogy a mieink kiválóan futballoztak a 63. percig - a focitipp legalábbis töretlen bizalmáról biztosítja Geráékat. Térjünk azonban vissza Stuart Dougalra, rajzoljuk fel a portréját annak a játékvezetőnek, akire rajtunk kívül a norvégok és a görögök (Törökország közvetlen riválisai) is pipák lehetnek. Vajon miért utálja Stuart Dougal a magyarokat?

Szeplőtelen fogantatás????

Kezdjük hát a tényekkel. Dougal játékvezető 1962. novemberében született, néhány hónappal azután, hogy a chilei világbajnokság negyeddöntőjében a szovjet Latisev bíró a csehszlovákokat favorizálta Magyarország helyett (nem adta meg Tichy Lajos bombagólját). Ez több mint gyanús! Politikai elemzők szerint akkoriban már a '68-as prágai tavasz előszelét a Szovjetunióban is érezték, ezért kedvezett a szovjet játékvezető a csehszlovákoknak (a kedélyek nyugtatása végett), a magyarok pedig az '56-os forradalom miatti bosszú miatt ítéltettek vereségre.

Sportbalesete után ejtette a magyar lány!!!!!

Stuart Dougal lassan felcseperedett Skóciában. Ígéretes sportkarrier elé nézett, amikor saját bevallása szerint 21 éves korában súlyos sérülést szenvedett, elcsúszott egy jégpályán. Az édesapja egyik barátja, a hatvanas évek kiváló játékvezetője, Joe Kelly ekkor javasolta Dougalnak, hogy próbálkozzon meg a játékvezetéssel. Arról azonban már nem szól a fáma, hogy Dougal akkoriban egy magyar származású lánnyal járt, akinek a sérült, futballkarrierjének lehetőségét elveszítő fiatal már nem imponált annyira és rögtön ott is hagyta egy olasz pizzafutár kedvéért. Dougal ekkor jegyezte meg magának Magyarország nevét.

Dougal, a kis protekciós!!!!

Viszonylag hamar, 1985-ben máris hivatásos játékvezető lett (a gyerekkori jóbarát, Joe Kelly talán segített neki abban, hogy ezt két év alatt elérje...), Magyarország akkoriban a második volt a világranglistán, Skócia a futottak még kategóriában. Az ellenszenv tovább fokozódott.

A Kozma Korps tojással dobálta a házát!!!!

Dougal mindeddig nyolc Bajnokok Ligája mérkőzés mellett öt világbajnoki- és négy Európa-bajnoki selejtezőt vezetett, de meghívták bíráskodni a tengerentúlra (MLS), Bosznia-Hercegovinába és Egyiptomba is. A következő magyarokkal szembeni konfliktus időpontja azonban a 2004-es skót kupadöntő volt, ahol a Celtic félidei hátányát ledolgozva 3-1-re verte a Dunfermline Athletic csapatát. Egy vitatható ítélete miatt Kozma István egykori csapatának szurkolói az ő nyakába varrták a vereséget, a Kozma Korps huligánjai a mérkőzés után tojással dobálták meg a házát.

Látják, mi lett ennek az eredménye???? Íme!!!!

Mint láthatják, Stuart Dougalban évek óta csak gyűlik a düh a magyarokkal szemben! Hosszú ideje már csak a bosszúért élt, és alig várta, hogy végre lehetőséghez jusson. Az UEFA játékvezetői bizottsága most megadta az esélyt az alvó gyilkosnak, aki a 63. percben akcióba is lépett. A többit már ismerjük.

*****

Epilóg

Van néhány dolog, amit a sportszerűség kedvéért azért el kell mondanunk róla. A kép teljességéhez hozzátartozik, hogy Stuart Dougal rajong Rod Stewartért, Kevin Costnerért és Charles Bronsonért. Emellett kiváló a humorérzéke is: kedvenc akcióhősei kapcsán megjegyezte, hogy ők - mint egyfajta ítéletvégrehajtók - a futballbírókat bizonyára kispályásoknak gondolják magukhoz képest. Kedveli a mexikói és az indiai konyhát, valamint a pezsgőt.

Gera kiállítását az is motiválhatta, hogy a forrásunkul szolgáló interjújában is arról nyilatkozott, hogy a futballban játékvezetőként két dolgot nem szeret: az ellenfélnek sárga vagy piros lapot követelő, színészkedő játékosokat, és azokat az edzőket, akik a saját felelősségüket a játékvezetőre hárítják. Ugyanakkor a fiatal játékvezetőknek azt üzente, hogy "legyenek erősek és tanuljanak a hibáikból". Mi mást üzenhetnénk neki, mint a következőt (a focitipp ars poeticája, a sportbarátság jegyében): Kedves Dougal úr, tegnap este bizony Ön hibázott, legyen erős és tanuljon belőle! Tisztelettel, üdvözlettel, további sikereket etc.

(ktn.focitipp.hu)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább