Nehéz a magyar futballisták élete

Nehéz a magyar futballisták élete

, focitipp.hu

Soproni Liga, 9. forduló

Megszerezte első pontját a Tatabánya, megtörtént a második edzőváltás, a Honvéd pedig zsinórban harmadik meccsét nyerte meg. Számoljon velünk egytől tízig!



Nagy volt az öröm a bányászvárosban, hiszen Borbély László csapata megszerezte első pontját a bajnokságban. Negyed órával a vége előtt még kétgólos hátrányban volt a Tatabánya, de a végén öt perc alatt egyenlítettek a kék-fehérek a Diósgyőr ellen. A hazaiak szakvezetője szerint: "az egész meccsen csak tíz percig futballoztunk jól. Ha eredményesek akarunk lenni, akkor hosszabb periódusokban kell jól teljesítenünk." A diósgyőriek joggal bosszankodhattak, hiszen könnyedén megszerezhették volna első győzelmüket, így (a Tatabányával együtt) továbbra is nyeretlenek a Soproni Ligában.

A második edzőtől is búcsút vehetünk idén: Lengyel Ferenc a saját magának adott - mások szerint az elnökségtől kapott - ultimátumot (4 meccsből 9 pont) nem tudta betartani, hiszen csak hetet sikerült begyűjtenie a Pakssal az elmúlt mérkőzéseken. Lengyel Ferenc három és fél évet töltött el Pakson, feljutatta a csapatot az első osztályba, most azonban mégis távozni kényszerült, pedig az első öt vereség után egyértelműen felszálló ágba került a Paks. Utódjáról még nem született döntés.

Harmadik meccsét nyerte zsinórban a Honvéd, ezúttal a Zalaegerszeg volt a szenvedő alany, akiktől legutóbb éppen a jobb csapatok elleni eredményességet hiányoltuk. Supka Attila csapata egyre biztosabban áll a tabella élén, főleg miután a Debrecen idén már a negyedik meccsét nem tudta megnyerni. A bajnok most Nyíregyházán botlott, ahol a lelkes hazaiak az első félidőben akár többgólos előnyre tehettek volna szert. Miroslav Beránek érdekesen kommentálta csatárai rossz teljesítményét: "Ha nagyon sok játékosnak kell megküzdenie a kezdőbe kerülésért, ez nyomasztóvá is válhat számukra. A túlzott bizonyítási vágy miatt kapkodóvá válik a játékuk, nem koncentrálnak eléggé, a mérkőzéseken rossz megoldásokat választanak, mert annyira meg akarnak felelni. Nemcsak a csapattársakkal, hanem önmagukkal is meg kell küzdeni, amit nem mindenki tud jól kezelni." Bizony, nehéz dolog a futballista élete.

Ötödik győzelmét aratta az MTK: az ifjú kék-fehérek Kaposváron nyertek, ahol Urbán Gábor ismét betalált, ezzel már hat gólos a fiatal támadó. Akár azt is kijelenthetjük, hogy a góllövőlista élére állt, hiszen hét gólt még senki sem szerzett, a nyolcgólos Waltner viszont a héten az Egyesült Arab Emirátusokba, az élvonalba feljutott Al-Dafra csapatához igazolt.

Ez volt a kilencedik forduló összegzése. Reméljük, hogy a tizedik jobb lesz.


A Soproni Liga állása >>>


Soproni Liga, 9. forduló


Budapest Honvéd-ZTE 2-1 (1-1)
gól: 30. Abraham, 47. Bárányos, ill. 32. Tóth Z.
Tatabánya-Diósgyőr 2-2 (0-2)
gól: 75. Takács, 80. Hajdú, ill. 6. Simon, 40. Douva
Nyíregyháza-Debrecen 1-1 (1-0)
gól: 9. George, ill. 65. Kerekes
Győri ETO-Fehérvár 4-1 (1-1)
gól: 30. Brnovics, 57. Bajzát, 74. Bogdanovics, 86. Bank, ill. 23. Sitku (11-es)
kiállítva: 86. Koller (Fehérvár)
REAC-Újpest 1-1 (1-0)
gól: 35. Torma, ill. 65. Li Do Kvon
Kaposvár-MTK 0-3 (0-2)
gól: 20. Urbán, 36. Kanta, 52. Lambulics
Sopron-Paks 1-1 (0-0)
gól: 81. Zana, ill. 77. Éger
Vasas-BFC Siófok 0-0


[forrás: dvsc.hu]


(kl.focitipp.hu)


*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább