CR-7, Quaresma, Nani? Na ne!

CR-7, Quaresma, Nani? Na ne!

, focitipp.hu

Első negyeddöntő

Portugália-Németország 2-3

Akkor már inkább a németek. Scolari mérlege, amióta bejelentette frigyét a Chelsea-vel: két meccsből két vereség.Utólag bevalljuk: azt sem szerettük volna, ha a portugál primadonnák győznek, de azt sem, ha a németek jutnak a négy közé. Mi a teendő ilyen esetben? Várni a gólokat, a többit a sorsra bízni.

Úgyhogy a sorsra bíztuk. A gólok jöttek, a portugálok mentek. Hogy mikor kezdett el süllyedni Paulo Ferreira, azt nem tudjuk pontosan, de hogy idén nagyon mélyre jutott, az biztos (sicher). Persze nem csak Ferreira lassúságán múlott. A Chelsea védelme (Bosingwa-Carvalho-Ferreira) en bloc megbukott ezen a meccsen.

És megbukott a Chelsea új edzője, Luiz Felipe Scolari is, aki zseniális időzítéssel egy hete jelentette be, hogy Avram Grant utódja lesz. Azóta impozáns a mérlege: két meccs, két vereség. Biztosan öröm lesz majd edzést vezényelnie Ballacknak, akire egy ország pikkel most: a harmadik német gól előtt ellökte a méla Ferreirát.

A németek "portugál stílusban" támadtak, és lőttek egy gyönyörű gólt - a csütörtöki nap legszebb jelenete volt ez, ha leszámítjuk a Schweinsteiger barátnőjét mutató képsorokat. Egy gyors Podolski-Ballack kényszerítő, aztán egy berobbanó Schweini. Ilyen egyszerű a futball (einfach). Ferreira becsületére legyen mondva, hogy legalább szemmel követte az akciót. Bár sok esélye akkor sem lett volna, ha tud futni (de, ugye, nem tud), mert ezen az estén Bastian Schweinsteiger volt a legjobb: lőtt egy gólt, kettőt előkészített, mindenütt ott volt, úgyhogy még a portugálok is megtapsolták, amikor lement.

A meccs csak rövid időre vált nyílttá, elsősorban akkor, amikor a németek "portugál stílusban" védekeztek. Így szépíthetett Nuno Gomes, aki harmadik Európa-bajnokságán szerzett gólt, beérve ezzel Klinsmannt, Smicert és Henry-t. A portugáloknál nem volt, aki irányítson: Bosingwának eszét vette a Chelsea, ezért felejtett el szaladni a szélen, Deco dettó, Simao Sabrosa pedig csak egy karikatúrafigura volt az oldalvonal mellett.

Hogy CR-7 is ott volt? Ugyan. CR-7 Madridban volt. Nem tudták?

gj
*****

További cikkek a rovatban

Színház az egész (futball)világ!

, Kiss László

Színház az egész (futball)világ!

Tartozom egy vallomással. Nem másnak, magamnak. Egy ideje alig nézek focit. A tabellákat persze frissítem, minden nap, szünet nélkül.

Tovább

Ki lesz a Focitipp szakértője?

, Focitipp Official

Ki lesz a Focitipp szakértője?

Tippjátékot indítunk a Focitippen, amely miatt egész évben lesz miért izgulni: az alábbi kérdésekre ugyanis a válaszokat csak jövő tavasszal kapjuk majd meg.

Tovább

"Most már olyan komoly baj csak nem jöhet"

, kl

"Most már olyan komoly baj csak nem jöhet"

Sokszor mondják, felejtsük el az Aranycsapatot és ez igaz, de emlékezni mindig kell valamire. Az elmúlt időszak legnagyobb futballsikere továbbra is egyértelműen a Fradi BL-szereplése volt az 1995/96-os idényben. 1995. augusztus 9-én, a Fradi megtette az első lépést. Húsz évvel ezelőtt. Emlékezünk.…

Tovább

”Rúgtunk egy öngólt, aztán még egyet”

, kl

”Rúgtunk egy öngólt, aztán még egyet”

A Videoton megszerezte első győzelmét a 2015/16-os idényben, de a diósgyőri mérkőzés mégsem erről marad emlékezetes.

Tovább

Bepalizva

, hb

Bepalizva

Dárdai ment, de az erkölcsi győzelem a miénk. Legalábbis papíron.

Tovább

Idézzük fel az Egervári-korszakot!

, ktn

Idézzük fel az Egervári-korszakot!

A finnekkel szemben hagyományosan szerencsések vagyunk, de most nem csak ebben bízhatunk. A "tavaszi idény" utolsó selejtezője következik a magyar válogatott számára, Helsinkiben. Hatalmasat léphetünk a továbbjutás felé.

Tovább

Focira várva

, ktn

Focira várva

Az idei Afrikai Nemzetek Kupájáról hiányzik az afrikai futball két legnagyobb csillaga: Samuel Eto' és Didier Drogba. Érdemes lesz nézni a meccseket?

Tovább

Egy elpocsékolt évről

, ktn

Egy elpocsékolt évről

Eltelt egy év, és ismét a bukaresti román-magyar meccset várjuk.

Tovább

A "Futball Hete": Misszió vagy bisznisz?

, hb

A "Futball Hete": Misszió vagy bisznisz?

Ma este elrajtol az Eb-selejtezők második (és aztán a harmadik) köre, avagy jön a "Futball Hete". De kell ez nekünk?

Tovább

José Mourinho és a magyar utánpótlásnevelés

, ktn

José Mourinho és a magyar utánpótlásnevelés

Ne szépítsük, borzasztó szomorú volt nézni ezt a riportnak álcázott vergődést. - Jegyzet a Sport TV felejthetetlen José Mourinho-interjúja ürügyén.

Tovább