Kispest, nagy különbség

Kispest, nagy különbség

, focitipp.gj

Honvéd-Fener 1-1, 1-5

"Becsülettel helytállt a Honvéd" - bólogatott a szakma a Fenerbahce elleni mérkőzés után. A fenti kijelentés a 2:6-os összesítés tükrében túlzásnak tűnik.A magyar nyelv értelmező szótára szerint a "helytáll" ige jelentése: "derekasan küzd, kitart", s bár a kispestiek játékáról sok minden elmondható, az ilyen szuperlatívuszokkal azért óvatosan bánnánk, mert az a hat kapott gól mégiscsak hat kapott gól, akárhonnan nézzük.

Az Újpest-Steaua mérkőzéssel ellentétben Kispesten, s ezt örömmel jelenthetjük, nem volt lelátói botrány, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem lehettek jelen a nézők. De mivel a lelátói botrány egyébként is bulvártéma, írjunk hát a fociról, a mi alulértékelt és igaztalanul bírált, makulátlan focinkról. Nos.

A 4-5-1-es felállásban pályára lépő Honvéd kétségkívül jól kezdett a Fenerbahce ellen, bár az sejthető volt, hogy a négygólos hátrányt egyetlen csatárral nehéz lesz ledolgozni, s hamar kiderült az is, hogy a kispestiek reakcióideje nem a Fener-szintű csapatokra van kalibrálva.

Pedig az ellenfél nem a legerősebb csapatával érkezett (hiányzott Roberto Carlos, Kazim-Kazim és Emre is), ráadásul Da Silva korai kiállítása után közel egy órán át emberhátrányban futballozott. Ennek ellenére előfordult, hogy a Fenerbahce játékosai "eldugták a labdát", s hiába voltak eggyel kevesebben, az első félidő végén például 35-ször (!) passzoltak egymáshoz anélkül, hogy a Honvédból bárki is labdához ért volna...

Máskülönben csöndes este volt, csak a stadionon kívülről hallatszott be olykor-olykor egy kósza "Csak a Kispest!", néha pedig valaki keserűen káromkodott, ha kimaradt egy kispesti ziccer. Aztán vége lett.

A Honvéd - akárcsak a Haladás és az Újpest - kiesett az európai kupákból.


(focitipp.gj)
*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább