Milyen edző Bobby Davison?

Milyen edző Bobby Davison?

, ktn

Süllyed a Fradi, az Újpest szeret vesztett állásban futballozni, a Videoton tovább menetel.



Davisonnak igaza van

"Január messze van, de el kell gondolkodni a változásokon" - fogalmazott a Kecskemét-Ferencváros bajnoki (3:1) után Bobby Davison, a vendégek trénere. Az angol edző bizonyára arra célzott, hogy januárban a Fradira ráférne egy kis vérfrissítés. Davisonnak igaza van, lehetne például kezdeni egy edzőcserével.

Davison nem volt rossz focista. A Leeds és a Derby színeiben több mint háromszáz angol bajnokin futballozott, 1987-ben a Leeds 350 ezer dollárt fizetett érte. Edzőként jelenleg talán ezer fontot sem ér: "A csapat alulteljesített az első félidőben. Nem tudom, hogy ennek mi az oka" - olvashattuk a Guiseley egykori menedzserének nyilatkozatát a kecskeméti blamát követően. Davison tehát nem tudja az okot. Öngól, go home.

A Fradi egyébként - százezrek bánatára - csak a bajnokság 13. helyén áll, egy pontra a kiesőzónától. A csapat idegenben még nyeretlen, utoljára május 23-án szerzett három pontot vendégként. Baktalórántházán.

Hemingwayt szidták, Sisát menesztették

Nemcsak Davison az, aki pórul járt a hétvégén. A ZTE pénteken 1:0-ra verte a Honvédot a Bozsik Stadionban, a meccs után George F. Hemingway szerződést bontott Sisa Tiborral. Nem csoda, a Honvéd utolsó a tabellán, és augusztus 25-e óta nem nyert meccset hazai pályán. Pikáns, hogy a meccsen a kispesti ultrák mégsem Sisa, hanem Hemingway távozását követelték.

Kétszáz meccs

A 12. fordulóban került sor a kétszázadik Újpest-MTK meccsre, ahol nézők is lehettek a lelátókon. Az MLSZ ugyanis feloldotta tiltó határozatát, igaz, ehhez kellett az MTK-sok sportszerű hozzájárulása is. A közönség mindezt hálásan fogadta: nem volt zsidózás, sőt, az U20-as vébé-bronz miatt megajándékozott Gosztonyit és Szekerest (MTK) is ugyanúgy megtapsolták, mint Korcsmárt (UTE).

A meccs sem volt rossz, az MTK fiataljainak második gólja szenzációs volt, az újpestiek pedig a küzdőszellemükkel idézték az európai focipályák hangulatát. A lilák 3:2-re nyertek, s ez volt a szezonbeli hatodik győzelmük, amikor hátrányból sikerült fordítaniuk.

Debreceni 19

A forduló rangadóján a Videoton lelépte a Debrecent (3:0). A fehérváriak hat meccs óta veretlenek a Soproni Ligában, s idén még egyszer sem fordult elő velük bajnokin, hogy ne lőjenek gólt. A Vidi elöl, a Loki viszont hátul gólképes mostanában, a címvédő az utolsó hét tétmérkőzésén 19-szer kapitulált. A Videoton megőrizte első helyét a táblázaton - igaz, ha a DVSC győzelemmel pótolja be elmaradt meccseit (Honvéd, ZTE, MTK), akkor két ponttal megelőzheti a Vidit.

(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább