Habzó száj, tejfölös száj

Habzó száj, tejfölös száj

, ktn

Soproni Liga, 14. forduló

Újpesten nyert a Fehérvár, és a Vidi által pénteken szerzett három pont a Loki vasárnapi veresége miatt őszi elsőséget ért a csapat számára.



Őszi bajnok a Videoton. A fehérváriak betonvédekezéssel szereztek három pontot Újpesten. A Vidi már a 4. percben megszerezte a győztes gólt - egy rosszul elvégzett újpesti szabadrúgást követően Nagy Dániel viharzott el a jobb szélen, és egy hatvan méteres szóló (!) után a hosszú sarokba bombázott.

A hátralévő időről mindent elmond Willie McStay nyilatkozata: "Sikerült többször is beszorítanunk, és védekezésre kényszerítenünk a Videotont. Vártuk, hátha adódik egy igazi gólhelyzetünk". Hiába vártak azonban a helyzetre az újpesti hívek, az nem jött el. A Videoton 1:0-ra nyert a Szusza Stadionban, és az előnye hat pontra duzzadt a violákkal szemben.

És 13 pontra a Debrecennel szemben - igaz, a DVSC három mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Loki végzetét is egy korai gól okozta a forduló záró mérkőzésén a Győr ellen (Pilibaitis, 1. perc), így a hajdúságiak az utolsó hét meccsük közül csak kettőt tudtak megnyerni (mindkettőt a kupában a Mezőkövesd ellen). A maradék ötöt elveszítették. Herczeg Andrásnak valamit ki kell találnia.

Csank Jánosnak ez sikerült. A szezon elején a ZTE bizony még kieső helyen is állt (a zalaiak 1-0-3-mal kezdtek), de a "mester" akkor is csak nyugodtan mosolygott: "sok az új fiú, még nem állt össze a csapat". Nos, a csapat mára összeállt, a Zalaegerszeg zsinórban a hetedik meccsén maradt veretlen, miután 4:1-re legyőzte a Vasast - s ezzel már a negyedik a bajnoki táblázaton.

"Habzó szájjal nem lehet nyerni. Tejfölös szájjal sem" - értékelte a Pápa-Ferencváros mérkőzést Véber György, a hazaiak edzője. A pápai tréner arra utalt, hogy előzőleg féltette csapatát attól, hogy "túlpörög" a zöld-fehérek ellen. Mégis ennek az ellenkezője történt, a Pápa nem pörgött. A Fradi viszont pörög: a múlt heti balhé után egymás után a második meccsét nyerte meg 1:0-ra (Győr, Pápa). Két meccsen hat pont: a Fradinak ilyen jól még nem ment a bajnokságban.

Üröm az örömben: a Fradi ellen 0:0-nál Arany bíró nem adott meg egy jogos tizenegyest. A később gólt szerző Wolfe olyan szerencsétlenül találta el a csereként beállt lett Zulevs lábszárát, hogy a játékos bőre tizenöt centiméter hosszan felszakadt. Zulevs hazája U21-es válogatottjába készült - helyette mentő vitte a kórházba. Sovány vigasz, hogy Wolfe utóbb elnézést kért a lettől.

Jól ment az MTK-nak is. Garami József csapata 5:2-re intézte el idegenben a Kecskemétet - az MTK korábban még sosem győzött a bajnokságban a KTE vendégeként. A meccs hőse a hetek óta kirobbanó formában játszó Lencse László volt, aki lőtt egy gólt és adott három gólpasszt. S a Kecskemét? A csapat az utolsó 8 tétmeccsén egy győzelmet szerzett és 24 gólt kapott.

(ktn)

*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább