Videoton: képhiba

Videoton: képhiba

, ktn

Soproni Liga, 27. forduló

A Debrecen nyerte a Videoton elleni rangadót, a Ferencváros egy félidőn át sziporkázott a Kecskemét ellen.



Pénteken alighanem eldőlt a bajnoki cím sorsa a Soproni Ligában: a Debrecen 3:2-re legyőzte a Videotont, ezzel három fordulóval a zárás előtt négypontos előnyre tett szert. A jó hangulatú, fordulatos meccset tízezer néző látta Debrecenben, a győztes gólt Adamo Coulibaly fejelte a 36 éves Dombi Tibor beadását követően.

"Egyáltalán nem érzem, hogy a Debrecen megérdemelten nyert volna, de természetesen gratulálok nekik" - összegzett dr. Mezey György a fehérváriak trénere, aki már csak abban reménykedhet, hogy az Újpest és a Győr elleni rangadókon a Loki botlik. Mezey lehetne szerényebb is: csapata az utolsó négy bajnokija közül csak egyet tudott megnyerni.


A Debrecen története ötödik bajnoki címét szerezheti meg, s az említett Dombi lehet a klub egyetlen ötszörös aranyérmes játékosa. A Nemzeti Sportnak adott meccs utáni nyilatkozata alapján nem is sajnálnánk tőle a dicsőséget: "Hazamentem, letettem a kocsit, aztán biciklivel átmentem Mészáros Norberthez, aki nagyon közel lakik. Megittunk két sört, ennyi volt az ünneplés".


A Ferencváros 3:2-re verte a Kecskemétet az Üllői úton - 2500 néző előtt. Furcsa meccs volt, a Fradi a második percben egy kamutizenegyessel szerzett vezetést, ezzel együtt akár hat-hét góllal is vezethetett volna a szünetben. A második félidőre aztán feljöttek a lila-fehérek, és kis híján egyenlítettek. Jegyezzük meg, az FTC játékosai a szezon során nem először lépik át a határt: Rósa Dénes piros lapot kapott egy brutális becsúszásért, az ellenfelét leütő Ferenczi István viszont megúszta a kiállítást.


S jegyezzük meg azt is, hogy Lipcsei Péter a következő fordulóban beállíthatja Sárosi György rekordját. A harmincas évek legendás csatára, a jogi végzettsége miatt Sárosi doktornak becézett futballista 646 hivatalos mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosnál - Lipcsei 645-nél tart. Egy hihetetlen adat: Sárosi 636 gólt szerzett ezeken a mérkőzéseken...


16 pontja maradt a Diósgyőrnek, amely szombaton 1:0-ra kikapott a Pakstól (góllövő: Lisztes), s ezzel kiesett az első osztályból. A DVTK az utolsó 14 bajnokija alatt csupán 4 pontot kapart össze. Mai utolsó számunk: 11 338. Ennyi néző látta a szombaton játszott hat bajnoki mérkőzést.


Az MTK-Újpest mérkőzést vasárnap délután (17:30) rendezik.


(ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább