NB 1: Mint egy óvodában

NB 1: Mint egy óvodában

, ktn

Soproni Liga, 4. forduló

Ártatlan áldozatok, mártírok, meg nem értett zsenik mindenütt, ezúttal éppen Pápán és Szombathelyen. Mindenről a másik tehet, mindenért a másik hibás.



A Lombard Pápa 5:1-re verte a Haladást a Soproni Liga 4. fordulójában. Eddig a rövidhír. Mert ami történt, az a magyar futball szégyene.

A meccsre fokozott rendőri biztosítás mellett került sor - a fanatikus pápai és a szombathelyi szurkolók gyűlölik egymást. Rendben, gyűlöljék. Csakhogy ez a gyűlölet, úgy tűnik, fertőző. Megfertőzött mindenkit, játékost, edzőt, szurkolót, újságírót.

Egy bekezdés arról, ami a pályán történt. A Haladás vezetést szerzett, a Pápa azonban hamar egyenlített, egy jogtalan tizenegyest követően. Az 50. percben fordítottak a hazaiak, majd nem sokkal ezután egy perc alatt két szombathelyi játékost (Nagy, Molnár) is leküldött a pályáról a játékvezető, aki később egy harmadikkal (Lattenstein) is így tett. Ezután a Pápa berámolt még három gólt (az egykor Barcelonában futballozó Maric duplázott), így lett a vége 5:1.

A szombathelyiek örjöngve szidják a chilei játékvezetőt, aki szerintük az első két pápai gólnál a kárukra tévedett. Ez még el is fogadható, az azonban nem, amit a vendégek egyik legrutinosabb játékosa tett - az 56. percben, Nagy Gábor kiállításakor Molnár Balázs egyszerűen kirántotta a bíró kezéből a piros kártyát, majd a földre hajította azt. Garcia Miguel ekkor állította ki Molnárt. De talán jobban tette volna, ha lefújja ezt a szégyenteljes meccset.

Akkor talán megússzuk a meccs utáni balhét is. A Lombard klubházában a Haladás Szurkoló Kör vezetője összetűzésbe keveredett Szűcs Lajossal, a Pápa kapusával. A szombathelyiek verziója szerint Szűcs Lajos belerúgott Keringer Zsoltba, a szurkolói társaság elnökébe. S hogy miként szól a pápai verzió? „Kevesen látták, hogy ezt követően mi történt, mindenesetre nagy dulakodás, lökdösődés alakult ki, a helyszínen tartózkodók csak a kiabálásokra lettek figyelmesek..." - olvashattuk a Lombard honlapján.

Nem ajánljuk olvasóinknak, hogy tovább göngyölítsék a szálakat a pápai rugdosódás ügyében. Egy szombathelyi kötődésű portál a chilei bírón élcelődik, a pápai klubhonlap pedig egyszerűen „idegbetegnek" nevezi Csertői Aurélt, a Haladás edzőjét. Nekünk ebből ennyi elég is volt.

Újabb kórképet kaptunk a magyar futballról. Ártatlan áldozatok, mártírok, meg nem értett zsenik mindenütt, ezúttal éppen Pápán és Szombathelyen.

Mindenről a másik tehet, mindenért a másik hibás. Mint egy óvodában.

(ktn)

*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább