Ferencváros-Győr 3-0 (ÉLŐ)

Ferencváros-Győr 3-0 (ÉLŐ)

, ktn

Zöld-fehér rangadó a Soproni Ligában, élő kommentárral.



Ifjúkorunk egyik legemlékezetesebb meccse egy Fradi-Győr volt az Üllői úton. Akkor (1995 tavaszán) az ETO 4-1-re nyert a Fradi-pályán, s az eredmény ellenére a meccs botránymentesen zárult. Videó-előzetesünkben mégis egy frencvárosi győzelemre emlékezünk: 1995 szeptemberében már az FTC győzött 2-0-ra. A gólokat Kuntics és Kopunovics lőtte, s ezen a meccsen még játszott Simon Tibor is, aki ma ünnepelné 45. születésnapját...



KÉRJÜK, 1-2 PERCENKÉNT FRISSÍTSEN.

Szóljon hozzánk a Facebookon.

30. másodperc: Sárgában a Győr, eksztázisban a Fradi: Marek Heinz 24 méterről kilövi a jobb alsó sarkot! 1-0 a Fradinak!
4. perc: Bede angolosan vezet. A játékosok feknek-kelnek, de ő semmit se fúj le. Nincs is oka rá.
9. perc. Eugene páros lábbal repül Andrezinhóra. Még jó, hogy nem találja el. Sárga.
13. perc: Mintha nem is ez a Győr játszott volna a Montpellier ellen. Mintha nem is ez a Fradi játszott volna a Honvéd ellen.
16. perc: Heinznek nagyon megy. Balog bedobása után a cseh leveszi a labdát az ötös sarkán, majd félfordulatból a hosszú sarokba bombáz, Sztevanovics esélytelen. (Hogy mit csinált Tokody? Nem lennénk ott, amikor ezt a kérdést Pintér Attila is felteszi majd neki.) FTC-Győr 2-0, jó a hangulat az Üllői úton.
20. perc: Előbb Heinz lőhetne gólt, majd Andrezinho csinál bohócot Eugene-ből. Padlón a Győr.
24. perc: 3-0 lenne - de Bede nem adja meg a gólt. Schembri kezéről pattant a labda a játékos elé, aztán hiába szerzett gólt a máltai. Bedének megint igaza volt.
25. perc: Pintér lekapja az indiszponált Eugene-t, jön Koltai.
29. perc: Burleszkfilmbe illő jelentet. Egy győri lövés után egyszerre öten terülnek el a földön, a legjobban a kakastarajú Juniornak fáj.
36. perc: Az első valamirevaló győri próbálkozás. Ji-Paraná 28 méterről lő kapura egy szabadrúgást. Alig fölé.
37. perc: Schembri cikáz, majd lő, mellé. Játszott már a máltai ilyen jól a Fradiban, mint ma? "Játszik a Fradi!" - válaszol az Üllői úti kórus. Aztán jön a következő rigmus: "Bede, te állat...". Pedig most lehetne tényleg örülni.
40. perc: Andrezinho egy biciklicsel után ad középre, de a védők mentenek. A Fradi brazilját ma élmény nézni.
43. perc: A győriek ügyes akció végén szereznek gólt, de Bede nem adja meg a találatot, les miatt (tévesen). Tegyük hozzá: a sípszó miatt a Fradi védői már leálltak.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK. Az ingyenjegyeknek köszönhetően több mint hétezren a lelátón. Örülhetnek, a Fradi óriási fölényben játszik, és 2-0-ra vezet. De a meccs még nem dőlt el, az utolsó tíz percben a győriek is feltámadtak.

Ott ül a lelátón Koós János is. Elnézést, de:


46. perc: A második félidő megkezdése előtt a két csapat játékosai a kezdőkörben összeölelkezve emlékeztek Simon Tiborra.
48. perc: Ennyit a győri esélyekről. Tóth lövése megpattant egy védőn, Schembri pedig közelről passzolt a kapuba. 3-0. Eldőlt? Les volt?
51. perc: Tokody mentés helyett luftot rúg. Ez nem az ő napja.
58. perc: Csizmadia felemeli a labdát Heinznek, aki mellé lövi a szabadrúgást.
66. perc: Ji-Parana távolról emelné át a labdát Ranilovicon, de a szlovén még visszaér, és szögletre öklöz.
67. perc: Egy kis balhé senkinek sem árt. Tóth odalép Ji-Paranának, aztán kakaskodás kezdődik. Sárgák: Ji-Parana, Sztevanovics, Rósa.
72. perc: Kijárna egy gól a Győrnek: Boughuerra elől Ranilovic ment, kifutva.
74. perc: Maróti közbeszúr, majd sarokkal passzol. Nagyot játszik a lófarkas exkaposvári is.
80. perc: Heinzet lökik el. Heinz tehát a pályán, a góljain kívül nem sok mindent csinált. A többiek sem strapálják magukat.
81. perc: Beállt a macedón Jakimovszki, aki a lapok szerint a Partizan Belgrádot kosarazta ki a Fradi kedvéért.
89. perc: Pölöskey éles szögből lő, Sztevanovics kiszedi a labdát a kapufa mellől. Schembri gólja óta ez volt az FTC első kapura tartó lövése... A meccs már 3-0-nál eldőlt, a Győrnek csak felvillanásai voltak.

A Ferencváros simán győzött, de a második félidőben nem kápráztatta el szurkolóit. 3-0, a győrieknek öt forduló után csak két rúgott góljuk van, a Fradi feljött a táblázat második helyére!

Az NB1 állása >>>

Köszönjük figyelmüket, további szép estét!

Soproni Liga, 5. forduló


Ferencváros-Győri ETO 3-0 (2-0)

Gól: 1. és 16. Heinz, 48. Schembri


Ferencváros: Ranilovic, Balog, Csizmadia, Junior, Tóth B., Maróti, Józsi, Andrezinho, Rósa, Schembri, Heinz


Győr: Sztevanovics, Babic, Eugene, Fehér Z., Szabó O., Ji-Parana, Trajkovics, Tokody, Ganugrava, Völgyi, Bouguerra


(ktn)

*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább