Feltámadt a Győr

Feltámadt a Győr

, ktn

Nemzeti Bajnokság, 6. forduló

Volt élet a Megyeri úti 6-0-n túl is: továbbra is a Kaposvár vezeti az NB1 tabelláját, második a Honvéd.



Helyszíni riportunk az Újpest-FTC rangadóról >>>

Aki látta a győrieket a Montpellier elleni Európa Liga-mérkőzésen, aligha hihette el, hogy ugyanarról a csapatról van szó, amely az NB1-ben pocsék produkcióval rukkolt elő. Pénteken este megtudtuk, hogy a Győr remeklése a franciák ellen nem volt véletlen. A Rába 3:0-ra verte a hatodik forduló rangadóján a Debrecent. A zöld-fehérek szimpatikus támadófocit mutattak, gyors passzjátékukkal szemben a Lokinak nem volt ellenszere. Igaz, a hajdúságiak helyzete sem volt könnyű: Farkas II Balázs meggondolatlan belemenése miatt bő egy félidőt emberhátrányban futballoztak.

"Fontos volt a győzelem, mert az EL miatt nem úgy indult a bajnokságunk, ahogyan szerettük volna, de ezt a játékosok is átérezték, és így is álltak hozzá a meccshez" - fogalmazott Pintér Attila, az ETO edzője. A Győr bajnoksága tényleg nem jól indult, a címvédő elleni győzelem ellenére a csapat csak a nyolcadik helyen áll. Pedig Pintér "jó anyagból" dolgozhat. A Debrecen ellen kiválóan focizott a duplázó Koltai Tamás, de rajta kívül több minőségi játékosa is van az edzőnek, a litván Pilibaitis a középpálya ura, a brazil Ceolinnál jobb szélsőt pedig régen láttunk magyar pályán futballozni. S olyan szép gólt is régen láttunk már, mint amilyet Rati Alekszidze lőtt: a tizenhatoson belül mellel lekezelt egy labdát, majd félfordulatból a hosszú sarokba bombázott - a grúz nem véletlenül játszott egykor a Chelsea-ben...

A tabellát nagy meglepetésre továbbra is a Kaposvár vezeti, amely 600 néző előtt, szakadó esőben, változatos mérkőzésen győzte le 3:1-re Angyalföldön a Vasast. A találkozó - amelynek elején a Rákóczi egy perc alatt szerzett kétgólos előnyt - három tizenegyest és két Vasas-kiállítást hozott. A legváratlanabb jelenet mégis a sajtótájékoztatón zajlott. A sportnapilap újságírója által feltett kérdésre, amely a játékvezető felelősségére vonatkozott, a vesztes tréner hárító választ adott: Giovanni Dellacasa Bede ténykedése helyett inkább a kihagyott helyzetekről kezdett el beszélni, korrektségével meglepve a Kaposvár edzőjét, Sisa Tibort is.

A Kaposvár kiugró szereplése a csapat javuló idegenbeli formájával magyarázható. A Rákóczi idén három meccsen hét pontot és nyolc gólt szerzett vendégként - tavaly a somogyiak 2-2-11-es mérleggel zárták a szezont. Javuló formában van a Honvéd is, amely a Zalaegerszeget verte Abass találatával a Bozsik Stadionban. A Honvéd már a második a tabellán, és zsinórban a negyedik mérkőzését nyerte meg a bajnokságban - a piros-feketék erre utoljára 2007 őszén voltak képesek az első osztályban.

(ktn)

*****

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább