"Csak egyvalamit nem nyertünk meg - a meccset"

"Csak egyvalamit nem nyertünk meg - a meccset"

, ktn

Továbbra sem megy a játék a Fradinak, az Újpest viszont hosszú hetek után ismét nyerni tudott.



Sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését sem tudta megnyerni a Ferencváros. A Fradi szombaton a Mezőkövesd ellen játszott 1:1-es döntetlent. Az elmúlt fordulókhoz képest (PAFC 1:3, Honvéd 1:2, Kaposvár 1:1) a zöld-fehérek most álltak legközelebb a sikerhez, de még egy büntetőt is kihagytak az első félidőben. Ricardo Moniz tizennégy hónapja irányítja a Ferencvárost, és ez alatt ez a legrosszabb sorozata. "Ne a klubot, ne a vezetőket, ne a játékosokat kritizálják, csakis engem" - fogalmazott a holland tréner, akiről néhány hónappal ezelőtt még a klub megváltójaként beszéltek a szurkolók.

Akik azonban lassan elveszítik a türelmüket. Az egy héttel korábbi, kaposvári iksz után a drukkerek kisebb csoportja egy benzinkúton érte utol a játékosokat szállító buszt. A szurkolókkal való "beszélgetést" Józsi György vállalta, de nem mondhatjuk, hogy a "szurkolói nyomásgyakorlás" különösebben eredményes lett volna, a Mezőkövesd ellen éppen Józsi hibázta el az ominózus tizenegyest. A Fradinál pszichés gondokra is lehetne hivatkozni: a rossz széria Akeem Adams tragikus szívinfarktusa óta tart. Arról nem beszélve, hogy több játékos is elképesztő formahanyatláson ment keresztül: a szeptemberben villogó Holman Dávid vagy Böde Dániel játéka csapnivaló volt a Kövesd ellen. De ne hallgassuk el Moniz felelősségét sem: mintha a zöld-fehér focisták hetek óta álomkórosak volnának, hiányzik a tűz a játékukból.

Megszakította viszont rossz sorozatát az Újpest. Az UTE 1:0-ra győzött az MTK vendégeként - kiesési rangadón. Az Újpest ezzel hat mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát szakította meg, s ebben némi szerepe talán a vérfrissítésnek is volt: a csapatot múlt héten már a 45 éves szerb szakember, Nebojsa Vignjevics irányította. A trénert kemény, karakán, munkamániás edzőnek írják le, vagyis várhatóan lesz még gondja Magyarországon... Vignjevics tavaly azt a Vojvodinát vezette, amely végül harmadik helyen végzett a szerb élvonalban.

A hét nyilatkozatát ismét Horváth Ferenc szállította. A paksi edző egy héttel ezelőtt arról beszélt, hogy ha edzésekből szerveznének világbajnokságot, akkor csapata minden bizonnyal aranyérmes lenne. De Horváthnak még ez sem elég, csapata kecskeméti veresége után tovább csűrte-csavarta a szavakat. "Azt gondolom, hogy ha a statisztika alapján osztanák ki a pontokat, mi hármat kaptunk volna, mert szinte minden mutatóban az ellenfél fölé nőttünk. Csak egyvalamit nem nyertünk meg - a meccset..." - mondta a fociedző, aki egy újabb viccesnek szánt kiszólással saját játékosainak a férfiasságát is kétségbe vonta. De ezen a hadováláson már legyinteni sincs kedvünk.

(ktn)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább