Ünnepelt a nagyerdei nagyérdemű

Ünnepelt a nagyerdei nagyérdemű

, ktn

Húszezer néző előtt avatott stadiont a Debrecen, matematikailag is eldőlt: kiesett az NB I-ből a Kaposvár.



Húszezer néző előtt játszotta első hivatalos mérkőzését a Debreceni VSC a Nagyerdei Stadionban. Nagy volt az öröm, mind a lelátón, mind a kispadnál, Kondás Elemér nem véletlenül vágott le mourinhós sprintet Vadnai mindent eldöntő bombagólja után: a Debrecen 3:1-re megverte az Újpestet, vagyis egy újabb nagy lépést tett afelé, hogy megszerezze története hetedik bajnoki címét. Nem lenne rossz a tavalyi, kudarcot jelentő 6. hely után.

A "futballünnepet" csak az árnyékolta be Debrecenben, hogy az újpesti szurkolók a hazaiak második gólja után petárdázásba kezdtek. Nem késett az újpestiek válasza sem: a vendégdrukkerek legalább szurkoltak, míg a hazaiakat (akiknek a többsége a keményvonalasok szerint csak "divatdrukker") hangosbeszélőn kellett biztatni az aktivitásra. Abban azért mindenki egyetértett, hogy egy futballmeccs más hangulatú húszezer néző előtt.


Győrben is szép a stadion, ott azonban alig lézengett valaki. Ez gyakori, bár ezúttal a zuhogó esőre is lehetett fogni az érdektelenséget. Az ETO nagy nehézségek árán győzte le 4:2-re a sorozatban a hetedik vereségét elszenvedő Budapest Honvédot. A Debrecen és a Győr között így továbbra is 3 pont a különbség a tabellán, két fordulóval a zárás előtt. A győriek esélye azonban egyre csökken. Azonos pontszám esetén ugyanis előbb a győzelmek száma mérvadó (a két együttes között a 30. fordulót követően csak úgy alakulhat ki azonos pontszám, ha a győzelmeik száma is megegyezik), a rangsorolásban ezt a jobb gólkülönbség követi. Márpedig ez a DVSC-nél jelenleg +34, az ETO-nál +15. Vagyis: a Debrecen gyakorlatilag bajnok, ha a hátralévő két meccse közül legalább egyet megnyer.


Adalék a győri találkozóhoz. A győriek hat idegenlégióssal kezdtek, ezúttal mégis a vendégek egyik külföldi játékosának szereplése keltett feltűnést. A hajrában szerepet kapott az az Abdoul Kader Keita, aki 2000 és 2012 között 72 alkalommal szerepelt az elefántcsontparti válogatottban, s akiért 2007-ben a Lyon 18 millió eurót adott a Lille csapatának. Keita azóta focizott a Galatasarayban, majd Katarban is. A 32 éves középpályás nagyjából negyedórát töltött a pályán, s néhány megoldásával igazolta, hogy rég nem láttunk nála jobb futballistát az NB I-ben.


Végül egy tényközlés: kiesett a Kaposvár. A csapat 2:0-ra kikapott a Videotontól, s tíz év után mondott búcsút az első osztálynak. "Hiába vagy szervezett, ha a labdával már nem tudsz mit kezdeni, nem tudsz játszani, mert ehhez hiányzik a tudás" - mondta a lefújás után Selymes Tibor edző, aki szerint a kiesés főleg azért következett be, mert játékosainak többsége csak féléves szerződést kötött a klubbal. "A keret nagy része úgy van vele, két mérkőzés után úgyis fogja a kis csomagját, és odébbáll" - zárta mondandóját a tréner. Szomorú.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább