”Örülök, ha velünk maradnak és a futballt választják”

”Örülök, ha velünk maradnak és a futballt választják”

, kl

OTP Bank Liga, 1. forduló

Két hét sem telt a brazíliai világbajnokság óta, de Magyarországon megkezdődött a 2014-15-ös szezon.



Ami biztos: új év, új stadionok. Új reményekről ne beszéljünk, ugyanis a magyar futball még a bajnokság megkezdése előtt ismét letette névjegyét a nemzetközi labdarúgásban. Az U19-es válogatott ugyan kijutott az U20-as világbajnokságra (Izrael legyőzésével), de láttuk az osztrákok és főként a portugálok elleni kínlódást, a tócsákat a vadonatúj felcsúti arénában. Nem beszélve a kupacsapataink teljesítményéről. A Győr és a Fradi csúfondáros kiesésében nem a kiesés ténye fájó, hanem az elképzelés nélküli játék. A Debrecen és a Diósgyőr megérte az augusztust, reménykedjünk a jobb folytatásban.

A vb-n rengeteg kritika érte a televíziós kommentátorokat, akik a hétvégén ismét kitettek magukért. A Honvéd-Dunaújváros meccsen a sport televízió műsorközlője „bántóan üres lelátókról" beszélt - jogosan, hiszen a Bozsik-stadionban mindössze ezer ember lézengett. A mérkőzés egy időben zajlott a Magyarország-Olaszország női vízilabda Eb-bronzmeccsel (a lányok megszerezték a harmadik helyet, gratulálunk!), ezért a szünetben a Duna TV átvette az M1-ről a közvetítést az utolsó negyedről. Amikor elkezdődött a második félidő, a kommentátor szomorúan jegyezte meg: „örülök, ha velünk maradnak, és a futballt választják..." A kommentátor hangvételéről az alábbi klasszikus jutott eszünkbe: „A beszéd haszna abban van, hogy az ember elleplezheti vele gondolatait" - fogalmazta meg Talleyrand, a híres francia politikus. A meccset amúgy a Honvéd nyerte (3:0).

Következett a Videoton-Pápa találkozó, ahol Faragó Richárd szerint azért voltak kevesen a meccsen, mert sokan még nyaralnak. Nem tudjuk, hogy ezt ironikusan, vagy komolyan mondta, de a tény az, hogy a helyszínen 2985 néző volt kíváncsi a bajnoki cím egyik fő aspiránsára. A Vidi hamar emberhátrányba került (Kovács István térdre támadott), de így is könnyedén győzte le a gyengécske Pápát (3:0). A mérkőzésen Juhász Roland duplázott. Az Anderlechtből hazatérő válogatott védő azonban nemcsak ezzel hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy támogatta a hátrányos helyzetű gyermekek válogatottját, akik a lengyelországi világbajnokságra készülnek. Juhász Roland felszerelést, utazást, és az ott-tartózkodást is segítette anyagilag. Nem egyedi esetről van szó, ugyanis 2012-ben a Madarász utcai gyermekkórházat támogatta a válogatott szereplésein kapott prémiumával. Példamutató.


A Debrecen nyíregyházi vendégjátéka után (1:1) az nso.hu a következő kérdést tette fel Kondás Elemérnek: „Vajon a Debrecen mennyire fogja bírni a kettős terhelést?". A kérdés - úgy hisszük - nem időszerű. Ha majd a Loki bejut a Bajnokok Ligájába, vagy az Európa Liga csoportkörébe, akkor beszélhetünk egy fél szezonon át tartó „kettős terhelésről", addig egyelőre várjuk meg, hogy továbbjusson a BATE Boriszov ellen, és aztán küzdhet majd a BL-csoportkörbe jutásért.


A Ferencváros játéka ismét bebizonyította, hogy ami nem elég Európában az bőven elég az NB1-ben. A Fradi Kecskemétre látogatott, ahol annak a Böde Dánielnek triplájával győztek a zöld-fehérek, akinek a Rijeka ellen momentuma sem volt. Idézzük ismét a kommentátort: „Böde olyan arcot vág, mint aki maga sem hitte, hogy ma mesterhármast szerez." A Kecskemét szépítő találatát a 17 éves Kitl Miklós szerezte.


Pécs-MTK 0:4, az utolsó negyedórában három bekapott góllal. A pécsiek pozitívumaihoz sorolhatjuk azt, hogy nemrégiben elindítottak egy kampányt „Férfiak a Nőkért" címmel, és ennek klub honlapján is előkelő helyen adnak teret. A kezdeményezésnek facebook-oldala is van, lehet lájkolni.


(kl)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább