Kibújt a szög a gyepből

Kibújt a szög a gyepből

, ktn

OTP Bank Liga, 12. forduló

Váratlan feltámadást produkált a Diósgyőr, váratlanul került elő vasszög a gyepből a Panchóban. Szkeccsek az NB I. 12. fordulójából.



A szünetben még 3:0-ra vezetett Diósgyőrben a Dunaújváros, a második félidőben azonban megtáltosodtak a hazaiak, és végül pontot mentettek (3:3). Mindezt úgy, hogy a DVTK a 14. perctől kezdve tíz emberrel játszott. Nem először születik ilyen váratlan eredmény Tomiszlav Szivics meccsén, tavaly áprilisban a szerb származású edző csapata, a Paks fordított háromgólos hátrányból Győrben.

"Az én terepem az ilyen helyzet, érzem, mit kell ilyenkor mondani" - értékelte a látottakat Szivics. Kiváló pszichológiai érzék! Tegyük hozzá, hogy a DVTK-stadionjában egy gól büntetőből esett, a maradék öt pedig szöglet után. Feltűnő volt a dunaújvárosi focisták dekoncentrációja: a második félidőben bohózatba illő módon hagyták ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, a DVTK első gólja előtt pedig elfelejtkeztek a diósgyőri Bacsa Patrikról, a hazaiak centere két méterről passzolt a kapuba, miközben a legközelebbi vendégvédő öt méterre sétálgatott tőle (minderre a 47. percben, azaz a második félidő legelején került sor). A vége aztán 3:3 lett, azt pedig még a mérkőzés után sem firtatta senki, hogy a DVTK harmadik találatánál elhagyta-e a labda a gólvonalat, avagy nem. (Furcsa.) Pedig az eset nem tűnt egyértelműnek.


Pécsen is borult a papírforma, a hazaiak 2:1-re kikaptak a Pápától - miután lőttek három kapufát. "Felettem lévő emberek közül többen is gyaláztak, mondván, hogy miattam jutott oda a Pécs, ahol most van. Kikérem magamnak, a tulajdonosra bízom, döntse el, igazuk van-e a bekiabálóknak" - mondta a lefújás után Véber György, így alighanem sűrű napok várnak a pécsiekre, akik az utolsó öt tétmérkőzésük közül egyet sem tudtak megnyerni. Furcsaságok történtek a Puskás Arénában is: az 58. percben egy vasszög került elő a gyepből (feltehetően a vízelvezető-rendszerből származott), ami miatt állt a játék. A stadiont egyébként még egy éve sincs, hogy felavatták. (Az MTK 1:0-ra verte a Puskást, a kék-fehér csapat zsinórban a 11. tétmeccsét is megnyerte). Ami pedig a listavezető Videotont illeti, a csapat a Debrecen elleni rangadó elveszítése után visszatért a győztes útra, ráadásul a Paks elleni meccs 94. percében Nemanja Nikolics 40 méterről gurított az ellenfél üresen maradt kapujába. Okos megoldás volt!


Két edzőváltásra is sor került múlt héten. Először Szombathelyen történt csere, menesztették Artner Tamást, aki azon nyomban kijelentette, hogy a rossz szereplés (15. hely) oka, hogy a Haladás vezetői nyáron a fél kezdőcsapatot elengedték, és a játékosok helyére nem érkezett megfelelő utánpótlás. Artnert az a Szentes Lázár váltotta, aki a 2001/02-es szezonban már volt a Haladás edzője - a szombathelyiek akkor kiestek az élvonalból... Hogy nem lehet valami rózsás a hangulat a klubnál, arról árulkodik Halmosi Péter, a 35 éves csapatkapitány nyilatkozata is. "Inkább nem mondom el a véleményemet az edzőváltásról, mert akkor engem is kirúgnak" - mondta a focista. Evezzünk békésebb vizekre, a XIX. kerületbe, ahol ugyancsak egy egykori tréner, a kispesti kispadról 2010-ben felálló Csábi József lett az új edző. Csábi egy hete még a Nyíregyházát irányította.


(ktn)


[kép: sport1tv.hu]

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább