Szavics helyett Szivacski

Szavics helyett Szivacski

, ktn

OTP Bank Liga, 19. forduló

A Fradi-pálya körül ismét tiltakoztak a szurkolók, a csapat győzött. Tomiszlav Szivics elégedetlen a DVTK átigazolási politikájával. A Pécs tíz hónap után nyert hazai pályán. Röviden az NB I. 19. fordulójáról."Nem kell a szkenner, Kubatov nem kell a szkenner" - skandálta az a legalább ezer ember a ferencvárosi stadionon kívül, aki kiment a B-közép által szervezett szombati tüntetésre. A vénaszkenneres beléptetőrendszer elleni tiltakozásképpen rengeteg Fradi-szurkoló a csapat első hazai tavaszi mérkőzését (FTC-Győri ETO 3:0) a stadionon kívül töltötte. A demonstráción fellépett a Magozott Cseresznye nevű zenekar, a második félidőben pedig a szurkolók átvonultak a stadion Üllői úti oldalához, ahol hangot adtak véleményüknek.

A stadionon belül is zajlott az élet, közel kilencezren voltak kíváncsiak a Győr elleni zöld-fehér derbire, és nem kellett csalódniuk, az ismét 4-3-3-as felállásban pályára lépő Doll-csapat simán verte a vendégegyüttest. További jó hír, hogy két télen igazolt magyar játékos, Hajnal Tamás és Varga Roland is eredményes volt. Érdekesség, hogy Hajnal Tamásnak ez volt az első gólja a magyar NB I-ben, Varga Roland pedig egykori csapata ellen talált be, a játékos éppen a Győrtől igazolt át a téli szünetben a Fradihoz. "Fáj, hogy kikaptunk, de van három-négy hónapunk arra, hogy csapatot építsünk. Kolozsváron sem sikerült jól az első négy mérkőzésem, de aztán elindultunk fölfelé" - értékelt a meccs után Vasile Miriuta, az ETO trénere, akire nehéz feladat vár, ha a nemzetközi kupaszereplést szeretné kiharcolni az ETO-val. A Győr hátránya 13 pontra nőtt a dobogósok mögött.


Ugorjunk át Kecskemétre. "Vladan Szavics tekert középre szögletből, remekül érkezett Dejan Karan, és hét méterről a hálóba fejelt, a menteni igyekvő Husic csak beljebb segíteni tudta a labdát, kifejelni már nem (2-1)" - írja a Nemzeti Sport a KTE-DVTK meccs kapcsán, ami csak azért érdekes, mert a második kecskeméti gólhoz magyar futballistának nem sok köze volt. Nem szokásunk a pántlikás magyarkodás, de azért az említésre méltó, hogy a mérkőzésen pályára lépő 22 kezdőjátékos között túlsúlyban voltak az idegenlégiósok, s ezen az arányon az is keveset javított, hogy a Kecskemétnél a szerb Szavicsot a magyar Szivacski váltotta. Szivics Tomiszláv (DVTK) a kecskeméti parti után meglepő nyilatkozattal rukkolt elő: "Be kell látni, hogy hibáztunk az átigazolási szezonban. Hátvéd nélkül nem lehet ezt a játékot játszani. Nem szeretnék beszélni arról, hogy ez kinek a felelőssége". O-o-ó! Valami azt súgja, hogy Szivics szerint nem Szivicsé. A Diósgyőr tavasszal még nem nyert mérkőzést, és távolodik a nemzetközi kupaporondtól.


Jól kezdte viszont a szezont a Pécs, ahol úgy tűnik, mégis beérik Robert Jarni téli munkája. A PMFC a második tavaszi mérkőzését is megnyerte, miután szombaton 2:1-re győzött a Haladás ellen. A csata akár a kiesésről is dönthetett: a szombathelyeik maradtak a tabella utolsó helyén, a Pécs 4 ponttal meglógott tőlük. A Pécs horvát edzője egy szerbet (Branko Pauljevics) dicsért a meccs végén, a szurkolók pedig annak örülhettek, hogy kedvenceik tíz hónap után tudtak ismét győzni hazai bajnokin (tavaly májusban a Mezőkövesd elleni volt az utolsó pécsi siker).


(ktn)


További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább