Videoton–Ferencváros 1:3, Klubvezetők–Szurkolók 0:4

Videoton–Ferencváros 1:3, Klubvezetők–Szurkolók 0:4

, kl

OTP Bank Liga, 4. forduló

Négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát a Fradi, a szurkolók pedig meccset nyertek a klubvezetés ellen folytatott "bajnokságban".



"A szurkolói megbeszéléseknek megfelelően a hazai és a vendégszurkolók egyazon stadionrészben, szektorban kívánják buzdítani saját csapatukat, bebizonyítva, hogy feleslegesek, messzemenően eltúlzottak, aránytalanok és súlyosan diszkriminatívak azok az intézkedések, amelyekbe a csapatukért szurkolni kívánókat belekényszerítik." - jelent meg augusztus 4-én a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül facebook-oldalán az alábbi közlemény. A szurkolói kártya bevezetésének egyik legfőbb okaként az ultracsoportok közötti ellentéteket nevezték meg, ezért különösen pikáns volt a fenti deklaráció. Klubvezetők-Szurkolók 0:1.

"A Videoton FC vezetősége rendkívül sajnálatosnak tartja a fehérvári ultrák szerepvállalását a tervezett akcióban." - jött a válasz, de még maga a tulajdonos, Garancsi István is megszólalt az ügyben: "RBD-sek, miért teszitek ezt? Elkeserítő és érthetetlen, hogy minden erőfeszítésünk ellenére újabb és újabb indokot találtok arra, hogy a szurkolás helyett valamilyen akciót, ügyet, demonstrációt hozzatok elő, amivel újabb felesleges költségekkel, feladatokkal terhelitek a klubot, a megszokottnál sokkal nagyobb létszámú biztonsági személyzetre, rendőri biztosításra lesz szükség, kellemetlenséget okoztok azoknak, akik a szabályokat betartva szeretnének kijönni a stadionba és buzdítani a csapatot." A klubvezetés érvelését nem fogadhatjuk el, szomorú, hogy ennyire nem bíznak a saját szurkolóik szavában, öngól: 0:2.


Az RBD azonban "ellentámadást" indított és egy gyönyörű kontra végén tovább növelte előnyét: "Hivatkozol arra, hogy problémát okozunk a megemelt biztonsági személyzet létszáma miatt. Itt álljunk meg egy gondolat erejéig, hiszen úgy látjuk "néhány" plusz biztonsági őr költsége elenyésző tétel az alábbiakhoz képest: a héten csapatunk hitehagyott, bátortalan játékkal simán kiesett egy olyan európai kupából, ahol a továbbjutás esetén közel 1 milliárd forint bevétel keletkezett volna." 0:3.


Mivel a közös szektorban történő szurkolásra végül nem kapott engedélyt a két tábor, más megoldáshoz folyamodtak az ultrák: a Red-Blue Devils a mérkőzés közben a Fradi B-közép melletti szektorba vonult, és egymás mellett szurkoltak egy ideig - mindenféle rendbontás nélkül. Klubvezetők-Szurkolók 0:4.





Van kérdés?


Ha csak az nem, hogy a Videoton csapata mikor szedi össze magát - már ha egyáltalán. A Fradi ugyanis játszi könnyedséggel hozta el a három pontot Fehérvárról. A meccs legfurcsább jelenete Paulo Vinícius kiállítása volt. A fehérváriak brazil kapitánya a 36. percben kapott piros lapot egy hátulról történő becsúszás, és az utána történt reklamálás után. Ez önmagában még nem is lenne érdekes, de ami utána történt: a hazaiak kapusa, Branyiszlav Danilovics magából kikelve rohant a félpályára számon kérni csapattársát a teljesen felesleges kiállítás miatt.


Megszerezte első győzelmét a Vasas, ezzel máris a Vidi elé ugrott a táblázaton, a Békéscsaba továbbra is nulla pontos. Az MTK pedig ripityára verte a Diósgyőrt, amelyből két játékost is kiállítottak. Bekő Balázs, a DVTK edzője a meccs végén hasonlóan sokkolt állapotban volt, mint a múlt hétvégén, csak most az egész mérkőzésen kilátástalan volt a miskolciak helyzete.


A forduló hőse
Böde Dániel. A bajnok ellen két gólt szerzett, így négy forduló után öt góllal vezeti a góllövőlistát. Így tovább!


A forduló meglepetése
Az Újpest hazai botlása a Puskás Akadémia ellen. A jól rajtoló lilák előnybe kerültek a felcsútiak ellen a 36. percben, de az első félidő utolsó perceiben fordítottak a vendégek. A violák csak az utolsó utáni percben tudták elkerülni a vereséget a macedón Enis Bardhi góljával.

(kl)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább