Miskolc: van valami a levegőben

Miskolc: van valami a levegőben

, ktn

OTP Bank Liga, 7. forduló

Öt mérkőzés, hét gól: soványka mérleggel zárult az NB I. hetedik fordulójának szombati játéknapja.



Zsinórban a hetedik mérkőzését is megnyerte a Ferencváros a bajnokságban. A Paks elleni 2:0 alkalmával Böde Dániel zsinórban a hatodik mérkőzésén volt eredményes, Bernd Storck szövetségi kapitány viszont alighanem öngólt rúgott azzal, hogy a kirobbanó formában focizó madocsai születésű csatárt nem hívta meg a Románia ellen készülő válogatott keretébe. A mérkőzésről már olyan sok jót nem lehet elmondani. A Nemzeti Sport beszámolója szerint a szünet után a játék "csendesen csordogált". Jellemző, hogy Csertői Aurél szerint csapata, a Paks ekkor "ritmust váltott", míg kollégája, az egykor valódi futballmérkőzéseken is főszerephez jutó Thomas Doll így fogalmazott: "a második félidőben gyakorlatilag megszűnt a labdarúgás". Csertői vs. Doll, álomvilág vs. valóság.

S mit mondjon az a néhányszáz néző, aki kilátogatott a Bozsik Stadionba, hogy megnézze a Honvéd-Puskás Akadémia mérkőzést? A találkozón - amely 0:0-s döntetlennel zárult - a hazaiak kevés helyzetet dolgoztak ki, de még így is sokkal aktívabbak voltak, mint felcsúti vendégeik. A Puskás játékosai a kilencven perc során egyszer sem lőttek kapura. "Elégedett vagyok" - mindezek ellenére így értékelte a találkozót a lefújás után Robert Jarni, a Puskás Akadémia horvát edzője. Azért a szurkolókat is megkérdeznénk, hogy ők vajon mennyire voltak elégedettek.


Egyre kínosabb helyzetben a Békéscsaba, amely a hatodik mérkőzését is elveszítette ebben a szezonban. Ezúttal a Haladás ellen kapitulált az újonc, Németh góljára nem érkezett válasz a Kórház utcában. "Bosszantó az újabb vereség, de nem esünk pánikba. Sajnos most rossz passzban vagyunk, de a találkozó végén látottak már bizakodásra adnak okot" - íme, néhány gyöngyszem a csabaiak edzőjének szájából. Nem szívesen lennénk most a békéscsabai focidrukkerek helyében, de Zoran Szpisljak becsületére váljék, hogy a közhelyek mellett azt is elismerte, csapata nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a szombathelyiek ellen. A szerb tréner szerint lassan kiderül, hogy az újonccsapat játékoskeretéből többen nem ütik meg az NB I-es szintet. Tekintve, hogy a másodosztályból feljutó lila-fehérek nyáron egyetlen forintot sem tudtak költeni új játékosok leigazolására, ez egyáltalán nem meglepő.


A sok csapnivalóan rossz meccs és gyenge teljesítmény után lássuk az örömteli eseményeket. Diósgyőrben parádéztak a csapatok, már-már gólesőnek örülhetett a nagyérdemű, a DVTK 2:1-re verte az Újpest együttesét. Nemcsak a gólok száma figyelemreméltó, hanem azok eloszlása is. Az Újpest sokáig vezetett, majd a hajrában (92. és 93. perc) a hazaiak egy szabadrúgás (Bognár) és egy szöglet utáni fejes (Tamás) révén megfordították a mérkőzést. A stadionban sokan tomboltak, és valami tényleg lehet a levegőben Miskolcon. Ezen a pályán csak úgy potyognak a gólok a mérkőzés hajrájában, s aki egyszer vezetést szerez, szinte biztos lehet, abban, hogy végül veszít. Egy hónappal ezelőtt a Videotonnak sikerült a diósgyőri vezető gólt követően a 94. és a 95. percben elért találattal fordítania Borsodban. Azt pedig már szinte félve tesszük hozzá mindehhez, hogy a bajnoki nyitányon is "fordításos" meccset láthattak a DVTK szurkolói, kedvenceik akkor a Vasas ellen győztek 2:1-re, egy öngól segítségével.


Csuda izgalmas ez.


(ktn)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább