Klassz rangadó – kevés nézővel

Klassz rangadó – kevés nézővel

, Kiss Tibor Noé

A hétvégi bajnoki forduló mérkőzésein sem dőlt meg a nézőszámrekord az NB I-ben, a 22. körben átlagosan 2222 drukker foglalt helyet a lelátókon. Az „érdeklődést” jellemzi, hogy a játéknap rangadójának számító Honvéd–Ferencváros mérkőzésre is mindössze 4460-an váltottak jegyet. Összegzés a fordulóról.



Pedig ez a Honvéd–FTC nem is volt rossz mérkőzés, ráadásul hangulat is volt, hiszen több száz ferencvárosi szurkolónak sikerült bejutnia a Bozsik stadion hazai szektorába. A Honvéd az első percektől kezdve felvette a lépést a bajnokságot toronymagasan vezető Fradival szemben, és az idő múlásával meg kellett állapítsuk: kispestiek jobban futballoznak a ferencvárosiaknál. Fölényét két góllal tette látványossá a Honvéd csapata, ráadásul mindkét találat topligás szintet képviselt. Baráth Botond alighanem pályafutása legszebb gólját lőtte: a tizenhatos vonaláról ragasztotta a labdát Dibusz Dénes kapujának jobb felső sarkába. A szünet után eredményes volt a magyar bajnokság egyik szerb veteránja, Dusan Vasziljevics is, aki Nagy Gergő kiugratása után Tottit idézve löbbölte a ferencvárosi kapuba a labdát. A hajrában láttunk még két kapufát (egyet itt, egyet ott), Roland Lamah szépített, Emir Dilaver (FTC) pedig piros lapot kapott.

 

„Kaptunk egy kis fejmosást a héten” – kezdett bele mondandójába a lefújás után Baráth Botond, az első gól szerzője. A Honvéd az eddigi két tavaszi mérkőzését egyaránt elveszítette, az egy héttel ezelőtt, Diósgyőrben mutatott játék minden várakozást alulmúlt. Marco Rossi csapata a legjobbkor szedte össze magát. Fejmosás vár minden bizonnyal a ferencvárosi focistákra is a héten, Thomas Doll értékelése legalábbis ezt vetíti előre. „Nálunk gyakorlatilag mindenki csődöt mondott a mai mérkőzésen. Nem okoz örömet azt látni, amit néhány játékos produkál a pályán, több erőt kéne beletenni a játékba” – kritizálta övéit a német tréner. Egyvalami biztos, a Honvéd elleni meccs előtt az FTC előnye húsz pont volt a tabella második helyén álló Újpesttel szemben. Nehéz így megőrizni a motivációt.

 

Játszottak egy másik rangadót is ebben a fordulóban, a Puskás Akadémia fogadta a nagy testvért, a Videotont. Felcsút–Fehérvár. A meccsen megszületett a 2016-os év első bajnoki gólja a Videoton részéről, amelyet Feczesin Róbert szerzett 94:03-nál, az utolsó utáni pillanatban. „Nehéz most alanyt, állítmányt és tárgyat összerakni egy mondatban, mert még az események hatása alatt állok” – humorizált Horváth Ferenc, a Vidi trénere, aki egész héten azon gondolkodott, honnan szerezhetne „góliszony elleni tablettát”. A felcsúti stadionba talán szurkolókat kellett volna szerezni, a megyei rangadón félház volt, 1756 néző látogatott ki a stadionba. Egy fantasztikus kép azonban így is készült az Arénáról, a 444.hu jól elkapott fotóján a VIP-páholy korlátjára támaszkodó Orbán Viktor néz szét a meccs kezdete előtt még üresen álló stadionban.

 

A forduló játékosa: Baráth Botond (Honvéd)

A 23 éves focistának eddig az volt a legmenőbb megmozdulása a Ferencváros ellen, amikor egy Üllői úton rendezett bajnokin a Honvéd gólvonalán fejjel állította meg a labdát. Szombaton aztán bombagólt lőtt Dibusznak.

 

A forduló meglepetése: Haladás–DVTK 2:1

Újabb meglepetés a diósgyőri csapat bajnokiján. A DVTK vezetést szerzett a Haladás elleni, Sopronban rendezet bajnokin, a „hazaiak” azonban fordítani tudtak. A győztes gólt Ugrai Roland szerezte – a 92. percben. Hajrágól, s már megint micsoda meglepetés!

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább