Giz-gaz, kocogás, kabarégól

Giz-gaz, kocogás, kabarégól

, Kiss Tibor Noé

Majdnem bajnok lett a Fradi, de a Debrecen horvát kapusának kapitális hibája miatt egyelőre a bajnokavatást elnapolhatjuk. NB I., 26. forduló.A Fradi szombaton megtette a magáét ahhoz, hogy meglegyen a csapat 29. bajnoki címe. A tavaszi szezonban tovább süllyedő Vasas otthonában a zöld-fehérek 4:1-re nyertek, különösebb megerőltetés nélkül. Reklamálhattak az angyalföldiek elmaradt tizenegyest Kassai Viktor sporttárson, mondhatta a lefújás után Michael Oenning edző, hogy csapata „időként a Ferencváros szintjén is tud játszani, ha nem is az egész mérkőzésen” – a „bajnokcsapat, bajnokcsapat” rigmus ezúttal nem az angyalföldieknek szólt, a vendégdrukkerek skandálták.

 

Hogy jutottunk idáig? Simán: a Ferencváros ősszel mindenkit tönkrevert, a 14. fordulóig csupán a Puskás Akadémiának sikerült pontot szereznie az FTC-vel szemben. S bár tavasszal a csapat megingott (Megingott? Az utolsó hat forduló eredményei alapján második helyen áll az NB I. csapatai között), hét körrel a szezon zárása előtt eljuthattunk oda, hogy matematikailag is bebiztosíthatta aranyérmét.  A harmatos Vasas legyőzése nem volt nagy truváj, a második gól (az Evertonnal összeboronált Nagy Ádám elfutása és gólpassza, Sesták kapáslövése) BL-selejtezős volt, szódával a többi is elment. Az ellenfelek is hétről hétre segítik a Fradit: utolsó négy bajnokiján az ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelő Videoton 5, a kiesőjelölt Békéscsabától vereséget szenvedő Újpest mindössze 4 pontot kapart össze (a Fradi 10-et).

 

Mindezek után következett a vasárnapi MTK–Debrecen mérkőzés, amelyen pofonegyszerű volt a helyzet: ha az MTK pontot vagy pontokat veszít a találkozón, a Ferencváros bajnok. Mivel az MTK stadionja átépítés alatt áll, a mérkőzést a Fáy utcában rendezték, néhányszáz néző előtt. A lehangoló kulisszákhoz (építési terület itt is, üres lelátók, gaz mindenütt) tökéletesen passzolt a futballmeccs is. Elképzelés nélküli, ötlettelen, alibista játékot láttunk mindkét csapattól, a 12 csapatosra csökkentett élvonal élcsapataitól.

 

Mezőnyben az MTK szebb dolgokat mutatott, a Debrecennek a második félidő elején volt egy jó tíz perces periódusa, ezen kívül semmi sem történt. Illetve mégiscsak, hiszen született egy gól, nem is akármilyen, szilveszteri kabarékba illő műalkotás, a horvát Radosevic és a montenegrói Nikac előadásában. A félpálya környékéről (jellemző!) hazagurított labdát a DVSC kapusa belebikázta az MTK-s csatárba, aki a labdával együtt bezuhant a kapuba. Hihetetlen jelenet volt: a kapusnak hosszú másodpercei álltak rendelkezésre, hogy olyan megoldást válasszon, amelyből nem kap gólt a csapata. „BLASZ kettő” – idézte fel a szurkolókat Hajdú B. István, miközben az MTK kontrájánál a labdával a szélen elhúzó Gera szembesült azzal, hogy társai eközben még a félpályáig sem kocogtak el. Ez volt a meccs, a bajnoki rangadó: egy kis kocogás, rengeteg technikai hibával. Büntetés volt ezt a meccset nézni.

 

 

 

A forduló játékosa: Eppel Márton (Honvéd)

Múlt héten is ő volt a legjobb, most is. A Honvéd ezúttal a nyurga csatár duplájával verte 2:0-ra a Paksot, így jelenleg a kispesti az NB I egyik legjobb formájában lévő csapata.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább