Vasas–Fradi: ki látott ilyet?!

Vasas–Fradi: ki látott ilyet?!

, Kiss Tibor Noé

Nehéz jellemezni a szombati rangadót, a Vasas–FTC bajnokit. Mondjuk úgy, őrült meccs volt. Négy gól (ebből három a 88. perc után), négy tizenegyes, két piros lap. A drámának hősei is voltak.Dibusz Dénes

A 26 éves kapus megítélése nem teljesen egyértelmű, az Újpest elleni mérkőzésen például bizonytalannak mutatkozott. Ezúttal azonban nemhogy a helyén volt, hanem két tizenegyest is kifogott, ráadásul Ádám és Saglik lövése sem volt bűnrossz – Dibusz védett bravúrral. Különösen a török lövésénél reagált gyorsan, kétszer is: előbb, amikor a kapufára tolta az erős lövést, majd amikor a kipattanót két Vasas-játékos elől röplabdázta ki a mezőnybe. 10/10.

 

Kassai Viktor

Élete talán legnehezebb meccsét vezette Kispesten. „A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserít. Mintha nem lehetnénk bajnokok. Nyolcadik, vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam” – mondta a meccs után Thomas Doll a Fradi-szurkolók által sem nagyon kedvelt bíró tevékenységére utalva. A visszajátszásokat látva ezúttal van igazság Doll kritikájában. Kassai három büntetőt fújt be a Vasasnak, ezek közül egyik sem volt teljesen egyértelmű, de különösen a második (illetve némileg a harmadik) jogossága vitatható – a Vasas támadói (Remili, Saglik) mindkét esetben dobták magukat. A piros lapoknál viszont igazat kell adjunk a bírónak: Ramírez rúgott, Saglik taposott, irány a tusoló.

 

Ferenczi István

A Vasas 39 éves erőnléti edzője csereként állt be a mérkőzés hajrájában (ez volt az idei debütálása), és megtette azt, ami előtte nem sikerült két másik Vasas-futballistának, belőtte a tizenegyest. Az utolsó pillanatban ráadásul még sikerült egy gólt is fejelnie, a csapat ezzel fontos pontot tartott „otthon”. „Pista sztorija egy soha véget nem értő történet, egyelőre nem gondolkodunk a nyugdíjazásában” – értékelt a meccs végén Michael Oenning, az angyalföldiek edzője.

 

Mario Djuricin

A koreai Ryu gyorsan elvégzett szabadrúgása után a kapuig vihette a labdát, majd a kapus lábai között a hálóba gurított, ezzel vezetett a Fradi a 9. percben. „Ez volt Djuricin hetedik gólja, amivel feljött a góllövőlista negyedik helyére” – szólalt meg a kommentátor, belénk is állt az ütő rögtön, nekünk nem ez maradt meg. Amire mi emlékszünk, az egy csetlő-botló csatár, a szurkolók fő céltáblája. aki minden helyzetet kihagy. A hét az mégis hét gól, de vajon hánynál tarthatna Djuricin, ha egy kicsit jobb csatár lenne?

 

A forduló játékosa: természetesen Ferenczi István

A mérkőzésre 30 kilométeres futással készülő játékos így kommentálta a mérkőzést: „Ehhez fogható izgalmakat és fordulatokat még sosem éltem át 21 éve tartó profi pályafutásom alatt, és nem is emlékszem más találkozókon sem hasonlóra”.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább