Egyérintős foci és „hülyekurvázás ” a Tállai-birtokon

Egyérintős foci és „hülyekurvázás ” a Tállai-birtokon

, Kiss Tibor Noé

A Ferencváros már a dobogóról is lecsúszott, mivel 2:0-ra kikapott a Mezőkövesdtől. A meccset látva úgy tűnt: a Mezőkövesd jelenleg jobb csapat a Fradinál. Új kedvencünk: Pintér Attila és Molnár Gábor.Hónapok óta botladozik a Fradi, és erre egy darabig még mondhattuk azt, hogy kevés volt a nyári szünet, hogy túl erős volt a Partizani, hogy nem sikerült pótolni Nagy Ádámot, hogy Hajnal Tamás csak a mikrofon előtt „Jani”, hogy a bírók. Azok a hülye bírók! Hát, nem. A szombati meccs (Mezőkövesd–FTC 2:0) után ezeket a magyarázkodásokat jobb elfelejteni.

 

A Ferencváros jelenleg nem több egy erős középcsapatnál ebben az egyébként meglehetősen alacsony színvonalú bajnokságban (amelynek 18. fordulójában tizenkétezer néző ment ki a stadionokba). Djuricin megsérült, Böde sem volt teljesen egészséges, így Busai Attila volt kénytelen beállni centerbe. Láthatatlan volt, de ez azért nem az ő hibája – Busai nem center. A védők közül többen is kabaréelőadásba képzelték magukat. Az első gólnál Pintér Ádám engedte érthetetlenül a labdához Molnár Gábort, a másodiknál Dilaver bizonytalankodott. Ha Dibusz Dénes nem véd szenzációsan, 4:0 is lehetett volna a vége.

 

Mert igaz ugyan, hogy a Fradi nyomott, többet birtokolta a labdát, sőt, egy kezezés miatt joggal reklamáltak tizenegyest is a zöld-fehérek – játékban a mezőkövesdiek lefutballozták a pályáról a Ferencvárost. A Marek Strestík, Stipe Bacelic-Grgic, Molnár Gábor hármas az NB I-től idegen (értsd: szélvészgyors) tempóban pörgette a játékot, a kövesdiek majd minden kontrája magában hordozta a gólveszélyt. Egy idő után azon találtam magam, hogy élvezem ez egyérintőzést, a kombinatív mezkövesdi futballt. Tekintetbe véve, hogy a meccset Tállai államtitkár úr stadionjában rendezték, a Mezőkövesd edzője pedig az általam gyakran szapult Pintér Attila, ez igazán meglepő.

 

Pintér egyébként nagyon jó munkát végez a csapattal, a Mezőkövesd zsinórban a kilencedik tétmeccsén maradt veretlen (7-2-0, 26:3-as gólkülönbség, igaz, ebben benne van a Marcali elleni 13:0 a kupában). De az egykori szövkap. nemcsak ezért érdemel kalapemelést: a meccs után együtt énekelte a ferencvárosi szurkolókkal a Fradi-indulót. (A Fradi-drukkerek többször felhangzó „hülyekurvázása” viszont szégyenletes volt. Így jeleztek a nézők Urbán Eszter alapvonali asszisztensnek, aki Mevongou kezezésénél nem jelzett Szabó bírónak.)

 

Egyébként a bírózás a lehető legrosszabb irány. Orosz Pál legutóbbi nyilatkozatával (miszerint a Fradi leiratkozna Kassai Viktorról) nemcsak az a baj, hogy elfogult. A nagyobb baj az, hogy az Orosz-roham után mások is úgy érezhetik, szabad a vásár, neki lehet menni a játékvezetőknek. „Nem a játékvezetőkön múlt ez, de lehet, nekünk is hangosabban kellene kiabálnunk…” – utalt a Fradi igazgatójára Mészöly Géza a Paks elleni vereség után. Számomra mindenképpen szimpatikusabb és reálisabb a Thomas Dollt helyettesítő Máté Csaba nyilatkozata, aki a vereség után azonnal elismerte, hogy a vereségért nem a bírót kell okolniuk, hanem saját magukat.

 

S ha már a realitásoknál járunk: a Vasas újabb győzelmével megerősítette első helyét a táblázaton. A Honvéd pedig legyőzte a Gyirmótót, így feljött a tabella harmadik helyére, leszorítva onnan a Fradit. A címvédő hátránya jelenleg öt pont a listavezetővel szemben.

 

 

A forduló játékosa: Molnár Gábor (Mezőkövesd)

A 22 éves focista most tűnt fel igazán. Hihetetlenül gyors, pontos, a játék ritmusát remekül érző futballistáról beszélünk, aki nagyon szimpatikusan nyilatkozott a szünetben. Drukkolunk neki!

További cikkek a rovatban

"Az Európa Liga nem prioritás"

, Zelei Dávid

"Az Európa Liga nem prioritás"

A ’90-es, 2000-es években, egy mostaninál jóval szerényebben dotált, gyenge bajnokságban, ahol még önkormányzatok és szponzorok próbálták több-kevesebb sikerrel összedobni a következő szezonra valót, minden átigazolási időszak úgy kezdődött, hogy a kupaszereplést érő hel…

Tovább

Irapuato: 31 éve

, Somos Ákos

Irapuato: 31 éve

Hamis az a duma, hogy azok a felelősök, akik "szétverték" a máskülönben "világszínvonalú" magyar válogatottat. Annak a csapatnak a játékosai, saját utólagos állításaik ellenére, még évekig játszottak ilyen-olyan magyar válogatottakban, csak azt a "kegyelmi" állapotot már nem…

Tovább

Egy-két-há – MTK

, Kiss L. László

Egy-két-há – MTK

A napokban bevonatoztam Pestre, s ahogy minden bevonatozáskor, célba érés előtt most is fölpillantottam a Hungária körúti reflektorokra. A stadion szemei. Kiestek. Ki lesz a következő, mi jöhet még

Tovább

Arany

, Benedek Szabolcs

Arany

Pesszimista típus vagyok, aki a lehetséges szcenáriók közül rendre a rossz, netán a legrosszabb bekövetkeztére számít – de legalábbis nem a jóra. Persze az is lehet, hogy ez egyfajta sztoikus óvatosság, amely nyomán annál inkább lehet örülni a nem várt jónak. Ugyanakkor az, h…

Tovább

Bravó Honvéd! – de mi lesz a BL-ben?

, Kiss Tibor Noé

Bravó Honvéd! – de mi lesz a BL-ben?

Tele volt a Bozsik Stadion, a hangulat príma volt, a meccs már kevésbé. A Honvéd teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet és a bajnoki címet a Videotonnal szemben.

Tovább

Puskás90 – A legszebb ajándék

, Nádudvari Péter

Puskás90 – A legszebb ajándék

Puskás Ferenc idén lenne 90 éves. Szeretett klubja szombaton a számára talán legszebb ,,utólagos” ajándékot adhatja neki.

Tovább

„Csodás stadionban nagyszerű meccs”

, Kiss Tibor Noé

„Csodás stadionban nagyszerű meccs”

Nem csodálkozunk azon, hogy úgy alakult, a jövő heti Honvéd–Videoton meccsen dől el a bajnoki cím sorsa. FUTBALLÜNNEP következik, hangolódjunk rá mi is.

Tovább

Hrepka Ádám, a magyar futball szomorú szimbóluma

, Kiss Tibor Noé

Hrepka Ádám, a magyar futball szomorú szimbóluma

Már csak három forduló van hátra az NB I-ből. A 30. forduló meccseiről az jutott eszünkbe: szerencsére már csak három.

Tovább

Davide, a Góliát

, Benedek Szabolcs

Davide, a Góliát

Davide Lanzafame. A múlt héten egy kihagyott tizenegyes, most viszont a győztes gól mellett végigzakatolta a pályát, vitte, hajtotta a csapatot, belekergette a győzelembe (az újrarúgatott büntetőt is megint ő harcolta ki).

Tovább

Tengely nélkül

, Zelei Dávid

Tengely nélkül

Padlón a Fradi, Thomas Doll pedig már nem bírózik, nem libalegelőzik, beismeri: itt minőségi problémák vannak. Megmondjuk, miért.

Tovább