Egyérintős foci és „hülyekurvázás ” a Tállai-birtokon

Egyérintős foci és „hülyekurvázás ” a Tállai-birtokon

, Kiss Tibor Noé

A Ferencváros már a dobogóról is lecsúszott, mivel 2:0-ra kikapott a Mezőkövesdtől. A meccset látva úgy tűnt: a Mezőkövesd jelenleg jobb csapat a Fradinál. Új kedvencünk: Pintér Attila és Molnár Gábor.Hónapok óta botladozik a Fradi, és erre egy darabig még mondhattuk azt, hogy kevés volt a nyári szünet, hogy túl erős volt a Partizani, hogy nem sikerült pótolni Nagy Ádámot, hogy Hajnal Tamás csak a mikrofon előtt „Jani”, hogy a bírók. Azok a hülye bírók! Hát, nem. A szombati meccs (Mezőkövesd–FTC 2:0) után ezeket a magyarázkodásokat jobb elfelejteni.

 

A Ferencváros jelenleg nem több egy erős középcsapatnál ebben az egyébként meglehetősen alacsony színvonalú bajnokságban (amelynek 18. fordulójában tizenkétezer néző ment ki a stadionokba). Djuricin megsérült, Böde sem volt teljesen egészséges, így Busai Attila volt kénytelen beállni centerbe. Láthatatlan volt, de ez azért nem az ő hibája – Busai nem center. A védők közül többen is kabaréelőadásba képzelték magukat. Az első gólnál Pintér Ádám engedte érthetetlenül a labdához Molnár Gábort, a másodiknál Dilaver bizonytalankodott. Ha Dibusz Dénes nem véd szenzációsan, 4:0 is lehetett volna a vége.

 

Mert igaz ugyan, hogy a Fradi nyomott, többet birtokolta a labdát, sőt, egy kezezés miatt joggal reklamáltak tizenegyest is a zöld-fehérek – játékban a mezőkövesdiek lefutballozták a pályáról a Ferencvárost. A Marek Strestík, Stipe Bacelic-Grgic, Molnár Gábor hármas az NB I-től idegen (értsd: szélvészgyors) tempóban pörgette a játékot, a kövesdiek majd minden kontrája magában hordozta a gólveszélyt. Egy idő után azon találtam magam, hogy élvezem ez egyérintőzést, a kombinatív mezkövesdi futballt. Tekintetbe véve, hogy a meccset Tállai államtitkár úr stadionjában rendezték, a Mezőkövesd edzője pedig az általam gyakran szapult Pintér Attila, ez igazán meglepő.

 

Pintér egyébként nagyon jó munkát végez a csapattal, a Mezőkövesd zsinórban a kilencedik tétmeccsén maradt veretlen (7-2-0, 26:3-as gólkülönbség, igaz, ebben benne van a Marcali elleni 13:0 a kupában). De az egykori szövkap. nemcsak ezért érdemel kalapemelést: a meccs után együtt énekelte a ferencvárosi szurkolókkal a Fradi-indulót. (A Fradi-drukkerek többször felhangzó „hülyekurvázása” viszont szégyenletes volt. Így jeleztek a nézők Urbán Eszter alapvonali asszisztensnek, aki Mevongou kezezésénél nem jelzett Szabó bírónak.)

 

Egyébként a bírózás a lehető legrosszabb irány. Orosz Pál legutóbbi nyilatkozatával (miszerint a Fradi leiratkozna Kassai Viktorról) nemcsak az a baj, hogy elfogult. A nagyobb baj az, hogy az Orosz-roham után mások is úgy érezhetik, szabad a vásár, neki lehet menni a játékvezetőknek. „Nem a játékvezetőkön múlt ez, de lehet, nekünk is hangosabban kellene kiabálnunk…” – utalt a Fradi igazgatójára Mészöly Géza a Paks elleni vereség után. Számomra mindenképpen szimpatikusabb és reálisabb a Thomas Dollt helyettesítő Máté Csaba nyilatkozata, aki a vereség után azonnal elismerte, hogy a vereségért nem a bírót kell okolniuk, hanem saját magukat.

 

S ha már a realitásoknál járunk: a Vasas újabb győzelmével megerősítette első helyét a táblázaton. A Honvéd pedig legyőzte a Gyirmótót, így feljött a tabella harmadik helyére, leszorítva onnan a Fradit. A címvédő hátránya jelenleg öt pont a listavezetővel szemben.

 

 

A forduló játékosa: Molnár Gábor (Mezőkövesd)

A 22 éves focista most tűnt fel igazán. Hihetetlenül gyors, pontos, a játék ritmusát remekül érző futballistáról beszélünk, aki nagyon szimpatikusan nyilatkozott a szünetben. Drukkolunk neki!

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább