„Minden tekintetben jobbak voltunk, kivéve”

„Minden tekintetben jobbak voltunk, kivéve”

, Kiss Tibor Noé

Váratlan fordulattal ismét a Haladást legyőző Honvéd állt a tabella első helyére, miután a Videoton–Vasas rangadót a budapestiek nyerték. A Fradi? Elszállt. Körkép a 25. fordulót követően.Vasárnap ünnepelte az 51. születésnapját Thomas Doll, a Fradi edzője, aki a zöld-fehérek újabb kudarca után kissé hitehagyottnak tűnt. A Ferencváros hazai pályán csak 1:1-re végzett a kiesés elől menekülő Diósgyőrrel szemben, az Üllői úton kifütyülték a csapatot. „Ha van pár játékos, akinek gondot okoz, hogy lekezelje a labdát és azzal induljon is, akkor nem is kell a bajnokságról beszélnünk” – mondta a mérkőzés után keserűen Doll, és nem ezt a hangot szoktuk meg tőle. A helyzet a következő: a Fradi hátránya 8 fordulóval a bajnokság vége előtt 8 pont az első helyezettel szemben, a formáról pedig talán annyi is elég, hogy az FTC a legutóbbi 8 bajnokija közül mindössze kettőt tudott megnyerni. A szezon rémálma a Tiranával kezdődött tavaly nyáron, és sehogy sem akar véget érni.

 

Fontos meccsen nyert a Honvéd, a szombathelyi siker értékét az növeli meg leginkább, hogy a piros-kék rangadón a Vasas győzött (Videoton–Vasas 1:2). Egy szabadrúgásgól és egy megpattanó lövésből született találat a 93. percben – ezzel nyert a Vasas. Kilenc emberrel! Ha a Videotonnak a nemzetközi porondon is nagyra törő tervei vannak, akkor ilyen amatőr módon nem veszíthet el egy mérkőzést. S a másik oldal? „Ezek azok a mérkőzések, amelyek miatt az ember az edzői pályát választotta. Ez a csapat olyan akarattal rendelkezik, amely hegyeket képes megmozgatni” – lelkendezett a meccs utáni sajtótájékoztatón Michael Oenning, a Vasas edzője. Teljes az eufória a csapatnál, amely ismét ábrándozhat a bajnoki címről.

 

A forduló kiesési rangadóját – furcsa ezt leírni – Debrecenben rendezték. A Loki 2:1-re megverte a Gyirmótot, amely lassan készülhet a másodosztályra. Urbányi István (edző, Gyirmót) nehezen viselte a vereséget, dühöngött egy kicsit a bírókra, majd elengedte a hétvége aranyköpését: „szerintem minden tekintetben jobbak voltunk, mint a Debrecen, egyedül a szerzett gólok számában nem”. (!!!!!!!!!!!! ) Ha egyébként Urbányi a bírókat kérdezi, akkor mi megkérdeznénk őt: az hogy lehet, hogy a Gyirmót 25 mérkőzésen mindössze 13 gólt lőtt?

 

 

A forduló játékosa: Eppel Márton (Honvéd)

A Haladás ellen a 88. percben szerzett gólt, ezzel nyert a Honvéd, ő pedig átvette a vezetést a góllövőlistán. Egyelőre ehhez 11 találat is elég, de hát erről nem Eppel tehet.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább