„Minden tekintetben jobbak voltunk, kivéve”

„Minden tekintetben jobbak voltunk, kivéve”

, Kiss Tibor Noé

Váratlan fordulattal ismét a Haladást legyőző Honvéd állt a tabella első helyére, miután a Videoton–Vasas rangadót a budapestiek nyerték. A Fradi? Elszállt. Körkép a 25. fordulót követően.Vasárnap ünnepelte az 51. születésnapját Thomas Doll, a Fradi edzője, aki a zöld-fehérek újabb kudarca után kissé hitehagyottnak tűnt. A Ferencváros hazai pályán csak 1:1-re végzett a kiesés elől menekülő Diósgyőrrel szemben, az Üllői úton kifütyülték a csapatot. „Ha van pár játékos, akinek gondot okoz, hogy lekezelje a labdát és azzal induljon is, akkor nem is kell a bajnokságról beszélnünk” – mondta a mérkőzés után keserűen Doll, és nem ezt a hangot szoktuk meg tőle. A helyzet a következő: a Fradi hátránya 8 fordulóval a bajnokság vége előtt 8 pont az első helyezettel szemben, a formáról pedig talán annyi is elég, hogy az FTC a legutóbbi 8 bajnokija közül mindössze kettőt tudott megnyerni. A szezon rémálma a Tiranával kezdődött tavaly nyáron, és sehogy sem akar véget érni.

 

Fontos meccsen nyert a Honvéd, a szombathelyi siker értékét az növeli meg leginkább, hogy a piros-kék rangadón a Vasas győzött (Videoton–Vasas 1:2). Egy szabadrúgásgól és egy megpattanó lövésből született találat a 93. percben – ezzel nyert a Vasas. Kilenc emberrel! Ha a Videotonnak a nemzetközi porondon is nagyra törő tervei vannak, akkor ilyen amatőr módon nem veszíthet el egy mérkőzést. S a másik oldal? „Ezek azok a mérkőzések, amelyek miatt az ember az edzői pályát választotta. Ez a csapat olyan akarattal rendelkezik, amely hegyeket képes megmozgatni” – lelkendezett a meccs utáni sajtótájékoztatón Michael Oenning, a Vasas edzője. Teljes az eufória a csapatnál, amely ismét ábrándozhat a bajnoki címről.

 

A forduló kiesési rangadóját – furcsa ezt leírni – Debrecenben rendezték. A Loki 2:1-re megverte a Gyirmótot, amely lassan készülhet a másodosztályra. Urbányi István (edző, Gyirmót) nehezen viselte a vereséget, dühöngött egy kicsit a bírókra, majd elengedte a hétvége aranyköpését: „szerintem minden tekintetben jobbak voltunk, mint a Debrecen, egyedül a szerzett gólok számában nem”. (!!!!!!!!!!!! ) Ha egyébként Urbányi a bírókat kérdezi, akkor mi megkérdeznénk őt: az hogy lehet, hogy a Gyirmót 25 mérkőzésen mindössze 13 gólt lőtt?

 

 

A forduló játékosa: Eppel Márton (Honvéd)

A Haladás ellen a 88. percben szerzett gólt, ezzel nyert a Honvéd, ő pedig átvette a vezetést a góllövőlistán. Egyelőre ehhez 11 találat is elég, de hát erről nem Eppel tehet.

További cikkek a rovatban

Tengely nélkül

, Zelei Dávid

Tengely nélkül

Padlón a Fradi, Thomas Doll pedig már nem bírózik, nem libalegelőzik, beismeri: itt minőségi problémák vannak. Megmondjuk, miért.

Tovább

Doll: "Megkaptuk a büntetésünket!"

, Kiss Tibor Noé

Doll: "Megkaptuk a büntetésünket!"

A Fradi idei szezonjának vége, a Honvédnál már az utolsó fordulóra készülnek. NB I-es összegzés.

Tovább

A fradisták összevissza szaladgáltak

, Kiss Tibor Noé

A fradisták összevissza szaladgáltak

Rangadót nyert a Honvéd a Ferencváros ellen – így a kispestiek üldözhetik tovább az aranyéremért a Videotont. A Fradinak alighanem marad a bronzcsata a Vasas ellen.

Tovább

Sérelem és újságírás

, Zelei Dávid

Sérelem és újságírás

Múlt héten azt gondolthattuk, Sinkovics Gábor ámokfutásával a honi sportújságírás etikai szempontból megérkezett a gödör aljára. De nem.

Tovább

Új magyar Messi(ás)?

, Zelei Dávid

Új magyar Messi(ás)?

Minden racionális utánpótlásképzés elsődleges célja a minél nagyobb számú minőségi felnőtt labdarúgó képzése. Föl kéne fognunk végre, hogy egy labdarúgónak nem növés közben, 16 vagy 18 évesen kell Ronaldónak lennie.

Tovább

Esély van, csak remény nincs

, focitipp.hu

Esély van, csak remény nincs

Megkérdeztük posztolóinkat a Portugália–Magyarország Eb-selejtezőről, s megdöbbentő módon mindenki hihetetlenül aktív volt. A prognózisok közt van minden: műugrótoronyfejlesztési helyettes államtitkár, megterhelő tornaóra, a bűnhődés percei, autóablakra szerelhető magyar…

Tovább

Böde Dani százas!

, Kiss Tibor Noé

Böde Dani százas!

Lipcsei Péter után Böde Dániel a következő Fradi-játékos, aki elérte a százgólos határt a Ferencváros színeiben. Böde most a 101 gólos (s a lista 24. helyén álló) Ebedli Zoltánt „támadhatja”.

Tovább

Lazovics: álomgól Felcsúton

, Kiss Tibor Noé

Lazovics: álomgól Felcsúton

Visszaszerezte az első helyet a táblázaton a Videoton a Honvédtól, tovább sodródik a kiesés felé a Diósgyőr.

Tovább

A Honvéd a magyar Juventus?

, Kiss Tibor Noé

A Honvéd a magyar Juventus?

A hétvége nagy eseménye, hogy a Budapest Honvéd fellépett a tabella első helyére. Majdnem öt évig kellett a szurkolóknak várniuk erre a pillanatra, a csapatuk ugyanis ezt megelőzően 2012 nyarán, a bajnokság ötödik fordulóját követően állt az élen.

Tovább