„Minden tekintetben jobbak voltunk, kivéve”

„Minden tekintetben jobbak voltunk, kivéve”

, Kiss Tibor Noé

Váratlan fordulattal ismét a Haladást legyőző Honvéd állt a tabella első helyére, miután a Videoton–Vasas rangadót a budapestiek nyerték. A Fradi? Elszállt. Körkép a 25. fordulót követően.Vasárnap ünnepelte az 51. születésnapját Thomas Doll, a Fradi edzője, aki a zöld-fehérek újabb kudarca után kissé hitehagyottnak tűnt. A Ferencváros hazai pályán csak 1:1-re végzett a kiesés elől menekülő Diósgyőrrel szemben, az Üllői úton kifütyülték a csapatot. „Ha van pár játékos, akinek gondot okoz, hogy lekezelje a labdát és azzal induljon is, akkor nem is kell a bajnokságról beszélnünk” – mondta a mérkőzés után keserűen Doll, és nem ezt a hangot szoktuk meg tőle. A helyzet a következő: a Fradi hátránya 8 fordulóval a bajnokság vége előtt 8 pont az első helyezettel szemben, a formáról pedig talán annyi is elég, hogy az FTC a legutóbbi 8 bajnokija közül mindössze kettőt tudott megnyerni. A szezon rémálma a Tiranával kezdődött tavaly nyáron, és sehogy sem akar véget érni.

 

Fontos meccsen nyert a Honvéd, a szombathelyi siker értékét az növeli meg leginkább, hogy a piros-kék rangadón a Vasas győzött (Videoton–Vasas 1:2). Egy szabadrúgásgól és egy megpattanó lövésből született találat a 93. percben – ezzel nyert a Vasas. Kilenc emberrel! Ha a Videotonnak a nemzetközi porondon is nagyra törő tervei vannak, akkor ilyen amatőr módon nem veszíthet el egy mérkőzést. S a másik oldal? „Ezek azok a mérkőzések, amelyek miatt az ember az edzői pályát választotta. Ez a csapat olyan akarattal rendelkezik, amely hegyeket képes megmozgatni” – lelkendezett a meccs utáni sajtótájékoztatón Michael Oenning, a Vasas edzője. Teljes az eufória a csapatnál, amely ismét ábrándozhat a bajnoki címről.

 

A forduló kiesési rangadóját – furcsa ezt leírni – Debrecenben rendezték. A Loki 2:1-re megverte a Gyirmótot, amely lassan készülhet a másodosztályra. Urbányi István (edző, Gyirmót) nehezen viselte a vereséget, dühöngött egy kicsit a bírókra, majd elengedte a hétvége aranyköpését: „szerintem minden tekintetben jobbak voltunk, mint a Debrecen, egyedül a szerzett gólok számában nem”. (!!!!!!!!!!!! ) Ha egyébként Urbányi a bírókat kérdezi, akkor mi megkérdeznénk őt: az hogy lehet, hogy a Gyirmót 25 mérkőzésen mindössze 13 gólt lőtt?

 

 

A forduló játékosa: Eppel Márton (Honvéd)

A Haladás ellen a 88. percben szerzett gólt, ezzel nyert a Honvéd, ő pedig átvette a vezetést a góllövőlistán. Egyelőre ehhez 11 találat is elég, de hát erről nem Eppel tehet.

További cikkek a rovatban

"Az Európa Liga nem prioritás"

, Zelei Dávid

"Az Európa Liga nem prioritás"

A ’90-es, 2000-es években, egy mostaninál jóval szerényebben dotált, gyenge bajnokságban, ahol még önkormányzatok és szponzorok próbálták több-kevesebb sikerrel összedobni a következő szezonra valót, minden átigazolási időszak úgy kezdődött, hogy a kupaszereplést érő hel…

Tovább

Irapuato: 31 éve

, Somos Ákos

Irapuato: 31 éve

Hamis az a duma, hogy azok a felelősök, akik "szétverték" a máskülönben "világszínvonalú" magyar válogatottat. Annak a csapatnak a játékosai, saját utólagos állításaik ellenére, még évekig játszottak ilyen-olyan magyar válogatottakban, csak azt a "kegyelmi" állapotot már nem…

Tovább

Egy-két-há – MTK

, Kiss L. László

Egy-két-há – MTK

A napokban bevonatoztam Pestre, s ahogy minden bevonatozáskor, célba érés előtt most is fölpillantottam a Hungária körúti reflektorokra. A stadion szemei. Kiestek. Ki lesz a következő, mi jöhet még

Tovább

Arany

, Benedek Szabolcs

Arany

Pesszimista típus vagyok, aki a lehetséges szcenáriók közül rendre a rossz, netán a legrosszabb bekövetkeztére számít – de legalábbis nem a jóra. Persze az is lehet, hogy ez egyfajta sztoikus óvatosság, amely nyomán annál inkább lehet örülni a nem várt jónak. Ugyanakkor az, h…

Tovább

Bravó Honvéd! – de mi lesz a BL-ben?

, Kiss Tibor Noé

Bravó Honvéd! – de mi lesz a BL-ben?

Tele volt a Bozsik Stadion, a hangulat príma volt, a meccs már kevésbé. A Honvéd teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet és a bajnoki címet a Videotonnal szemben.

Tovább

Puskás90 – A legszebb ajándék

, Nádudvari Péter

Puskás90 – A legszebb ajándék

Puskás Ferenc idén lenne 90 éves. Szeretett klubja szombaton a számára talán legszebb ,,utólagos” ajándékot adhatja neki.

Tovább

„Csodás stadionban nagyszerű meccs”

, Kiss Tibor Noé

„Csodás stadionban nagyszerű meccs”

Nem csodálkozunk azon, hogy úgy alakult, a jövő heti Honvéd–Videoton meccsen dől el a bajnoki cím sorsa. FUTBALLÜNNEP következik, hangolódjunk rá mi is.

Tovább

Hrepka Ádám, a magyar futball szomorú szimbóluma

, Kiss Tibor Noé

Hrepka Ádám, a magyar futball szomorú szimbóluma

Már csak három forduló van hátra az NB I-ből. A 30. forduló meccseiről az jutott eszünkbe: szerencsére már csak három.

Tovább

Davide, a Góliát

, Benedek Szabolcs

Davide, a Góliát

Davide Lanzafame. A múlt héten egy kihagyott tizenegyes, most viszont a győztes gól mellett végigzakatolta a pályát, vitte, hajtotta a csapatot, belekergette a győzelembe (az újrarúgatott büntetőt is megint ő harcolta ki).

Tovább

Tengely nélkül

, Zelei Dávid

Tengely nélkül

Padlón a Fradi, Thomas Doll pedig már nem bírózik, nem libalegelőzik, beismeri: itt minőségi problémák vannak. Megmondjuk, miért.

Tovább